CHAPTER 36:YOU'RE MINE

4K 223 7
                                    

Sorry banyak menghilang,dan mianhae sebab dah buat korang tertunggu chapter seterusnya,author sekarang mengalami kekurangan idea,ceh!!ayat poyo betul hahah,apa-apa pun selamat membaca! ^_<...

Happy reading..

******************************

"Baekhyun?"panggil jimin pelik?dipandang baekhyun yang sudah kembali ke bentuk manusia.

"Tak payah buat muka macam tu la,aku dapat tahu pun sebab aku ikut korang dari belakang"ucap baekhyun memandang muka heying yang sudah pengsan dan terbaring di atas tanah.

"Yang kau tengok la dah kenapa?angkat la dia ayoyoy itu pun nak kena gitau ka?"bebel baekhyun dijeling wajah jimin yang sedang merenung mukanya.

"Tahu la tak payah la bebel"cebik jimin tidak suka,dia mengangkat heying dengan gaya bridal style.

"Mana yang lain?"tanya jimin memandang baekhyun di sebelahnya.

"Ada kat rumah,tengah berdengkur,memasak,main,terkankang depan tv,mandi semua ada"cerita baekhyung apabila teringat kembali terlatah chingunnya.

"Ouh"

"Aku cita banyak-banyak kau balas ouh je?what daaa"ucap baekhyun geram,giginya diketap kuat.

"Abistu kau nak aku balas apa?"tanya jimin memandang wajah baekhyun.

"Entah"balas baekhyun mengangkat bahu.

Jimin mengeleng kepalanya,baekhyun kalau datang sengal dia,memang mintak kaki.

"Jimin"

"Hmm"

"Heying tahu dah ke yang oppa dia wolf?"tanya baekhyun dipandang wajah heying didalam dakapan jimin.

"Tak"balas jimin sepatah,baekhyun mula mengeluh perlahan.

Agaknya apa reaksi heying bila tau oppa dia wolf?lari rumah?buat tak tahu?atau bunuh diri?.

"Kau jangan fikir bukan-bukan boleh tak?aku cepuk kepala kau nanti"kata jimin geram dipandang wajah baekhyun macam nak telan.

"Hehe kau dengar ke?alah sorry la,aku fikir je bukan nak benda tu jadi betul pun"kata baekhyun mengaru belakang lehernya.

Kris dan chanyeol oppa kepada heying,dan kawan kepada exo,cuma tu la sejak adik-beradik tu pindah mereka semua dah tak berhubung,dan terpisah begitu sahaja tetapi berjumpa kembali secara kebetulan.

"Jimin kalau aku tanya ni jangan marah eh?"kata baekhyun berhati-hati dipadang wajah jimin yang masih berbentuk vampire.

"Nae apa dia?"tanya jimin keningnya mula terangkat.

"Kalau chan dan kris wolf,kiranya heying ni....."kata baekhyun tidak menghabiskan ayatnya,dan jimin mengangguk perlahan.

"Ya heying ialah yeoja terpilih,tu sebab dia menjadi buruan vampire hunter"jawab jimin perlahan,dipandang wajah heying yang masih pengsan.

"Kalau yeoja terpilih maknanya...kalau salah seorang vampire hunter dapat dia,dan minum darah dia,kiranya diorang akan menjadi kuat la kan?"tanya baekhyun dengan wajah yang terkejut.

"Yep!sebab tu kalau boleh aku tak nak heying berseorangan,kalau aku mintak bantuan kawan-kawan kau tak apa kan?"tanya jimin memandang muka baekhhyun.

"Eh!!mesti la tak apa,sebab kami semua dah anggap yang heying ni saeng kami"jawab baekhyun teruja.

"Kalau macam tu tak apa la,aku bawak heying gi rumah kami,kau gitau chanyeol yang adiknya ada dengan kami"kata jimin dan baekhyun mengangguk faham.

HE IS VAMPIRE?? [COMPLETE]Where stories live. Discover now