35

1.5K 152 11
                                    

- Къде ли се загубиха онея двама шибаняци? - изкоментира на глас Джебум.

- Ако говориш за Джехьон и Дойонг, не знам. - засмя Тен.

- Ще отида да ги потърся, преди да са направили някоя глупаст. - Джони стана и целуна Тен по бузата. - Ти стой тук. Недей да се разкарваш из къщата и... наглеждай го да не пие повече.

- Добре.

- Абе тея двамата са нещо страшно. - започна отново Джебум.

Тен предположи, че отново става въпрос за Джехьон и Дойонг за това просто продължи да слуша, докато се чудеше дали Джебум говореше толкова много по принцип или беше в следствие на алкохола. Според него второто бе по вероятно, но все пак не го познаваше.

- Да не забравяме, че те са причината за цялата караница с Тейонг.

Тен погледна с широко отворени очи към другия. Какво пък беше това?

- Какво имаш предвид? - попита той разсеяно.

- О, ама ти не знаеш. - засмя се Джебум. - Преди време Тейонг харесваше Джехьон и се мъчеше да го сваля, главно за да спи с него. Джехьон му отказа и Тейонг започнал да го тормози и да кара учениците да му се подиграват, унижаваше го пред всички. Беше ужасно. Тогава се намеси Дойонг и го защити. Сиченг и Джони също заеха страната им и стана нещо подобно на война. Това е в общи линии.

- Чакай, това преди колко време е било?

- Две години? Да преди две години.

Тен погледна надолу замислйки се. Преди две години той се премести в това училище и се сприятели с Тейонг, но явно това е било след всичко това, защото си спомняше, че тогава вече се мразеха и дори не говореха едни с други. Тен поклати глава, сега вече всичко имаше смисъл. Толкова време си бе мислил, че Тейонг е добър, а всъщност какво се оказа. И през тези години го слуша как очерня Джони и останалите, най-лошото бе, че му се връзване и приемаше думите му. С Джони бяха съседи от преди това и още от тогава се дразнеха, но едва когато се сближи с Тейонг бе започнал да си мисли че го мрази. Това сега му звучеше абсурдно и не можеше да повярва колко наивен и глупав е бил.

Тен погледна към Джебум, но него вече го нямаше. Тайландецът стана и започна да се оглежда из стаята, въпреки че му бе пределно ясно, че другия не е тук.Джони му бе казал да не обикаля, но не му се оставаше сам в къща пълна с непознати, затова реши да излезе и да го потърси.

Something new | JohntenWhere stories live. Discover now