33

1.6K 155 24
                                    

Тен влезе тихо в трапезарията където родителите му и Лукас вечеряха. С Джони щяха да излизат и трябваше да им се обади. Все още не бе решил какво оправдание да измисли за това, че най-вероятно нямаше да се прибере вечерта, но реши да мисли в движение.

- Тен... ще ходиш ли някъде? - майка му го огледа от горе до долу виждайки как е облечен.

Тайландецът бе облечен с черни тесни и доста накъсани дънки, прозираща риза, която бе разкопчана повече от необходимото и едно от кожените якета на Джони.

- Да. - усмихна се той.

- Къде ще бъдеш? - майка му го гледаше намръщено. - От кога носиш кожени якета... и това не е ли доста голямо за теб?

- Ще излизам с Джони.

- О, добре тогава. - майка му се усмихна, успокоявайки се щом разбра с кой ще бъде. - Върви, приятно изкарване.

- Само това ли?! - обади се Лукас видимо изнервен, не му харесваше как не му се получаваха плановете. - Няма ли да го разпитате къде ще са?

- Успокой се Лукас. Какво ти става изведнъж? - бащата го изгледа объркано. - Имаме доверие на Тен, а и на Джони. Така че няма проблем.

- Не мислите ли, че им имате прекалено доверие. Не познавате толкова добре Джони?

- Семейството им са ни съседи от доста време и никога не е имало проблеми с него. Той е добро момче. Може би трябва да го опознаеш.

- По-добре не! - Тен скръсти ръце и изгледа злобно братовчед си.

- Не бъди груб. - скара се майка му.

- Както и да е, аз тръгвам. - с това той напусна стаята.

- Аз мисля, че той се преструва на мил. - започна отново Лукас, не смяташе да се откаже толкова лесно. - Не смятате ли че с Тен са прекалено близки.

- Нормално е нали са приятели. - засмя се бащата.

Лукас се намръщи. Този Джони съсипваше всичко, сега не можеше да манипулира родителите на Тен, а братовчед му си правеше каквото иска. Лукас стана и излезе от трапезарията, насочвайки се към спалнята си. По пътя за там мина покрай стаята на Тен. Може би щеше да намери нещо вътре, което да използва против него.

Лукас беше почти сигурен, че Джони и Тен са заедно, но не можеше да ги хване в действие. Без доказателства не можеше да направи нищо. Родителите на Тен едва ли щяха да харесват толкова Джони ако се окаже, че са заедно.

Something new | JohntenWhere stories live. Discover now