CHAPTER 28:TEMPAT BARU

3.1K 221 1
                                    

"Lepaskan!!saeng!!!jangan sentuh dia!!!!"jerit ken marah,dia mula meronta dengan kuat,tapi dengan saiz badannya dan saiz black wolf mana lah nak sama.

Akhirnya dia hanya melihat saengnya menangis memanggil namanya,dan dengan perlahan-lahan dia dibawa keluar dari rumahnya.

"Mianhae saeng..mianhae sebab hyung tak dapat selamatkan saeng"ucap ken sayu matanya mula memandang rumahnya dan akhirnya dia dibawa pergi dari situ.

Sikyung hanya menangis teresak-esak kerana hyungnya telah diculik dengan orang yang berbadan manusia tetapi bermuka serigala?sungguh dia takut untuk melihat muka mereka.

Apa ntah lagi hendak bercakap,dah la hitam kuar air liur lak tu,dia rasa dia lagi ok dari orang tersebut.

Setelah mereka berjaya menculik ken,akhirnya mereka hanya membiarkan sikyung berseorangan bersama mayat omma dan appanya.

Sikyung mula mengelap air matanya dengan tapak tangannya,dia mula melihat mayat omma dan appa dia yang sudah sejuk dan tidak bernyawa lagi.

Akhirnya dia mula pergi ke bilik dia dan hyungnya,diambil bantal dan selimut lalu dibawa ke tempat omma dan appa dia berada.

Perlahan-lahan dia meletakkan bantal di antara omma dan appa dia,seterusnya dia terus baring lalu menyelimutkan dirinya sendiri.

Dia mula memejam matanya,berharap omma,appa dan hyungnya kembali kepadanya pada esok hari.

Setelah terbangun dari tidur,sikyung mula membuka kedua matanya,dia sekarang bukan lagi berada di rumahnya sebaliknya berada di hutan,dirinya didukung oleh seorang namja yang boleh tahan handsome?tetapi bebola matanya berwarna merah?.

"Uncle ni cape?"tanya sikyung apabila mamainya sudah hilang,dikelip-kelipkan matanya memandang muka lelaki tersebut.

"Huh?kamu dah bangun?lapar ke?"tanya lelaki tersebut,sikyung mula mengeleng kepalanya tanda tak,dia mula memandang sekelilingnya.

"Mana omma?appa?hyung?"tanya sikyung matanya mula mencari orang tersayangnya.

Namja tersebut terkaku apabila soalan tersebut ditanya oleh sikyung,bibir diukir senyuman manis lalu meneruskan perjalanan.

"Omma dan appa sibuk,diorang mintak uncle jaga kamu,hyung kamu pulak dah sampai dah,kejap lagi kita jumpa ye?"kata namja tersebut memujuk sikyung.

Sikyung hanya melihat muka namja itu,di dalam hati tertanya jugak kenapa uncle ni nak kena jaga dia?jiran sebelah pun boleh kalau nak mintak tolong?.

"Tapi uncle ni cape?omma tak bagi sikyung cakap dengan orang yang tak dikenali"ucap sikyung bibir dimuncung tanda tidak berpuas hati dengan orang yang mendukungnya.

"Huh?kamu ni anak sedara uncle jadi uncle kena lah jaga kamu tak gitu?"tanya namja tersebut matanya mula memandang ke arah muka sikyung.

"Uncle bohong eh?omma kata tak baik bohong nanti tuhan potong lidah,ayukkk takkk tayukkk"usik sikyung jari terlunjuknya mula ke depan dan ke belakang.

Namja tersebut hanya ketawa kecil dengan telatah comel sikyung,pipi sikyung dicubit perlahan olehnya,geram tengok pipi tembam sikyung ni,dah la comel banyak tanya lak tu.

"Haha betul la buat apa uncle nak bohong?"tanya namja tersebut dia mula memasuki satu kawasan yang tidak dapat dilihat dengan mata kasar manusia.

"Kalau uncle ni ajushi sikyung,kenapa mata uncle merah putih?mata sikyung hitam putih,"tanya sikyung membelek mata namja tersebut.

"Ini sebab...sebab...dulu uncle kemalagan,mata uncle rosak,jadi doktor tukarkan warna mata uncle"kata namja tersenyum berjalan ke arah satu kawasan bandar yang megah dan mewah.

HE IS VAMPIRE?? [COMPLETE]Where stories live. Discover now