CHAPTER 16:MATA

4.5K 289 2
                                    

HAI KORANG!!SORRY SEBAB UPDATE LAMBAT,AUTHOR KEKURANGAN IDEA SEMENJAK DUA MENJAK NI,HARAP KORANG SETIA MENUNGGU FF NI,OK TAK NAK BEBEL PANJANG BACALAH....THANK SEBAB TUNGGU FF NI DIUPDATE...TERHARU AUTHOR..



------------------------------------------------------

"Nak tanya ke tak,nak tanya ke tak"fikir heying semasa berjalan bersama yang lain.

Bibir diketap apabila memikirkan soalan yang berada di kepalanya,sesekali dia menjeling ke arah jimin yang kelihatan happy.

"Ermmm...tak tanya nanti sesat,bila sesat payah la kalau cam ni,aduh!!tanya je la bukan dia telan orang pun"keluh hati heying dan dia mula menarik nafas perlahan-lahan,dan bibirnya mula menyoal jimin.

"Jimin shi"panggil heying dan jimin yang dari tadi ralit bersembang dengan jungkook kini matanya memandang muka heying dengan hairan.

"Wae??"tanya jimin tersenyum

"Ermmm...awak tahu tak alamat ni??"tanyaku menunjuk kertas yang tertulis alamat baru ku.

"Fuh!!nak tanya alamat rumah pun seksa"bisik hatiku.

"Ouh...alamat ni...tahu,lagipun kita dah nak sampai dah"ucap jimin tersenyum manis apabila melihat alamat yang ku beri kepadanya.

"Korang!!"jerit jimin

"Wae??"tanya suga tangan diletakkan di kocek seluarnya.

"Korang balik la dulu,aku nak teman heying balik ke rumah dia"kata jimin memeluk pinggangku.

"Again"keluh ku perlahan apabila jimin mula memeluk pinggang ku.

"Ouhhhh...kau nak teman ke,atau kau nak buat benda lain ni"tanya v menjilat bibirnya dengan gaya mengoda,dan wajahnya kelihatan nakal sekali.

Aku yang melihat v membuat begitu,terus terasa pipi ku menjadi panas.

"Aduh!!!malunya~"bisik hatiku,kepala ku tunduk ke bawah melihat jalan.

"Cantik jugak jalan ni kan?apa pasal la aku tak tahu huhu"bisik hatiku.

"Dah...dah...dah...tak payah nak mengusik,tengok tu merah dah muka,kau ni v hyung cepuk ngan kaki baru tahu"ucap jin menahan ketawa apabila melihat mukaku merah mengalahkan tomato yang masak ranum.

"Hahahaha...tak ada lah,aku teman heying ni sebab nak tunjuk alamat rumah dia,rasanya ni alamat rumah baru dia,kan sayangg~"kata jimin memberitahu hal sebenar,suara disengajakan membuat gaya mengoda.

"Kejap baby,kejap sayang lepas ni apa pulak"bisik hatiku apabila jimin memanggil ku dengan panggilan berbeza.

Aku hanya mengangguk kepala tanda mengiyakan pertanyaannya.Kepalaku masih menunduk.

"Ok la kalau macam tu,kami pergi dulu,bye heying noona"ucap jungkook melambai tangannya ke arah aku.Dan berlalu dari situ bersama yang lain.

Aku mengangkat kepalaku dan melambai kembali kepada jungkook,kini hanya tinggal aku dan jimin sahaja.

"Jom pergi....nanti lambat pulak sampai rumah,harini sekolah ada buat latihan sukan kan?"tanya jimin memandang mukaku.

Dan aku hanya mengangguk,lagi cepat balik lagi ok,sebab nak rehat dulu kat rumah baru pergi sekolah balik.

Setelah agak lama berjalan,akhirnya sampai jugak di banglo tiga tingkat.Aku yang melihat rumah dihadapanku terus ternganga.

"Biar betul ni rumah aku"bisik hatiku sesekali mataku memerhati disekeliling rumah tersebut.

Mana tak nya,rumah dulu hanyalah dua tingkat ja,tak sangka rumah baru ditambah lagi setingkat,fuh!!banyak betul duit omma dan appa aku.

"Ermmm...jimin??betul ke ni alamat yang saya tunjuk tadi??"tanyaku meminta kepastian dari jimin,takut jugak jimin tersalah tunjuk rumah ke,tak ke haru.

HE IS VAMPIRE?? [COMPLETE]Where stories live. Discover now