𝐌𝐎𝐍𝐒𝐓𝐀 𝐗 ~ Jooheon

1.9K 205 20
                                    


Minden egy nyári fesztiválon kezdődik.

Ahogy véget ért a tanév, elhatározod, hogy munkát keresel magadnak a nyárra és produktívabban töltöd el a rendelkezésre álló időt. Az pedig, hogy mindezért még pénzt is kapsz, már csak hab a tortán.

Néhány héttel a szünet kezdete után sikerül is találnod egy egészen jó kis lehetőséget. Egy bevásárlóközpontban lévő limonádés pulthoz keresnek eladólányt, te pedig kapva az alkalmon azonnal le is csapsz a lehetőségre. Imádod az egészet. Rengeteg új embert ismersz meg, a munkatársaid közül pedig jó néhányan igen csak előkelő helyre ássák magukat a szívedben. A főnököd egy angyal, kinézetre is és viselkedésre is. Úgy figyel rátok, mintha legalább az anyátok lenne, a megjelenése pedig kifogástalan. A vevők rendesek és a légkondicionált plázában még jól is érzed magad. Vígan veted bele magad a munkába és egyáltalán nem érzed tehernek a mindennapi koránkelést.

Néhány hét után ráadásul a főnököd egy kihagyhatatlan ajánlattal áll eléd egyik nap.

- T/N – lép eléd mosolyogva Kihyun –, mit csinálsz két hét múlva?

- Ööö... – gondolkozol el egy pillanatra. – Dolgozom? – vigyorogsz rá.

- És mit szólnál hozzá, ha mindezt ingyen koncertek között tehetnéd? – száll be a játékba vigyorogva.

- Visítva ugranék a nyakadba? – kérdezel vissza.

- Na, akkor elkaplak, gyere! – tárja ki a karjait nevetve.

- Ez most komoly? – sokkolódsz le egy pillanatra. Épp csak elkezdtél neki dolgozni, de máris elvinne egy ilyen eseményre, mikor sokan vannak a munkatársaid között, akik már évek óta nála melóznak?

- Igen – bólint vigyorogva. – Talpraesett vagy, kedves és segítőkész. Bárkivel megtalálod a közös hangot és megbízható vagy. Bármit nyugodtan rád bízhatok, nem kell azon izgulnom, hogy vajon kész lesz-e vagy sem. És nekem egy ilyen munkaerőre van szükségem. Szóval vállalnád?

- Hát persze, örömmel – kacagsz fel vidáman és tényleg a nyakába veted magad.

- Természetesen nem egyedül mennél, megkértem az egyik legjobb barátomat, hogy tartson veled.

- Babysitter? – húzod fel a szemöldököd. Talán mégsem bízik benned annyira, mint ahogy mondja.

- Nem – rázza a fejét. – Ez egy fesztivál. Sok részeg emberrel és ki tudja mikkel. Te pedig egy csinos, dekoratív lány vagy. Nem szeretném, ha bármi bajod esne és lesz még két váltótársad is, akik szintén lányok. Így azt gondolom jól fog jönni nektek egy férfi erő is – kacsint rád.

- Okés – vigyorogsz, mint egy vadalma. Nemhogy ingyen mehetsz az egyik legnagyobb fesztiválra a nyáron, de még fizetnek is érte egy kis melóért cserébe. Ki az a hülye, aki erre nemet mondana?!

A következő kettő hét szélsebesen repül el. Akadtak persze fanyalgók, akik nem értették, hogy Kihyun miért téged küld, hiszen csak most kezdtél, de igyekszel nem foglalkozni velük. Végzed továbbra is lelkesen a munkádat, ahogyan eddig, nehogy a főnök meggondolja magát. Persze néha-néha képtelen vagy visszafogni magad és örömödben táncra perdülve csicserged el mindenkinek, hogy hova is készülsz.

A fesztivál előtti napon már összecsomagolva várod, hogy Kihyun megérkezzen és együtt menjetek a néhány várossal arrébb lévő helyszínre.

- Izgulsz már? – kérdezi, mikor már az autóban ültök.

𝙆-𝙥𝙤𝙥 𝙄𝙢𝙖𝙜𝙞𝙣𝙚𝙨 𝙄. |✔Where stories live. Discover now