13

882 35 0
                                    

Multi: Hazar Acar 

"Bu hoş gibi?" Kaçıncı olduğunu bilmediğim gömleği bana gösterdiğinde bıkkınca başımı salladım. Bunlar tıpkı pezevenk gömleklerine benziyordu ve Hazar'ı bir kez de olsa görmüş olmama dayanarak böyle bir şey giymeyeceğini kestirebiliyordum. Öyleyse Hazan neden bunu göremiyordu?

"Neden olmaz ya?" bıkkın bir edayla önce gömleğe sonra bana baktı.

"Hazar'ı asıl tanıyan sensin ama bu gömlek biraz pezevenk gömleğine benziyor." Dememle Hazan gülmeye başladı.

"Neye benziyor?" gözlerimi devirirken gülüşümü bastırdım. Gömleğe bu şekilde hitap etmekten hoşlanmasam da başka şansım yok gibiydi.

"Güzel benzetmeydi ve sanırım haklısın. Hazar bu kadar zevkli takılacak bir çocuk değil." Cevap vermedim ve gömleklere bakınmaya devam ettim. Sonra aklıma İlker'e geçen doğum gününde aldığım hediye geldi

"Futbolla ilgileniyor mu?"

"Her erkek ilgilenir." Demesiyle gülüşümü saklamadım. Genelleme yapmak istemesem de Hazan biraz haklıydı.

"Forma alabiliriz?" önerime karşılık önce dudaklarını büzdü ve biraz düşündü. "Aslında mantıklı olabilir. Yeni sezon forması henüz alamamıştı ve şu bilmem ne ligi yeniletmeye uğraşıyordu."

"O zaman tek bir sorunumuz kaldı. Hazar hangi takımlı?" ben futbolla çok haşır neşir olan bir kız değildim ama içten içe Hazar'ın Beşiktaşlı olmasını istiyordum. Babamdan gelme olmalıydı bu isteğim de...

"Galatasaray tabii." Hazan sanki iç sesime bir tekme savurmuş gibi güldü. "Hadi gel GS Store'a gidelim."

İtiraz etmedim ve içten içe yaşadığım hayal kırıklığıyla Hazar'a yeni sezon forması almaya gittik. AVM fazlasıyla büyüktü ve neredeyse ihtiyacımız olan her mağaza avcumuzun içindeydi.

Hazan içeri girip sarı kırmızı renklerle dolu mağazada oradan oraya koşup durdu ve sonunda yeni sezon forması olduğunu düşündüğüm formayı bana kaldırıp güldü. "Arkasına yazı yazdırsam mı?"

"İsmi hoş olabilir." Fikirlerimin tamamı İlker'in doğum gününe özeldi ama bunun bir önemi olmamalıydı. Erkekler bir noktada sığ varlıklardı yani genelde ortak zevklere nail olabiliyorlardı.

"Hazar yazılacak ve numara olarak da... 10 mu olsun yoksa 7 mi?" sorusu bana değil tamamen görevliyeydi.

"Bu size bağlı hanımefendi." Adamın cevabıyla birlikte Hazan somurttu.

"Sence İdil?" Hazar hakkında yorum yaparken sanki büyük bir yanılgının içerisinde debeleniyormuş gibi hissediyordum.

"Yedi daha hoş gibi." Cevabım üzerine Hazan gerekli şeyleri söyleyip parayı ödemeye gitti. Sarı kırmızı renklerin patlaması olan mekânda daha fazla durmak istemiyormuş gibi mağazadan çıktığımda Hazan'ın dışarıda olduğumu anlamasını umuyordum.

• • •

Son...

Ekranda beliren yazıyla birlikte derin bir iç çektim. Her romantik film izleyişimin ardından sürüklendiğim burhan daha da çıkmaz oluyordu. Bu histen fazla hoşlanmıyordum. Sanki aradığım şeyi asla bulamayacakmış gibi hissediyordum.

"Hey!" Daima açık olan odamın kapısında Hazan göründüğünde kulaklıklarımı çıkartıp gülümsedim. Normal insanlarla konuşursam daha iyi hissedebilir ve az önce izlediğim, beni depresyona sürükleyen filmin etkisinden kurtulabilirdim.

AYNI KIYIDAN BAKALIM [ TAMAMLANDI ]Where stories live. Discover now