hfd 196

575 25 4
                                    

Charlie p.o.v

Na heel wat gezeur met harry heb ik het opgegeven. Hij vind dat hij beter is en ik mag me er niet meer mee bemoeien. Ik had ashlyn beloofd dat we vandaag naar de dierentuin zouden gaan en harry moest en zou mee of hij nog ziek was of niet. Daar hadden we dus een kleine discussie over... . Ik heb het maar opgegeven want winnen ging toch niet lukken. Dus nu gaat hij mee terwijl zijn stem er nog amper is en hij nog hoest als een zeehond. Nou ja , als dat hoesten doorgaat kan ik hem in ieder geval dumpen bij de dieren waar hij thuis hoort.

'Mama is daar aapjes ?? ' vraagt ashlyn voor de zoveelste keer als we aan tafel zitten. Ik zucht en knik voor de zoveelste keer ja. 'Zijn er ook schaapjes ?? ' en weer knik ik ja. Ze is even stil en houd haar mond dicht als ze een hap van haar brood eet , maar zodra haar mond leeg is ' dus daar zijn aapjes en schaapjes ?? ' vraagt ze opgewekt. 'Ja ashlyn alle twee ' zeg ik met mijn tanden op elkaar gedrukt. Harry die naast me zit en rijd lacht er vrolijk om terwijl hij zijn ogen op de weg houd. Ik snap dat ze opgewonden is , maar kan ze ook aan mijn hoofd denken. Ondanks ashlyn haar gezeur over de apen en schapen negeer ik de hoofdpijn die ze me bezorgt. Het mag vandaag ook wel eens om iemand anders gaan dan altijd maar ik. Ashlyn verdient ook wel eens een dag waar we gewoon een normale familie zijn zonder elkaar soms wat aan te willen doen.

Harry p.o.v

Charlie was eerst wat gespannen , maar dat verdween helemaal toen ze een voet in de dierentuin zette. Meteen begon ze met ashlyn dieren te schreeuwen waar ze heen wilde en al snel waren ze het er over eens dat ze eerst de apen wilde zien. Voor ik ook maar iets kon zeggen waren ze alle twee ineens weg. Gehaast ren ik richting het verblijf van de apen en vind daar ashlyn en charlie heel rustig op het bankje voor het verblijf. Samen wijzen ze naar van alles terwijl ashlyn haar beste imitatie van een aap op zet. Als een aap ineens geluiden begint te maken kijkt ze geschrokken op. 'HIJ KAN PRATEN !! ' schreeuwt ze terwijl ze van charlie haar schoot springt en bijna door het glas voor de apen heen probeert te gaan. 'Ash dat is niet praten ' zeg ik lachend.

'Papa wat nou als die kriebel heeft hier ' zegt ashlyn en kietelt in mijn nek. 'Een giraf kan toch met zo hoofd langs de boom ' zegt charlie en ashlyn denkt even serieus na. 'Kan ze baby niet even voor hem kriebelen 'vraagt ze waardoor ik en charlie in de lach schieten. 'Ashlyn een giraf heeft toch geen vingers ' zegt charlie lachend. 'Arme giraf ' zegt ze hoofdschuddend en loopt dan weer verder. We volgen haar rustig terwijl ze voor onze voeten weg huppelt richting de zebra's. 'MAMA PAPA !! KIJK ZE LEVEN !! Deze liggen niet op de weg ' zegt ze heel serieus. Ik weet dat het heel slecht is als je je kind uitlacht maar ik kan het nu echt niet laten. Dacht ze serieus al die tijd dat een zebra werd afgemaakt en daarna op straat neergelegd ?? 'Ashlyn ze worden niet dood gemaakt. Ze maken de strepen van de zebra gewoon na op de grond ' legt charlie heel serieus aangezien ashlyn wat weg trok na het idee dat ze zebra's dood maken voor op de weg. 'Oh ' zegt ze en blijft dan stil. 'Kom op we gaan verder ' zegt charlie en haalt daarmee haar aandacht weg van de zebra's. Ashlyn rent al weer verder terwijl ik een tik op mijn achterhoofd krijg. 'Hazz, ze was serieus verdrietig !! ' zegt charlie serieus maar schiet dan toch ook in de lach. 'Sorry , maar het zag er gewoon zo grappig uit ' zeg ik lachend. 'Slechte vader... ' zegt ze en wil dan snel verder lopen maar is iets te langzaam. Ik pak haar pols en trek haar naar me toe. Met mijn handen pak ik haar vast en til ik haar op in mijn armen. 'Noemde je me een slechte vader ?? Moet ik je bij de zebra's gooien ' zeg ik half lachend. Charlie giechelt en zegt dan ' ja want je staat mij nu wel te tillen maar ashlyn loopt daar nu alleen ' meteen zet ik haar op de grond neer en rennen we samen het pad af dan ashlyn gelopen heeft. Daar zit ze heel rustig in het park voor de boerderij dieren tussen de schaapjes. 'Mama kijk!!! Ik wil die ook ' zegt ze terwijl ze de slapende schapen aait. 'Misschien k- ' 'noway charlie !! We nemen geen boerderij dieren ' zeg ik voordat ze haar zin af kan maken. 'Ahh kom op harry !! Een paar kleine schaapjes en wat kippen ' zegt charlie blij. 'Nee '

JUST...don'tWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu