CHAPTER 29:ORANG LAIN

3.2K 237 0
                                    

"Chagi kalau oppa nak sikyung ni jadi anak kita boleh kan?"tanya baek kepada isterinya.

"Hurmm..suka hati oppa lah,lagipun nanti baby kita ni dah ada abang "ucap jiyon tersenyum manis.

Matanya memandang ke arah sikyung yang sedang mengunyah roti yang baru dibeli sebentar tadi.

Ya dia tahu peristiwa hitam itu dimana suaminya berada di sana,secara tak sengaja suaminya telah menyelamatkan nyawa sikyung dari ancaman vampire hunter.

"Kesian dia oppa,kecik-kecik lagi dah jadi sasaran vampire hunter,nasib abang sempat selamatkan dia"ucap jiyon mengusap kepala sikyung.

"Hmm tu la,masa tu oppa baru nak pergi rumah dia,nak tengok keadaan kawan oppa,tertiba oppa terhidu darah,dan bila masuk sikyung ni tengah tidur di tengah diantara mayat kawan oppa dan isteri dia"ucap baek perlahan dia sendiri tidak menyangka bahawa vampire hunter tahu rumah kawannya itu.

Bibirnya mula mengukir senyuman paling manis apabila dapat selamatkan anak kawan karibnya,tapi dia tidak dapat menyelamatkan nyawa anak kawannya yang sulung kerana dia dibawa pergi oleh black wolf.

"Oppa kata anak kawan oppa ada dua?ni dia seorang je?mana lagi seorang?"tanya jiyon hairan apabila melihat suaminya hanya membawa sikyung seorang.

"Hurmm abang sikyung dibawa lari oleh black wolf,oppa tak sempat nak selamatkan dia"ucap baek sedih dia mula mengeluh perlahan.

Jiyon yang melihat suaminya sedih terus bangun dan memicit bahu suaminya perlahan.

"Tak pe yang penting abang sempat selamatkan sikyung,abang sikyung nanti kita cuba cari ya?"pujuk jiyon dia mula mencium pipi suaminya.

Baek hanya tersenyum pahit,dia turut membalas ciuman jiyon dibahagian mulut.

Mereka hanyut sebentar sebelum satu suara menyampuk adenga mereka.

"Uncle opppsss!!sowy sikyung tak sengaja"kata sikyung menutup mulutnya apabila melihat orang di depanya tengah kiss.

Hahah macam lah dia tak pernah tengok,lam tv ada,omma dan appa dia selalu buat depan dia,aish!!nak buat kat dalam bilik tak leh ke?

"Hehe sorry uncle lupa yang sikyung masih ada di sini"jawab baek selamba manakala jiyon sudah merah mukanya menahan malu.

Kantoi ngan budak kut,kang nanti dia cerita kat orang tak ke malu dia nanti.

"Oppa nak bagi sikyung minum darah oppa bila?"bisik jiyon di telinga suaminya.

"Hmmm malam ni,tepat pukul 12 nanti oppa bagi dia minum darah oppa,lepastu mungkin dia akan sakit sikit sebab oppa akan gigit dia"bisik baek sambil memandang ke arah sikyung yang teruja melihat kartun di televisyen.

Teng....teng...ten...

Jam antik yang berada di sebelah tv mula berbunyi menandakan tepat pukul 12:00 malam.

Jiyon mula memandang suaminya yang datang dengan segelas air darah suaminya.

Baek dan jiyon berpandangan dan mereka berdua mengangguk setuju.

Baek mula berjalan ke arah sikyung yang ralit menonton tv,senyum diukir apabila sikyung tidak sedikit pun membuat perangai apabila datang ke tempat dia.

"Sikyung ah"panggil baek sikyung terus memandang muka uncle nya itu dengan pandangan hairan.

"Waeyo?"tanya sikyung matanya mengerli ke arah tv,kerana rancangan kartun nya sudah bermula.

"Sebelum tidur sikyung minum sirap ni dulu ye"kata baek meletakkan minuman tersebut dihadapan sikyung.

Dahi sikyung berkerut seribu,hairan dia selalunya waktu nak tidur omma dia sediakan susu bukan sirap.

HE IS VAMPIRE?? [COMPLETE]Where stories live. Discover now