Krl-1-Elfida 3.bölüm

56.7K 3.2K 1.6K
                                    

KAYIP RUHLAR LİSESİ

Melis korku ve endişe dolu gözlerle iki elini yana açıp "Nereden bileyim ben, ikimiz de tuvaletteydik." Diye karşılık verdi. Elfida sağa sola bakınırken, merdivenlerden koşar adım inen hademe Remzi beyi görünce hemen yanına gitti. Hademe Remzi kızları görünce "Sizin burada ne işiniz var? Çabuk spor salonuna gidin, bütün öğretmen ve öğrenciler orada." dedi telaşlı bir şekil de koşturarak. Elfida kolundan tutarak, "Remzi abi ne oldu, niye herkes orada?" diye sordu. Hademe Remzi "Müdür bey öyle istemiş. Beklemeyin siz de gidin. Ben kimse kaldı mı diye sınıfları kontrol ediyorum." diyerek sınıflarda başka öğrenci kaldı mı diye kontrol etmek için gitti.

Elfida ne olduğunu merak ederek spor salonuna doğru yürürken, Melis de arkasına peşine takılmış ona eşlik ediyordu. Elfida arkasına dönerek "Bana bak kızım, tuvalette olanlardan kimseye söz etme. Eğer tek kelime edersen zevkle o dilini keserim. Beni anladın mı?" diyerek işini garantiye almak istedi. Melisa, Elfida'nın gözlerinden çok korkuyordu. "Söz veriyorum, hiç kimseye bir şey söylemeyeceğim. Gidelim artık müdür bey laf söyler sonra." Diyerek hızlıca koştu. Bir an önce Elfida ile baş başa kalmaktan kurtulmak istiyordu.

Koşar adım spor salonuna girdiklerinde, lise üç ve dördüncü sınıf kızlarının tamamı, bir ve ikinci sınıflardan da sadece uzun boylu kızların yan yana dizilerek sıra olduklarını gördüler.

Okul müdürü Hüsamettin Bey, kızları görünce eliyle sıraya geçin işareti yaparak sıraya geçmelerini istedi. Elfida, Hazal'ın yanına geçerek onu dürttü. "Ne oluyor burada, niye topladı bizi bu adam?" diye sordu. Hazal fısıltıyla "Kimse bize bir şey söylemedi ama ben müdürle Filiz hocayı konuşurken duydum. Polis gelecekmiş." dediği sırada spor salonuna polis memurları, bir pedagog, bir çocuk psikolojisi uzmanı ve Yağız komiser girdi.

Yağız komiser müdür bey ile selamlaştıktan sonra, "Müdür bey, iki arkadaş sınıfları kontrol etsin. Yanlarına bir görevli verirseniz, yardımcı olması için, daha uygun olur." diyerek iki bayan polisi, Filiz hoca ile beraber sınıflara gönderdi.

Yağız komiser, müdür bey ile konuşurken bütün kızlar kendi aralarında fıkırdaşarak, Yağız komiser hakkında konuşup gülüşüyorlardı. Hepsi Yağız komiserin yakışıklılığından etkilenmiş, ağızları açık ona bakarak gülüşmeye devam ediyorlardı. Hazal, Elfida'nın kolundan çekiştirerek "Ya kızım şuna bak adam taş, keşke üzerimi arasa, her yerime baksa, ben de kollarımı uzatsam kelepçe taksa." diye baygın baygın konuşurken, Elfida kızarak "Sapık sapık konuşma, vuracağım şimdi ağzının ortasına. Bi sus da, neye gelmişler onu öğrenelim." dedi meraklı bir şekilde bir şeyler duymaya çalışarak.

Müdür "Susun bakayım. Sessizce bekleyin. Siz de buyurun komiserim." diyerek Yağız komiserin önünü açtı. Yağız komiser sıranın başına geçerek, bütün kızları incelemeye başladı. İncelediklerinden bazılarının omzuna dokunarak bir adım öne çıkmasını istiyordu. Hazal'ı geçip, Elfida ile göz göze geldiğinde, Yağız komiser önce boyuna baktı, sonra saçlarına ve kollarına. Elfida soğukkanlı davranarak, Yağız komiserin gözlerinin içine bakıyor, suçlu olmadığını ve ondan korkmadığını göstermeye çalışıyordu. Yağız komiser onunda omzuna dokunarak, "Sen de bir adım öne geç ve bekle lütfen." dedikten sonra diğerlerini incelemeye devam etti.

Yağız komiserin incelemesi bittiğinde Elfida da dâhil 7 kişiyi öne çıkarmıştı. "Müdürüm bu yedi kişi hariç diğerleri evine gidebilir. Biz sizin odanıza geçelim. Bu yedi kişi ile ayrı ayrı görüşmek istiyorum." diyerek müdür ile birlikte onun odasına doğru yürümeye başladı. Müdür bey öğretmenlerden birine, "Çocukları evlerine gönderin." dedikten sonra Yağız komiser ile beraber odaya çıktılar. Yedi kız, pedagog ve çocuk psikolojisi uzmanı ile beraber müdür odasının kapısına kadar geldiler.

KAYIP RUHLAR LİSESİHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin