Sır Sepeti

By 95busra

385K 29.1K 2.6K

İnsanlar DM kutumu dolduruyor, sırlarını anlatarak rahatlıyorlar. Çünkü ben hiç kimseyim. İnstagram'daki ano... More

Tanışalım
Geri Bildirim
Şüpheli Mesaj
Kötü Biri
Komşular
Yem
TT listesi
Linç
Asıl Hatalı
Harcanan Kişiler
Kayıp
Gizlilik
Yaşa
Aile
Hikayeler
İlgi
İlişkiler
X Y Z
Vegan Kız
Karşılık
Blöf
Arbede
Silik Karakter
Şüphe
Geçim Yolu
Dengesiz
Melek
Telaş
Geçmişin Etkileri
Kara Bulut
Unutkanlık
Oyun
İma
Kimlik Saptama
Biblo
İşin Gerçeği
Eve Giren Biri
İlk Atak
Ruj
Detoks
Arama Kaydı
Yoğun His
Plan
Tersten
Deli Sevgi
İstek
Renkler
İlk Öpücük
Arkadaşlık
Güvenli Liman
Kız Kıza
Kıyas
Kargaşa
Rahatlık
Korkutan His
Kulak Misafiri
Yürüyüş
Tatlı Gece
Karar
Yalnızlık
Can Simidi
Renkler
İkilem
Mahcubiyet
İlan
Toprak
Depresyon
O Gece
Beyin Fırtınası
Travma
Bardaklar
Pürüz
Öldürme Arzusu
Tuhaf Mesaj
Kaybeden
Mekanlar
Ters Köşe
Derinlik
Buluşma
Kolye
Açığa Çıkan
Katil
Biliyor
Sarp
Hırpalama İsteği
Çember
Öfke
Tehdit
Geç Kalınmışlık
Yarış
Kendine Sarıl
Tavan Arası
Devrin Sonu
Hakikat
Telefon
Katil Kim
Gerçekler
Zihin
Denge
Son Söz

Görüntülü Arama

2K 208 35
By 95busra

Açıyorum, hem de hemen. O kadar görmediğim bir şey ki annemden gelen çağrı, onu kaybetmek istemiyorum. Bağlantı sağlanırken ekrandaki yüzüme bakıyorum. Ön kamera açısı sebebiyle yüzüm olduğundan geniş görünüyor, çenemden itibaren şişmeye başlamış gibi. Sonra kare şeklinde küçülüp sağ üst köşeye yerleşiyorum. Annem parazitli ve bulanık bir görüntü eşliğinde karşımda. Saçını açık maviye boyamış ve kısacık kestirmiş. Boynunda renkli boncuklardan yapılma kolyeler var. Turuncu renk, etnik desenli elbisesi efil efil, yaşla birlikte irileşen göğüsleri ve elbisenin bolluğu yüzünden üst bedeni olduğundan da büyük görünüyor. Babam ortada yok.

Yine de içim heyecan dolu. Annemin beni araması... O kadar güzel ki. Sırıtarak sadece onu izliyorum. "Selam anne." Elim beceriksizce havaya kalkıyor, kendi çapımda selam veriyorum.

"Beril, korkunç görünüyorsun." Yüzü dehşet içinde. Endişe mi o?

Eh, bu da bir şey sayılır. "Pek iyi değilim. Biraz olaylı günler yaşıyorum." Elimle ensemi sıvazlarken omuz silkiyorum.

Annem elini sallıyor, beni geçiştiriyor. "Ah sen mi ben mi." Yelpazesini sallamaya başlıyor, sıcak bir yerde takılıyor olmalılar. "Güzel bir grupla kaynaştık. Kamp yaparak değişik ülkeleri keşfediyoruz ama döndüğümüzde kutsanmış aile temalı bir kutlama yapmaya karar verdik. Bu yüzden seni aradım. Çocuğumuz olarak yanımızda olmak zorundasın, yoksa bize tuhaf gözlerle bakarlar. Anladın mı Beril? Orada olman gerek. Birlikte poz vereceğiz ve herkes kutsanmış ailemizi görecek."

"Çok isterim." Başımı hızlı hızlı sallıyorum. "Uzun zamandır bir araya gelemiyoruz. Belki biraz sohbet ederiz."

"Ah canım, inan sohbet için hiç vaktim olmayacak. Ailesi olmayan çocuklar yararına düzenleniyor aslında bu parti. Evdeki kullanılmayan eşyalarımızı açık arttırma usulü satacağız. Elde ettiğimiz geliri de kimsesiz çocuklar yararına kullanacağız." Annemin gözleri dolu dolu oluyor. "Beril görsen, anne babası olmadığı için perişan halde o kadar çok çocuk var ki. Kalbim sızladı. Onlar için bir şeyler yapmamız gerektiğini hissettim."

Ne ulvi bir istek. Anneme ilk kez tiksinerek bakıyorum. İkiyüzlü mü yoksa gerçekten de kendi çocuklarına ne yaptığının farkında değil mi? Derken kardeşim aklıma geliyor. "Çok iyi düşünmüşsün anne ama kardeşimi unutuyorsun. Bu kutsanmış aile zırvası... pardon partisine onu çağırmayacak mısın?"

Annem bana dik dik bakıyor, ağzı açılıp kapanıyor ve omuzlarını düşürüyor. Sanki çok acayip bir şey söylemişim gibi davranıyor. "Kızım." Sesi o kadar yumuşak ki zihnimde kabarık bir yastık canlanıyor. Tatlı bir temas, huzurlu bir uyku... "Kardeşinin işleri çok yoğun." Dudaklarını kemiriyor, bana bakışları sıcacık. "O bize eşlik edemez." O an anlıyorum, kendi çaplarında sevdikleri tek çocuk benim. Kardeşim onlar için sadece bir yabancı ve ne kadar uzakta o kadar iyi.

Bir yanım hem seviniyor hem de bu duruma çok üzülüyor.

Başımı sallıyorum. "Evet, bugün ona mesaj attım ama bana cevap vermedi. İşleri gerçekten de yoğun olmalı."

Annem kameraya iyice yaklaşıyor, diken üstünde gibi. "Beril." Başını yana eğiyor. "Bana bir iyilik yap ve kardeşinle bir süre iletişim kurmamaya çalış olur mu?"

"Ama neden?"

"Sorgulama. Lütfen sadece dediğimi yap." Arka tarafta bir şeye bakıyor. "Baban çağırıyor, artık gitmeliyim. Dediğimi anladın değil mi? Kutsanmış aile, oradayız ve kardeş yok." Ellerini birbirine vurup gülümsüyor ve bağlantı sona eriyor.

Bu nasıl bir konuşmaydı böyle. Kafam iyice çorba oluyor.

Continue Reading

You'll Also Like

12.9K 114 3
Dorukhan Toköz Hayran kurgu
25.7K 3K 73
Siz: *Ses "Neymiş efendim? Her sene olduğu gibi bu sene de oyuncu seçmeleriniz başlamışmış. Bok başladı. Biz sanki torpille alacağınızı bilmiyoruz" S...
220K 12.6K 79
Karanlık deponun içerisinde başlayan bir oyun. Sanki bir oyun masasında gibiydiler. Sadece Psikozlar vardı ama oynadıkları kartları başkaları dağıtıy...
SARKAÇ By Maral Atmaca

General Fiction

1.1M 68.6K 6
"Delilerin sevdası hoyrat bir fırtına gibidir. Günün başında seni sarsan fırtına, gecenin şafağında ılık bir esintiye dönüşüp kaburgalarının arasına...