365/17 - 122 - TROUBEK

14 1 0
                                    

2.KVĚTNA 2017 - TROUBEK

KVĚTNA 2017 - TROUBEK

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.

Mám dobrého kamaráda. A to není málo. Žije v Praze. A není to jeho charakterová vada. Naopak, coby "pražmen" mi neustále rozšiřuje obzory.

Pár zmínek ve "vodpadu" jsem mu už za předešlých 121 dílů věnoval. Dokonce i jednu sólo kapitolu. Dnes jsem se s ním potkal mimo jeho pražskou domovinu a budu-li mít štěstí potkáme se zítra v Praze. Třeba mi opět pomůže rozšířit mé maloměstské obzory. Občas je pro mou profesi poučení velkoměstem potřeba.

Je zajímavé, že i doma se občas s jeho osobou protnou myšlenky členů naší domácnosti. Dnes to začalo hodně nenápadně.

Jal jsem se ženě a dcerám osvětlovat funkce sdíleného kalendáře googlu, coby vhodné aplikace pro koordinaci našich rodinných kroků. Když jsem byl v nejlepším, zaujal Andulku popisek u jedné schůzky: "Jednání TB".

Iniciály mého kamaráda z Prahy zaujaly mou dceru víc, než můj erudovaný popis úžasných funkcí moderní aplikace. "Hustý! Víš, že TB je super hešteg na instagramu nebo facebooku - TROUBEK?"

Vytřeštil jsem oči a chvíli nechápavě hledal v jejím rozesmátém obličeji odpovědi. "Jakej TROUBEK? Tohle slyšet Tomík. Co to jako znamená?" Rozesmálo to všechny kolem mne. "Ale tátiny, použij angličtinu. Tomáš se nemusí bát, to není zmenšenina slova trouba..." a chihotala se dál. "Znamená to v češtině návrat a jde o to, že se vracíš k hezkým věcem z minulosti, který jsi prožil. Může to být cokoliv, nejvíc pak fotky třeba před rokem a podobně."

Jo, tak to chápu. A moc se těším, až ho zítra potkám. Jen mám obavu, že už mu těžko uvnitř své hlavy odpářu slovní spojení k jeho osobě. Je to prostě pro mne ode dneška #THROWBACK :)

365/17Kde žijí příběhy. Začni objevovat