Krl - 1-Elfida 1.bölüm

171K 5.1K 9K
                                    

Başlama tarihini buraya yazabilirsiniz. (14.03.2017)

Bu bölümü düzenleme tarih (25.05.22)





GİRİŞ

4 AY ÖNCE

Kapının önünde beklerken camdan ona bakan Aynur’la göz göze gelmemeye çalışıyordu. Teneffüs zili çalmış öğrenciler bağıra çağıra sınıflara koşturuyorlardı.

Müdür Bey'in odasında hararetli bir konuşma vardı. Kapıya yakın olduğu için sesleri duyabiliyordu.

“Hayır efendim onu okula kaydetmemiz mümkün değil.”

“Yapmayın Osman Bey. Siz bir eğitimcisiniz. Bir çocuğu kaybetmeyi nasıl göze alırsınız?”

“Bakın Aynur Hanım, okul da yeterince belalı öğrenci var. İçlerine bir tane daha almam mümkün değil. Hem paranızda var. Neden onu özel bir koleje kaydetmiyorsunuz?”

“Annesinin kesin emri var. Devlet okulunda okumasını istiyor.”

“Bakın Aynur Hanım öğrencinin dosyası önümde. Lise 1 de bir öğrencinin bacağını kırmış. Lise 2 de başka bir okula alınmış. Orada iki kız öğrencinin saçını kazınmış ve oradan da kovulmuş. İkinci dönem başka bir okula alınmış. Orada da okul bilgisayarlarına girip tüm öğrencilere tam not vermiş. Lise 3 te üç erkek öğrenciyle dövüşmüş. Yangın hortumuyla onları bağlayıp camdan sarkıtmış. Bu bir öğrenci değil bildiğiniz terörist.”

Müdür Osman Bey, tek tek sayarken Elfida kapı dışından geçmişini hatırlıyordu. Hiçbirinde kavgayı kendisi başlatmamıştı. Zaten ona bulaşmadıkları ve dokunmadıkları sürece asla olay çıkarmazdı. Kendisine dokunulması onun kırmızı çizgisiydi.

“Bu mümkün değil. Boşuna beni ikna etmeye çalışmayın.”

“Müdür Bey, o bir kız çocuğu. Kendisine dokunulmasından nefret eder. Psikolojik bir sorun. O nedenle bu olaylar oldu. Tedavi edildi. Siz de öğrencileri uyarırsanız sıkıntı olmaz. Bir de okula kapalı spor salonu yok sanırım. Olsa ne güzel olurdu. Ayrıca dışardan gelirken gördüm okulun cam çerçeveleri eskimiş tahtadan. Onlar plastik kaplama yapılsa ve komple okul boyansa süper olmaz mı? Sadece bir yıl idare edin. En ufak bir olaya karışmayacağına ben söz veriyorum.”

Aynur, müdür odasından dışarıda bekleyen Elfida’ya baktı. Verdiği sözün kaç gün süreceğini düşünüyordu.

Müdürüm aklı karışmıştı. Biraz yumuşamış gibi gözüküyordu. Aynur bunu fark edince “Son olarak okula iki güvenlik görevlisi alalım tabii ki  ücretlerini okul aile birliğine biz bağışlayacağız. Oradan ödersiniz. Gelin şu öğrenciye bir şans verin.” Diye bastırınca, Müdür Osman Bey’in direnecek gücü kalmamıştı.

Aynur okula gelmeden önce ufak bir araştırma yaptırmış ve okulun bütün ihtiyaçlarını öğrenip hazırlıklı gelmişti.

“Tamam, kaydını yapacağım ama en ufak bir olaya karışırsa okuldan atarım.”

“Çok teşekkür ederim. Bu iyiliğinizi hiç unutmayacağım. En ufak bir ihtiyacınız olursa bu numaradan bir alo demeniz yeterli.”

Ve Elfida, dört yılda beşinci okuluna kaydını yaptırdı.

1-      BÖLÜM

AJANDA

Çatı katında, tozlardan neredeyse gözükmeyen, siyah kaplı ajandayı bulduğunda  meraklı gözlerle inceledi. Üzerinde kurumuş kan vardı. Belli ki içinde önemli şeyler yazılıydı. Karanlıkta ne yazıldığı fazla anlaşılmıyordu. Ayrıca, ağzıyla tuttuğu küçük el fenerinin pili bitmek üzere olduğu için ışığı iyice azalmıştı.

KAYIP RUHLAR LİSESİHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin