KRL_15

33.5K 2.3K 6K
                                    

“Aynur plan doğrultusunda ilerleyin.  Elfida ne olursa olsun haberdar olmamalı. Günü geldiğinde  öğrenecek nasıl olsa."

  "Peki efendim, nasıl emredersiniz.  Efendim acaba bu sene okuldan alsak mı?  Psikolojisi bozulmaya başladı."

"Aynur, o okul niye var? Eğer Elfida o okuldan lider olarak ayrılmazsa en güçlü olamaz. Zorluklar onu güçlendirecek. Bu yaşadıklarının da üstesinden gelmek zorunda."

" Anladım efendim. Nasıl uygun görürseniz."

“Hapishanedeki iş ne oldu?"

" En kısa sürede çözülecek efendim. "

" O işi ihmal etme, bizim için önemli. Desteğe ihtiyacımız var.  Mert'in aklı başına gelmiştir."

********

Yağız komiser araştırmalarını derinleştirmiş, kırmızı eldiven hakkında bulunması zor olan bir çok dosyaya ulaşmıştı. Araştırmalarında baş komiser Mert ismine fazlası ile denk gelmişti. Baş komiser Mert hakkında araştırmalarını derinleştirince ceza evinde olduğunu öğrenmişti.

Gardiyan ile beraber ceza evi koridorlarını bir bir geçerken, mahkumların düştükleri durumu düşününce bir nebze olsun onlar için üzülüyordu.

Eski baş komiser Mert, öğle yemeği eşliğinde de *Sokakların KRALI (KIRMIZI ELDİVEN)  kitabını okuyordu. Kapının açılma sesine aldırış etmeden kitabını okumaya devam etti.  Yağız komiser Mert’in karşısına oturarak koğuşunu inceledikten sonra elindeki kitabın kapağına baktı. Mert  son paragrafı bitirdikten sonra kitabı kapatarak kitaplığına koydu.

Yağız,  “Komiser  Yağız."  diyerek elini uzattı tokalaşmak için.  Mert,  Yağız'ın elini tokalayarak "Kim olduğumu zaten biliyorsun. Memnum oldum Yağız komiser."  dedi gülümseyerek.

Yağız komiser "Baş komiserim, hatta müdürüm desem daha doğru olur. Nasılsınız?"  diye sordu. 

Mert "Sadece Mert demen kafi.  Buraya halimi hatırımı sormak için gelmedin sanırım."  diyerek Yağız'ın niyetini anlamaya  çalışıyordu.

"Evet haklısınız, buraya sadece nasıl olduğunuz öğrenmeye gelmedim."

"Ha şöyle açık konuş ve biraz da hızlı konuş. "

  "Sizinle kırmızı eldiven hakkında biraz konuşmak istiyorum." dediğinde Mert hafif tebessüm ederek "Benim o efsane hakkında  konuşacağımı sana düşündüren ne oldu?" diye karşılık verdi.

"Mert müdürüm, zamanında kırmızı eldiven hakkında epeyce araştırma yapmışsınız. Şimdi efsane mi diyorsunuz?"

  "Komiser çok toysun, bence sen  de efsane desen senin için daha iyi olur. "

"Kırmızı eldiven efsanenin de ötesinde, gayet gerçek ve benim bu gerçeğe efsane deyip üzerini kapatmaya hiç niyetim yok."

"Bu konuşmaların, bana birini hatırlattı."  diyerek kendisinin kırmızı eldiven peşine düştüğü yılları hatırladı. " Yazık olur gençliğine.  Git hırsız yakala,  ne bileyim bir kaç cinayet çöz."

  "Buraya sizden nasihat almaya değil, bilgi almaya geldim. Görüyorum ki  siz bilgi falan veremeyecek kadar korkaksınız.  Kırmızı eldiven size her ne yaptıysa korkmuş ve geri çekilmişsiniz. "

Yağızın bu kelimelerine karşı, Mert tebessüm ederek karşılık verdi."Vazgeçmeyeceksin, ne söylersem söyleyeyim içindeki bu kırmızı eldiven ateşi sönmeyecek. Sana olacakları söyleyeyim.
1-  Sen de bir gün kırmızı eldiven üyesi olacaksın.

KAYIP RUHLAR LİSESİHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin