CHAPTER 1:DIPAKSA

14.6K 536 43
                                    

"Omma heying tak nak la pergi sekolah tu"ujar seorang gadis tinggi lampai dan mukanya sedikit marah.

"Kamu nak ke tak nak ke,kamu kena pindah juga,sebab omma dan appa ditukarkan disana,kalau tak nak pindah kamu nak pergi sekolah jauh la sayang,kita pindah ye"pujuk park seyung kepada anak bongsunya.

"Are you kidding ma?heying baru ja pindah minggu lepas,sekolah sini pun belum ada kawan,apa ntah lagi sekolah baru mesti tidak ada kawan"runggut heying menyilang tangannya di dada tanda tidak berpuas hati.

"Tapi kali ni ma promise,ni last kita pindah,lain kali tak payah dah,kita pindah ye sayang?"pujuk park seyung lagi.

"Tahun lepas pun omma cakap macam tu,tapi buat lagi,i don't belive you again ma"kata heying

"Tapi kali ni betul,ni last kita pindah lepastu tak payah dah,boleh la sayang"rayu park seyung dengan nada lembut.

Heying yang mendengar terus cair,yela omma sendiri merayu tak kan tak terkesan,sekeras mana pun hati dia,ommanya pasti boleh lembutkan.

"Huh!!ok kali ni je eh!kalau omma buat lagi,saeng pindah duduk ngan aunty ji hyo"ucap heying akur.

"Thank dear...ouh ya.esok kamu dah boleh pergi sekolah tu,tak sabar nak bagitau dengan kawan omma,yang omma akan pindah nanti"ucap park seyung teruja.

"Ye...wait...what!!!?ma are you kidding!!"jerit heying terkejut.

Park seyung yang dari tadi memengang telefonnya terus membaling ke dinding,akibat terkejut dengan jeritan heying.

"Hahahaaha"kendengaran suara sumbang sedang ketawa

"Oppa diam boleh tak!!"marah heying kepada oppa keduanya.

"Tak boleh diam,lawak la saeng ni,omma suruh pindah je bukan suruh kahwin tu pun nak menjerit macam nak bagi rumah ni runtuh"ucap chanyeol sambil menahan gelak.

"Hahahhaha lawaknya,hah!!gelak la sampai terputus urat kentut pun tak apa,lagi bagus"kata heying membuatkan sesi rumah mula ketawa.

"Pindah je pun saeng,lagipun best apa,nanti saeng akan happy punya"ucap chanyeol sengih.

"Oppa cakap senang la,heying yang kena bukan oppa,cer kalau oppa yang ada kat tempat heying apa oppa akan buat?"ucap heying sedikit merungut.

"Oppa kalau kat tempat heying seronok je,sebab boleh mengorat awek kat sekolah sana hehe"sengih chanyeol sambil memerhati saengnya yang menjeling tajam kepadanya apabila dia bercakap hendak mengorat.

"Hish!!cakap ngan dinding lagi bagus"kata heying lalu pergi ke biliknya.

Semasa dia hendak menutup pintu,suara oppanya kedengaran.

"Orang cakap kalau cakap ngan dinding,dia gila?saeng are you okay?"tanya chanyeol lalu ketawa terbahak-bahak.

"Argh!!!kenapa aku ada oppa yang sesengal ini?"jerit heying lalu menghempas pintu biliknya dengan kuat.

Semasa di depan katil,dia terus melambungkan badannya di atas katil,dan kedengaran telefonnya berbunyi.

Don't call me gaga,
I've never seen one like that before,
Don't look at me like that,
You amaze me,
He ate my heart
He a-a-ate my heart.

Kedengaran lagu lady gaga sedang berkumandang di corong telefon heying,dan heying terus mengangkatnya.

Heying:hello?

?:heying betulka kau nak pindah?

Heyin:stop stop stop kau ni sapa?

HE IS VAMPIRE?? [COMPLETE]Where stories live. Discover now