Hoofdstuk 84.

170 7 1
                                    

Volgende dag.

Het was maandag en iedereen moest gewoon naar school, we hadden eerst Nederlands, maar daar ging ik nog steeds niet heen '37 weken zwanger!' riep ik toen het lokaal binnen kwam, Meneer van Dijk lachte 'ik hoorde dat je gister je babyshower had.' zei Meneer van Dijk, ik knikte 'het was zo leuk.' zei ik 'eerst ben ik de hele dag verwend door Femke en toen ik thuis kwam kreeg ik dat.' Meneer van Dijk lachte 'wel leuke dingen gekregen?' ik knikte, ik ging zitten en ging me Nederlands maken. Dit keer ging ik niet naar boven om het te laten zien, ik had er echt geen zin in om helemaal naar boven te lopen en dan weer naar beneden 'Luca.' zei Meneer Smit, de directeur, ik keek op 'traplopen word erg zwaar voor je hé?' ik knikte 'bij deze mag jij de lift pakken.' ik glimlachte 'en er mag één iemand met je mee, want alleen is wel echt alleen.' zei hij, ik ging naar wiskunde, dit keer ging ik alleen in de lift omdat iedereen al boven was.

Ik voelde twee handen om me heen gaan 'hey Max.' zei ik, hij legde zijn handen op mijn buik terwijl hij achter me stond 'voelde je het?' vroeg ik, hij knikte, één van de meiden schopte. Max en ik gingen naast elkaar zitten bij wiskunde, Femke en Jens gingen tegen over ons zitten 'Luuc, waarom zou je natuurlijk willen bevallen?' vroeg Femke 'ik moet daar echt niet aan denken.' ik haalde mijn schouders op 'ons lichaam is er toch voor gemaakt?' vroeg ik, Femke knikte, Max pakte mijn hand en die van Femke, we liepen met zijn vieren naar onze biologie docent. 'Kan ik natuurlijk bevallen?' vroeg ik, er zaten eerstejaars en die keken me heel gek aan 'het ligt eraan.' zei hij 'als de eerste baby niet goed ligt moet het een keizersnee worden en dan kunnen ze ook meteen de andere meenemen.' zei hij 'maar als de eerste baby goed ligt en die is er uit, dan gaan ze kijken hoe de tweede baby ligt, maar als die niet goed ligt kan het ook nog een keizersnee worden.' 'dus het gaat er om hoe ze liggen?' vroeg Jens, de biologie docent knikte.

Toen de dag voorbij was ging ik uitgeput weer terug naar huis. Max stopte voor mijn neus met de auto 'goed getimed, lieverd.' zei ik, Max glimlachte, ik zag in de auto op de grond een briefje, met veel moeite pakte ik het briefje en las het. 'Dat hoeft echt niet.' zei Max, ik las verder en kreeg de tranen in mijn ogen, Max zette de auto aan de kant 'lieverd, ik wilde het je geven alleen ik vond het niet goed genoeg.' zei hij, op het papiertje stond tekst was Max altijd al tegen me wilde zeggen. 'Lieve Luca, de moeder van mijn twee kinderen, ik hou zo veel van je, ik wil alles doen voor ons gezin, alles om mijn drie meiden gelukkig te maken, misschien hebben wij dan niet alles en weten we niet alles, soms maakt dat helemaal niet uit, want wij hebben iets dat belangrijker is "liefde" en met liefde komen we echt heel ver, ik hou van je en ook al vertel ik dat niet zo vaak, ik hou echt van je.' zei ik 'vind je het niet goed?' Max schudde zijn hoofd, ik gaf hem een knuffel 'ik vind hem geweldig.' zei ik 'kan je langs je oma rijden, die heeft vast wel een mooi fotolijstje.' 'hij hoeft toch niet in een foto lijstje?' vroeg Max, ik knikte.

We kwamen bij de oma van Max aan. 'Hoe is het met mijn gezinnetje?' vroeg de oma van Max toen ze de deur open deed, Max en ik lachte 'goed hoor.' zei ik 'dat is mooi.' zei ze 'we komen vragen of wel een foto lijstje mogen hebben.' zei ik 'ja, tuurlijk mag dat.' zei ze 'Max kies jij maar een mooie uit.' zei ik 'dan hoef ik niet die trap op.' Max ging met zijn oma naar boven, ik keek naar een kastje die in de gang stond, er stonden allemaal foto's in, de meest waren van mij en Max, mijn buik, de echo foto's en natuurlijk foto's van Boy, haar hondje, Max en zijn oma kwamen terug 'is deze goed?' vroeg Max, ik knikte, het was een heel mooi wit lijstje. We gingen nog even praten met de oma van Max en daarna gingen we naar huis. 'Zullen wij anders het eten regelen?' vroeg Max aan mij 'is goed.' zei ik 'wat gaan we eten?' 'we kunnen patat halen met spareribs?' vroeg Max 'ja, is goed, ik bel mijn moeder.' toen ik mijn moeder had gebeld dat Max en ik voor het eten gingen zorgen gingen we daar heen rijden.

Toen we het eten hadden gingen we terug naar huis onderweg gingen we Lieve ophalen, die vind spareribs echt lekker alleen hun eten het nooit. Het was super gezellig, we hebben veel gelachen, want spareribs kan je niet normaal eten of het ligt aan mijn familie, dat zou ook nog kunnen. We keken met zijn alle nog een film, Max bracht Lieve naar huis, ik ging samen met mijn moeder en Femke de kamer opruimen en de afwas doen. 'Luca, heb je al die kleertjes opgehangen?' vroeg mijn moeder, ik schudde mijn hoofd 'dat doe ik wel.' zei Max 'dat doen we wel als we naar bed gaan.' zei ik tegen hem 'vind ik ook goed.' zei Max, hij gaf me een kusje op mijn wang. Toen de afwas klaar was gingen Max en ik naar boven ik had pijn in mijn buik en voelde me niet lekker. 'Ga jij maar liggen.' zei Max tegen mij 'ik doe de kleertjes wel.' ik ging me omkleden en haalde me make up van mijn gezicht, ik ging in mijn bed liggen, ik keek naar Max terwijl hij de kleertjes ging ophangen. Mijn moeder kwam mijn kamer binnen lopen met paracetamol en wat water, niet veel later viel ik in slaap.

Luca.Where stories live. Discover now