KRL 40

22.7K 1.7K 2K
                                    

Sonra parmağı ile elli metre ilerde maskeli adamları gösterdi.  Maskeli ve silahlı adamlar devriye atar gibi geziyorlardı.   Çelik Elfida'nın kolundan tutarak mezardan çıkmasına yardım etti.

   Kısık bir sesle" Sen Afgan’ı mezardan çıkar bende Memo'yu çıkarayım. Dikkatli ol görmesinler bizi." diyerek uyardıktan sonra sürünerek Memo'nun gömülü olduğu mezara doğru gitti. Elfida bir yandan ne olduğunu anlamaya çalışırken, o da sürünerek Afgan'ın olduğu mezara giderek elindeki keser ile toprağı kazımaya başladı.  Kısa bir süre içinde  Çelik ve Elfida ikisini de mezardan çıkardıklarında bayılmak üzereydiler.

   Durumu onlara da anlattıktan sonra kısa bir süre gizlenerek dinlediler. Dinlenme esnasında Elfida  durum değerlendirmesi yapmayı önerdi. Çelik ve diğerleri başlarını sallayarak onayladılar. Elfida "Bana bakın ne olduğunu bilmiyoruz. Benim tahminim Cellad müdürün bir oyunu. Yani başka bir sınav." diye fikrini söyledi. Çelik hayır manasında kafasını sallayarak "Ben öyle olduğunu düşünmüyorum. Tamam sırlarla dolu, ne yapacağı belli olmayan bir adam ama bizi ölüme terk edecek kadar da değil. Düşünsenize biraz daha geç çıksaydık mezardan bazılarımız çıkamayabilirdi. Yani ölürdü. Ayrıca bizden hiç kimseyi göremedim ortalıkta. Bence başka bir şey dönüyor. "diyerek Elfida'nın söylediği fikrin tersini söyledi. Afgan Sado yerinde duramıyordu" Hele bana bakın. Burada böyle gös gös oturmayacağız değil mi. Arkadaşlarımızın başı belada olar. Bana sual  edin. Bence gizlice, saklanarak varalım yakınlarına. Olayı anlamaya yardım olar bizlere. " dedi bozuk Türkçesi ile.  Ayı Memo " Sado haklı, gidelim. Mevzuyu anlayalım. Ne yapacağımıza o zaman karar veririz. " diyerek Sado'ya destek verdi. Elfida ve Çelik  bu fikri kabul edip harekete geçtiler. Sessizce ve gizlenerek ilerlemeye başladılar.  Biraz yaklaştıklarında Elfida hepsini durdurdu.  Sesini iyice kısarak" Bu üniformalı hatırlıyorum. Bunlar yıldız avcılarının üniforması. " dediğinde diğerleri hiç bir şey anlamayarak öylece bakıyorlardı. Memo" O nedir ya yıldız savaşçıları gibi. " diyerek dalga geçti. Elfida kızarak" Geri zekalı eğer bunlar gerçekten yıldız avcıları ise başımız büyük tehlike demektir. Acımaları yoktur. Esir almazlar, direkt öldürürler. İnanın bana, hiç acımadan  hepimizi öldürürler. " dedi endişeli bir şekilde bakmaya devam ederek. Afkan Sado cesurca davranarak "Kim olurlarsa olsunlar. Ben arkadaşlarımı onlara bırakmam. " dedi kendine güveni tam bir şekilde silahtan çıkacak bir mermi gibi sabırsız duruyordu. Memo da aynı cesareti göstererek yumruk yaptığı elini diğer elinin avucuna sertçe vurarak "Ben yıldız mıldız dinlemem. Beton Uğur orada diğerleri orada. Ben karı gibi kaçmam. Ne yapacaksak yapalım bir an önce."  dedi sinirlerine hakim olamayarak.    Çelik sessiz bir şekilde bekliyordu. Elfida sakin bir şekilde "Böyle bağırıp çağırırsanız, kimseye faydamız olamaz. Bizi de yakalarlar. Bana bakın iki gruba ayrılıp bizimkilerin yerini öğrenelim. Sonrada burada buluşalım. On dakika sonra burada buluşalım. Anlaştık mı?" diye sordu. Çelik "Bana uyar. Madem iki gruba ayrılacağız sen benimle gel Sado ve Memo da ayrı  gitsinler." dedi.

  Elfida itiraz ederek "Hayır benim daha güzel bir fikrim var. Cellad müdürün bizi ayırdığı gibi ayrılacağız. Ben Sado ile sen de Memo ile gidin. Bakın ne görürseniz görün on dakika sonra burada buluşalım. Beraber hareket edersek güçlü oluruz. Aksi taktirde bizi yenmeleri ve yakalamaları daha kolay olur . " dedi.

   Elfida'nın bu fikrine kimse itiraz etmedi. Çelik ve Memo otelin sağ tarafına doğru giderken, Elfida ve Sado sol tarafa doğru gitmeye başladılar. Çelik ve Memo gözden kaybolunca Elfida yönünü değiştirerek  devriye atan adamlara doğru gitmeye başladı. Sado  "Neden o yana gidersin. Aramalara yakalanmak istersin yoksa." diye sordu.

“ Sesini çıkarma, benim bir planım var. Bu adamlar iki kişi biz de iki kişiyiz. Sen bunlardan birini yere serip etkisiz hale getirebilir misin onu söyle?"

KAYIP RUHLAR LİSESİHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin