Hoofdstuk 89.

150 7 0
                                    

Ik liep terug naar binnen, Femke ging alvast het eten aanzetten, ze bleef ook slapen 'hoe ga je dat doen als je naar school moet?' vroeg Jens met Lotte op zijn schoot, ik haalde mijn schouders op 'over een paar dagen is het zomervakantie.' zei ik 'dan ga ik mijn laatste jaar in.' mijn moeder kwam binnen 'hoe is het?' vroeg ze 'goed.' zei ik 'we zijn met zijn vijven naar buiten geweest.' mijn moeder glimlachte 'ze lagen al snel te slapen in het huis van de oma van Max.' ik pakte mijn telefoon en liet de foto zien. 'Wat leuk.' zei mijn moeder toen ze de foto zag, ik glimlachte. Het eten was klaar en gingen aan tafel zitten, ik had Lotte en Mila in de box gelegd zodat ik rustig kon eten. 'Zullen we anders nu gaan sporten?' vroeg Femke 'ik wil best op de meiden passen.' zei mijn moeder, ik keek naar Femke en knikte, het ging heel goed met me en besloten dus om te gaan sporten.

Ik had me omgekleed en ging samen met Femke naar de sportschool, we hadden gewoon een pas waarbij we naar binnen konden, Femke had al zo'n pas, ik mocht 1/2 keer mee om het uit te proberen, maar toen we erheen liepen besloot ik om meteen een abonnement te nemen. Voor de gene die het wilde weten, we gingen hardlopen, bilspieren trainen, en voor mij mijn onderbuik getraind, die is heel erg uitgerekt door de zwangerschap. We waren weer aan het hardlopen voor de cool-down, we waren een beetje aan het praten. 'Maar Luuc.' zei Femke 'wilde je niet liever dat de meiden kwamen als je 21 bent?' vroeg ze, ik haalde mijn schouders op 'ik weet het niet.' zei ik. We gingen weer terug en gingen ons omkleden 'ik ga thuis douche.' zei ik.

Paar weken later.

De meiden waren flink gegroeid, maar echt, ik trok ze een pak aan. De meiden waren maar aan het praten, tenminste ze maakte heel veel geluidjes, maar gelukkig nog niet zo hard, ik moest weer naar school, omdat de zomervakantie is afgelopen en mijn kraamtijd ook, ik vond het zo spannend, ik bracht de baby's naar de oma van Max, hun overgroot oma, ze is nog heel actief, ik gaf haar de kinderwagen en kleren, ik had haar melk gegeven die ze kon maken, ze had zelf al spulletjes gekocht. Ik vond het spannend, ze zijn wel vaker bij oma geweest, maar nog nooit een hele dag en ook nooit zonder Max of mij. Ik had gelukkig twee uur vrij, school kon dat voor mij regelen, maar dat is alleen op de dag wanneer de week weer begint, de andere schooldagen ben ik alleen het eerste uur vrij. Maar dat zal ook nog wel veranderen. Ik bracht de meiden naar oma en legde haar haar alles uit. 'Het komt wel goed.' zei ze 'ik kan je gewoon bellen.' ik knikte, het is niet dat ik haar niet vertrouw maar ik heb heel lang bij hun gezeten en nu ineens niet meer en dat maakt het spannend, want hou zullen ze reageren als ik er een ochtend niet ben?

Ik ging naar school met de auto, het geluid van mijn telefoon hield ik aan. 'Luca doe je telefoon uit.' zei de docent, ik schudde mijn hoofd en gingen door met werken, ik wilde het snel af hebben zodat ik misschien ook snel naar huis mocht, maar ik bedacht me later dat het eerste uur voor mij nog niet eens afgelopen was. 'Gaat het een beetje?' vroeg Max, ik haalde mijn schouders op 'ik geloof met heel mijn hart dat ze in goeie handen zijn, echt waar, maar ik vind het zo spannend.' zei ik tegen Max, hij sloeg zijn armen om me heen 'ik snap het, ik vind het ook spannend.' zei hij, ik glimlachte, Meneer van Dijk kwam niet veel later het lokaal binnen lopen, geloof het of niet maar hij heeft de baby's nog niet gezien. 'Max en Luca.' zei hij 'gaan jullie even mee naar mijn lokaal?' ik knikte, ik pakte mijn spullen en ging samen met Max naar het lokaal van Meneer van Dijk. 'Hoe is het met de meiden?' vroeg hij 'goed.' zei ik 'waar zijn ze nu?' 'bij mijn oma.' zei Max 'kan ze dat wel aan?' vroeg Meneer van Dijk, Max en ik knikte 'ze is nog heel actief.' 'nemen jullie hun ook een keer mee naar school?' vroeg hij, ik haalde mijn schouder op.

'Dat kan aankomende maandag wel.' zei ik, het was nu dinsdag want maandag hadden we studiedag. Ik liet een foto van de meiden zien 'ze zijn nog wel klein, maar wel gegroeid.' zei ik, ik kreeg een appje van oma, ze stuurde een foto van de meiden, dit keer was Mila wakker en lag Lotte te slapen, meestal is het namelijk dat Mila lag te slapen. Ik liet de foto aan Meneer van Dijk zien 'wat een schatjes.' zei hij, ik en Max glimlachte 'dan hebben jullie goed gedaan.' Max gaf me een kus op mijn wang. 'Slapen ze op jullie kamer?' vroeg Meneer van Dijk, ik knikte 'ik vond het geen fijn idee dat ze op een andere kamer sliepen.' zei ik 'misschien later maar niet nu.' we waren nog een tijde aan het praten met Meneer van Dijk, toen we klaar waren hadden we bijna pauze, Max en ik bleven wachten totdat Femke en Jens ook kwamen, we liepen met zijn alle naar buiten en als je je afvraagt waarom naar buiten, het was lekker weer, niet te warm en niet te koud, en binnen stonk het zo naar zweet en alles. We hadden weer les. Nederlands om precies te zijn. Ik besloot om weer in de les te gaan zitten, ik weet niet of ik er goed aan deed maar ik ging zitten. Ik was benieuwd hoe hij keek, want mijn buik was zo goed als weg.

Meneer Deenstra zag me zitten en keek me met verbaasde ogen aan 'hoe is het met je, Luca?' vroeg hij 'wel goed.' zei ik 'en met de meiden?' 'ook goed.' zei ik 'huilen ze niet veel?' vroeg hij, ik was zo verbaasd dat hij zo praatte 'nee, gelukkig huilen ze niet veel.' zei Max. We gingen aan het werk, ik bleef maar wachten en kijken naar de klok, maar hij ging niet echt vooruit. Maar gelukkig ging dan eindelijk die bel en mochten we naar onze volgende les. Ik was moe, ik besloot om naar huis te gaan. 'Hey Luca.' zei Meneer Smit, de directeur 'hallo.' zei ik 'hoe is het met je?' vroeg hij, ja veel mensen vragen aan mij hoe het gaat, ik heb geen idee waarom 'ik ben moe.' zei ik 'ik ga naar huis.' 'ga maar.' zei hij 'ga je eerst de meiden ophalen?' ik schudde mijn hoofd 'dat doet Max.' zei ik 'dit is zijn laatste uurtje, maar ik kan me ogen niet open houden.' ik liep naar de auto en reed naar huis. Toen ik thuis was ging ik op de bank liggen en viel ik in slaap

Even voor ze duidelijkheid. De gene die wakker is is Mila en de ander is Lotte, Lotte is hier kleiner zie ik net, het scheelt ook niet veel!

 De gene die wakker is is Mila en de ander is Lotte, Lotte is hier kleiner zie ik net, het scheelt ook niet veel!

Oops! Ang larawang ito ay hindi sumusunod sa aming mga alituntunin sa nilalaman. Upang magpatuloy sa pag-publish, subukan itong alisin o mag-upload ng bago.
Luca.Tahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon