27

1.6K 155 9
                                    

Тен влезе затваряйки входната врата тихо след себе си. Минаваше осем и най-вероятно родителите му и онзи гадняр братовчед му вечеряха. Тен вече бе вечерял така че реши да мине през трапезарията и само да съобщи, че се е прибрал. По пътя натам се чуваше как Лукас и баща му разговаряха за нещо, но Тен нямаше желание дори да се заслушай, за да разбере. Искаше просто да се качи в стаята си и да си пусне да гледа някоя бл драма.

- Добър вечер. - поздрави ги той.

- Тен прибрал си се. Закъсня за вечеря. - майка му погледна намръщено.

- Не се притеснявай, вече ядох. - Тен тъкмо щеше да напусне стаята, но баща му го спря.

- Седни при нас за малко. Лукас тъкмо ни разказваше за приятелите ти.

Тен погледна учудено, но само само след миг си спомни за случилото се в училище. Знаеше си, че Лукас ще му създаде проблеми.

- Та както бях започнал да казвам, те са много груби. - Лукас каза с престорен невинен поглед. - Запознах се с Тейонг днес и разбрах, че те го тормозят.

- Това не е вярно! - възпротиви се Тен.

- Не лъжи! Дори единия го удари. И Джони щеше да го направи, но ти го спря.

- Това вярно ли е? - попита майка му.

- Да, но...

- И си бил свидетел докато някой е удрял най-добрия ти приятел. - баща му изглеждаше видимо ядосан.

- Не е това, което си мислите, Тейонг...

- Не ме интересува! - извика той удряйки с юмрук по масата. - Не съм те учил на това да седиш и гледаш как тормозят някой.

- Татко поне ме изслушай! - Тен се изправи, вече загубил контрол над нервите си.

- Млъквай и си отивай в стаята!

Тен усети как очите му се насълзяват. До сега баща му никога не се е държал така с него. И всичко се случи заради Лукас. Не можеше да повярва как родителите му вярваха повече на него отколкото на собствения си син. Тен излезе от стаята и се затича към спалнята си. Тръшна вратата и заключи след себе си. Затвори очи опитвайки се да се сдържи да не заплаче. Не искаше да доставя това удоволствие на Лукас, който всъщност вече бе постигнал това което искаше.

Бе изваден от мислите си когато усети телефона му да извибрира. Извади го от джоба си и видя, че е съобщение от Джони. Тен се приближи към прозореца и го отвори, виждайки другия.

Something new | JohntenМесто, где живут истории. Откройте их для себя