CHAPTER 50:HAJIMA!!

3.2K 243 33
                                    

POV HEYING...
***

Aku melihat di sekeliling ku,keadaan mula menjadi sedia kala dan puting beliung sudah pun tiada,yang ada hanya lah mayat vampire hunter,black wolf,white wolf dan vampire yang berterabur di sana sini.

Bau hanyir yang menusuk di hidung ku,langsung aku tidak hiraukan,yang penting sekarang mana jimin dan tuan park??.

aku menjadi semakin risau apabila melihat,beberapa tubuh tertindih dengan dahan pokok yang besar.

Hatiku tertanya-tanya adakah tuan park dan jimin,ditindih oleh pokok??.

Hatiku mula menjadi tidak tenang,kaki ku mula berjalan ke arah depanku dengan langkah yang lemah.

Berharap jimin dan tuan park baik-baik sahaja.

Setibanya di tempat yang aku mahu,aku mula mencari kelibat jimin dan tuan park,namun tiada..

Mana mereka??adakah mereka telah hilang atau sudah lenyap bersama puting beliung.

Aku mengeleng kepala ku,tidak ia nya tidak mungkin berlaku,aku harus mencari mereka berdua sampai dapat.

Ku jeling ke arah jiyei yang ketawa berpuas hati,hatiku mula dilanda perasaan marah,kalau la aku ada kuasa dah lama aku bunuh yeoja jahat itu.

Tapi aku tak mampu,aku tiada kuasa,kuasa yang ada dalam badan ku langsung tidak berguna,manakan tidak aku tidak dapat membantu yang lain.

Jahat ka aku??mempunyai kuasa tetapi tidak menolong yang lain??.

Berguna ka aku kalau ada kuasa sekalipun,namun tidak pandai guna??.

Aku mula menitiskan air mata,apabila melihat yang lain cedera disebabkan hendak lindungi aku.

Ada yang sudah nyawa-nyawa ikan,dan ada juga yang sudah melepaskan nafas yang terakhir.

Sayu hatiku melihat oppa dan chingu ku yang berdarah di sana sini,muka penuh dengan darah apa ntah lagi tubuh badan.

Hatiku menjadi sakit,sakit yang teramat sangat,begini kah kesudahannya??adakah jiyei telah menang??.

Aku mula jatuh terduduk,menekup muka ku dengan tapak tanganku,dan aku menangis di situ semahunya,aku tidak tahu lagi hendak membuat apa.

Yang berada di fikiran ku sekarang ini hanya lah menangis,menangis kerana menyesal,tapi meyesal pun tiada guna kalau perkara dah berlaku.

Aku tidak tahu macam mana nak pulihkan keadaan seperti sedia kala,aku tak mampu..

Sedang aku menangis tersedu sedan,aku ternampak tangan seseorang yang memakai cincin yang berwarna silver di jari hantunya.

Aku kenal tangan tu,tangan itu milik park jimin,jantung ku mula hendak berhenti,perlahan-lahan ku berdiri dan menghampiri tubuh itu.

Sedikit demi sedikit aku hampiri dan ya...

Tepat tekaan ku,memang betul itu jimin,terbaring dengan mata yang tertutup rapat.

Seakan tubuh itu sudah tidak bernyawa,lantas ku angkat kepalanya dan ku letak di paha ku.

Ku tepuk perlahan pipinya,namun mata jimin tidak bergerak,dan tiada tanda-tanda yang dia hendak membuka matanya.

Ku goncang pula bahunya,memaksa dia mencelikkan matanya,tubuhnya tetap begitu,tidak bergerak dan kaku di paha ku.

Aku mula menitiskan air mata,tangan jimin yang berada di di tepinya,ku capai dan ku usap jarinya yang memakai cincin itu.

Kenangan bersama jimin mula terlayar di fikiran ku,apabila jimin melamarku sebagai yeojachingunya..

HE IS VAMPIRE?? [COMPLETE]Where stories live. Discover now