CHAPTER 14:MALU::>_<::

4.8K 287 4
                                    

"Park heying!!!!"jerit jimin sambil mengejar ku dari belakang,dan aku terus berlari tanpa hiraukan jeritannya.

"Apa la mamat ni nak"kata hatiku resah dan sesekali aku berlari selaju yang boleh.

"cikgu pun satu!!!!kenapa la buat kelas jauh sangat!!ieeee...cepat la sampai,nak balik nak mandi nak tidur,dan yang paling penting nak lari dari jimin"bisik hatiku jantung pulak dah dup dap dup dap,yela takut tertangkap dengan abang sado o>_<o~

"Huh!!aargh!!!!...apa awak nak ni"jerit ku terkejut apabila seseorang menarik lenganku,aduh nasib tangan ini tak melayang kat pipi kalau tidak free ja dapat hadiah dari dia.

"Huh...huh...nak...lari mana hah!!jangan...ingat boleh lari...huh"ucap jimin menahan kepenatan padahal bukan penat pun,saja acah-acah penat,baru nampak real yang dia manusia.

"Awak ni suka paksa tau,lepas lah!!!kang saya jerit ni!!"ucapku geram dan sambil-sambil tu aku meronta minta dilepaskan.

"Jerit la nak dengar jugak,lagipun sekarang dah waktu balik baby,mana ada sesiapa kat sini kecuali kita"kata jimin mengukir senyuman nakal.

Aku yang mendengar terus menjadi tak tentu arah,apa aku nak buat ni,adoioioi niat dihati nak duduk kat sekolah sampai malam,tapi macam tak boleh je,sebab jimin ni kalau boleh dia nak berkepit ngan aku 24 jam...

"Err....ok ok lepas dulu,saya janji saya tak lari"ucapku tanpa rela,dan tangan kiri ku,ku angkat macam membaca ikrar.

"Boleh percaya ke??"kata jimin melihat mukaku dengan penuh curiga..

Peluh dingin mula mengalir di dahiku alah alah time ni la dia nak wat muka cam tu,aku dah la takut ni.

"Ya ya betul saya janji"kataku terpaksa berjanji kalau tidak sampai ke sudah jimin nak pengang aku punya lengan.

"Baiklah oppa lepaskan baby,tapi kalau baby lari,tunggu dan lihat apa yang oppa nak buat ngan baby"kata jimin melepaskan lengan ku dan dia kenyitkan matanya ke arah ku.

Aku pulak hanya menahan gementar,sah!!otak jimin tak betul,kejap ok,kejap nakal,kejap ting tong,pening dia tengok.

Akhirnya setelah beberapa minit,sampai jugak aku dan jimin di kelas,alah bukan buat apa pun,cuma ambik beg je...

Semasa aku sedang mengemas barang dan peralatan sekolah ku,aku terdengar sesuatu yang paling aku benci iaitu....

Krak!!

Aku menoleh ke arah belakang apabila terasa ada seseorang mengunci pintu kelas,ah sudah!!sapa pulak main kunci-kunci ni woi!!tak lawak la..

Setelah mencari pintu mana yang dikunci tadi,aku terkaku kerana rupanya jimin yang mengunci pintu kelas,dah la kami ja yang berada disini,orang lain mana ada.

Kejadian pagi tadi mula membuat tayangan disekeliling kepala ku,dan aku menelan air liurku secara kasar.

"Ke...kena..kenapa....awak...kunci...pin...pintu"ucapku tergagap-gagap adoi!!macam mana boleh tergagap ni...

Jimin hanya tersenyum nakal,dan langkahnya menuju ke arahku,sesekali kaki ku terkena kaki meja kerana aku mengundur beberapa tapak ke belakang..

"Aw...awak....nak...bua...buat...apa....ni"ucapku dan kaki ku tak henti mengundur ke belakang.

"Kenapa gagap ni sayang?takut ke???oppa tak buat apa la,cuma oppa nak kita enjoy je"kata jimin tersenyum sinis dan melangkah ke arah ku.

Gulp!!!


Pam!!!

"Adush!!apa benda aku langgar ni!!!dinding???!!wah!!!kenapa kau perlu wujud dinding oiii!!alah alah!!kenapa jimin jadi byuntae ni??ke aku yang byuntae??"kata hatiku dan sambil-sambil tu aku fikirkan cara untuk lepaskan diri dari jimin.

HE IS VAMPIRE?? [COMPLETE]Where stories live. Discover now