40

1.6K 158 71
                                    

Тен потропваше нервно с крак докато стоеше пред входната врата и чакаше Джони. Вече започваше да се изнервя, а и щяха да закъснеят за училище, все пак щяха да ходят пеше. На Тен му се струваше нереално ходенето пеш до училище, защо по дяволите тъпия му мотор трябваше да се чупи.

След миг тайландецът чу бръмченето на двигател и започна да се оглежда. Звукът идваше от гаража на Джони и Тен се запъти натам, за да разбере какво става. Определено не очакваше, че на средата на пътя ще види как черен мерцедес излиза от гаража. Без да осъзнава Тен стоеше като парализиран и гледаше спортната кола с широко отворена уста.

Джони излезе от колата смеейки се тихо при вида на другия.

- Мислех, че ще ходим пеша. - каза Тен когато най-накрая успя да отдели поглед от превозното средство.

- Е, ако толкова настояваш можем...

-Не! - прекъсна го Тен и се приближи към колата отваряйки вратата и побърза да влезе вътре.

Джони се подсмихна и се качи на шофьорското място.

- Не знаех, че имаш кола.

- Предпочитам да идвам с мотора. - обясни Джони.

- Защо?

- Така изглеждам по-готин и мистериозен.

- Да бе! - засмя се Тен, карайки усмивката от лицето на по-високия да изчезне. - Имаш такъв мерцедес и си мислиш, че с мотора си по-готин.

- Ей, мотора ми е Ямаха! - Джони се намръщи, все пак много обичаше мотора си. - Но да колата е хубава.

- Да, така е. - съгласи се Тен оглеждайки белия кожен салон.

Но само след миг съжали, че изобщо се обади, че колата му харесва, защото Джони започна да му обяснява.

- Mercedes SL65 AMG. - започна Джони възторжено. - Задвижва се от 6.0-литров V12 би-турбо двигател. Агрегатът предлага мощност от 630кс. и 1000Нм. максимален въртящ момент, достъпен в диапазона между 2300 – 4300об/мин.Реновираният V12 двигател е комбиниран с новата 7-степенна скоростна кутия AMG Speedshift Plus 7G-Tronic, предлагаща избор от четири режима на работа - икономичен, спортен, суперспортен и ръчен.

Тен кимна бавно правейки се, че е разбрал нещо от казаното. След миг се замисли и пипна с ръка седалката за да се увери, че е прав.

- Ей това има нагревател за задника! - каза той развълнувано.

- Да. - отговори Джони отекчено. - Миличък нарича се нагревател за седалки. И наистина ли това те спечатли от всичко? Не ме ли слуша до сега?

Something new | JohntenWhere stories live. Discover now