hfd 189

362 24 2
                                    

Charlie p.o.v

'En toen mochten we kleuren en verf op de tekening doen ' zegt ashlyn terwijl ze haar geverfde en half gekleurde tekening van een boerderij laat zien. Vandaag mocht ze weer naar de kleuterschool en de hele weg terug naar huis is ze al druk aan het vertellen wat ze gedaan heeft. Ze is alleen de ochtend nog geweest omdat de hele dag nog te lang is naar ze praat al alsof ze er weken geweest is. Harry en ik hebben haar samen opgehaald en terwijl harry rijd , zit ik achterin ashlyn te bewonderen die druk praat over de beesten die ze gekleurt heeft. 'En toen mochten we in auto buiten ' zegt ze als ze klaar is met vertellen over haar tekening. 'Mocht dat ?! ' vraag ik "geshockeerd". 'Ja !! En mijn izzy ging ook mee ' zegt ze vrolijk. 'Wie is izzy ?? ' vraagt harry meteen. 'Dat is mijn vriendin ' zegt ze. We hebben ashlyn gewoon naar een normale kleuterschool gedaan ondanks managment die vond dat ze naar een prive school moest. Ondanks dat onze ouders het daar ook wel mee eens waren hebben we haar toch gewoon naar een normale kleuterschool gedaan. Ze gaat er voorlopig heen tot ze na de zomervakantie naar de echte school mag. Ook dat is gewoon een normale school omdat we gewoon willen dat ze normaal vriendjes maakt en normaal les krijgt. Niet op een prive school waar alles duur en netjes is. Nu kan ze gewoon buiten spelen en is het niet erg als er een keer een gat in haar broek komt of dat hij vies word. Bij de prive school mochten kleuters niet eens naar buiten toe. We wilde niet dat ze naar een school zou gaan waar al die rijke kinderen zitten die veel te slim en bijdehand doen voor hun leeftijd. Daarom hebben we gewoon voor een kleuterschool gekozen die het beste leek en waar ze het gelukkigste zou kunnen worden. Dat blijkt wel want ze heeft nu al een vriendin gemaakt.

Zodra we thuis komen hangt ze haar tekening met een magneet aan de koelkast voor ze op een stoel gaat zitten terwijl harry wat te drinken voor haar pakt. 'Vind jij ook mooi papa ' vraagt ashlyn aan harry als hij haar een beker met sap gegeven heeft. 'Heel mooi !! ' zegt hij en haalt de tekening van de koelkast af. Meteen loopt ze naar harry toe en begint ook hem de hele tekening uit te leggen terwijl ik vol bewondering toe kijk. 'Ik ga morgen weer kleuren. Dan maak ik papa mama ' zegt ze en rent dan de keuken uit. Dit soort momenten zorgen er dus voor dat het nogal genant is tussen mij en harry. Daarom om een rot gesprek te ontwijken spring ik uit de stoel en ga ik snel de keuken uit voor er iets gebeurt waar ik geen zin in heb. Het blijft gewoon een genant en ongemakkelijk onderwerp waar ik het liever niet over heb. Misschien is het triest dat ik het ontwijk maar het is gewoon nog te vers... bijna een jaar geleden maar toch. Als we het er nu wel over zouden hebben en we zouden besluiten terug het te proberen , lijk ik bijna een tweede keus en dat ben ik niet. Dan is het net alsof hij niks beter heeft en dan mij maar "opnieuw" probeert. Zo bedoelt hij het natuurlijk niet maar zo komt het bij mij over. Ik zou hem heel graag terug willen maar er blijft maar in mijn achterhoofs spoken dat dit gebeurt is. En volgens chelsea , een keer vreemdgaan , blijven vreemdgaan. Ik moet er gewoon goed overna denken en geen overhaaste beslissingen nemen.

Vanavond blijven mijn opa en oma eten samen met phoebe. Ik heb harry met ashlyn de tuin ingestuurt terwijl ik het eten probeer voor te bereiden. Misschien is het gemeen dat ik ze naar buiten gestuurd heb , maar als je constant moet opletten of er niet twee mensen toevallig eten van het aanrecht stelen.... dan had jij ze ook weggestuurd !! Ik snap dat het moeilijk is als ik bezig ben aan een taart maar ze moeten maar wachten. Het meeste is wel klaar en kan ik pas doen als we bijna gaan eten. Ik maak mijn handen schoon en loop naar de voordeur toe. Uit het kastje in de gang haal ik de sleutel voor de brievenbus en loop naar buiten toe. Terwijl ik naar de brievenbus loop over de oprit word ik bijna aangereden door ashlyn en harry die aan het rijden zijn op skelters. Ja , harry heeft er ook een... hij vond dat nodig... kleuter. Als ik bij de brievenbus kom maak ik het deurtje open en haal ik de enveloppen uit. Zoals gewoonlijk zit er een hele stapel bij voor harry en niks voor mi- of wel. De envelop ziet er al eng uit vanwege het feit dat er c.s driver op staat en verder niks. De zon schijnt en de grond is droog dus laat ik harry zijn post op de grond vallen. Meteen maak ik de envelop open en haal de brief snel uit de envelop.

JUST...don'tWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu