KRL 31

24K 1.8K 1.5K
                                    

Tabut boştu. Bir süre boş tabuta baktıktan sonra tabutu kapatarak mezardan çıktı. Yardımcısını arayıp olay ile ilgili araştırma başlamasını istedi. Arabaya doğru giderken düşünceler kafasını kurcalıyordu. Arayan gizemli kişi mezarda ip ucu olduğunu söylemişti. Ama mezar boştu, hiçbir ip ucu da yoktu.  Olanlara anlam vermeye çalışıyordu.

     Aklına maskeli kızın olayı geldi.  Fatih Güneş ismini orada duymuştu. Cebinden hemen telefonu çıkararak Kaan'ı aradı.  Kısa bir süre sonra telefon açıldı. Kaan "Efendim abi?" diyerek telefonu açtığı için Yağız komiser "Anladım yanında birileri var. Acilen seninle konuşmam lazım. Müsait bir yere geç hemen." dedi.

  Kaan "Bir saniye abiciğim." diyerek sakince bir yere geçtikten sonra "Buyrun komiserim sizi dinliyorum." dedi.

- Fatih Güneş adında birini tanıyor musun?

-Evet tanıyorum.

-Kimdir neyin nesidir? Hakkında her şeyi bilmek istiyorum.

-Vallaha komiserim. Bu Fatih bizim eski liseden Elfida'ya aşık bir çocuktu. Sonra Elfida bu okula gelince bu çocuk intihar etmiş. Bildiğim bu.

-Hmmm. Peki bu kız Fatih'e aşık mıydı?

-Anladığım kadarı ile Fatih ölmeden önce aşık değildi. Ama öldükten sonra aşık oldu.

-O nasıl oluyor lan?

-Vallaha komiserim Fatih yaşıyorken Elfida yüz vermiyordu. Öldükten sonra arkasından ağıtlar yakmaya başladı.

-Yani  Fatih Elfida için değerli biri.

-Öyle komiserim.

-Anladım tamam bakalım. Oradan haber var mı bilmem gereken?

-Komiserim bende sana bir şey söyleyecektim. Ya bu okulda herkes manyak. Ben kendimi psikopat sanıyordum. Bu okulda en masumları benim inan. Ben dayanamıyorum, eski okuluma gitmek istiyorum.

-Hayır bu imkansız. Orada olmak zorundasın.

-Ama komiserim, Cellad diye bir müdür var, adam çatlak. Bize böcekli çorba içirdi. Solucanlı makarna yedirdi. Onu da geçtim, paintbool sahasına bir katili koydu hem de eline iki bıçak verdi. Adamı yakalayıp cezasını kesin dedi. Vallaha ben korktum girmedim. Devlet bunlara nasıl izin veriyor?

-Katili mi koydu? Nerden biliyorsun katil olduğunu.

-Cellad müdür söyledi. Fikret adında biri. Babaannesini öldürmüş döverek.

-Soy ismi falan var mı bu adamın?

-Yok onu bilmiyorum.

-Tamam koçum sen sık dişini, olaylara karışma. Gördüğün her şeyi not et. Bunların kökünü kurulacağız. O okulu da kapatacağız.

-Tamam komiserim. Elinizi çabuk tutun. Bildiğin katil yetiştiriyorlar.

-Sen gözünü ve kulağını açık tut. Senin şahitliğin önemli. Şimdi kapatıyorum.

-Tamam  komiserim görüşürüz.

      Yağız komiser Fatih hakkında duyduklarını değerlendirmeye başladı." Elfida, Fatih'i ölü biliyor. Fatih'in mezarı boş. Bu çocuk yaşıyorsa neden öldü dediler? Ailesi ne biliyor acaba? Ben bu çocuk üzerinden Elfida'ya ulaşabilir miyim acaba? Önce ailesi ile görüşüp net bilgiler elde edelim. Bakalım gerçekten öldü mü? Yoksa yaşıyor mu?

*********

  Ateş, Elfida dan önce davranarak Fikret'in üzerine atladı. Sisin içinden fırlayan Ateş, Fikret'in yüzüne sert bir yumruk attı. Yumruk darbesi ile geriye doğru savrulan Fikret'e bir darbede Elfida’dan geldi. Karnına sert bir tekme vurarak yere düşmesini sağladı. Yere düşen Fikret'in yüzüne tekme atmak isteyen Ateş'in ayağını tutarak çevirip geriye doğru fırlatınca Ateş dengesini kaybedip ağaca başını çarptı. Fikret ayağa kalkarak kanlı burnunu sildikten sonra Elfida'nın üzerine yürümeye başladı.  Elfida ellerini yumruk yaparak "Ben senin dövdüğünü o yaşlı kadına benzemem. Gel bakalım itin dölü. Seni kadından beter edeceğim.” Fikret yerde gördüğü kırık dal parçasını alarak Elfida'ya doğru savurdu. Elfida kolunu sopanın geldiği tarafa doğru tutup kendine siper etti.  Fikret’in savurduğu sopa koluna çarpınca ikiye ayrıldı. Elfida kolunun acısı ile kızarak Fikret'in sol kulağına gelecek şekilde sert bir tekme vurdu. Kulak altına aldı tekme ile havada takla açarak yere yuvarlanan Fikret ayağa kalkmakta zorluk çekiyordu. Elfida doğrulmaya çalışan Fikret'in karnına peş peşe tekmeler vurarak ayağa kalkmasını engelliyordu.

KAYIP RUHLAR LİSESİHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin