Hoofdstuk 38.

239 8 4
                                    

De deurbel ging, ik kon wel raden dat het Femke was. 'Jens, doe de deur open ik doe mijn schoenen aan.' riep ik, ik wilde mijn schoenen pakken. Ik zag dat Bink en Teun met mijn veters aan het spelen waren, ik keek mijn kamer rond en besefte dat het nog niet kitten proef was. Ik deed mijn schoenen aan, ik pakte Bink en Teun en haalde die uit mijn kamer.

Ik pakte mijn jas en ging met Femke mee 'Jens, wil jij nog iets?' vroeg ik, Jens schudde zijn hoofd. Femke en ik gingen eerst naar een restaurant om te lunchen. Toen Femke en ik klaar waren gingen we door de stad te lopen, we liepen met allemaal tassen. Voordat we naar huis gingen, gingen we nog even naar een snackbar. 'Ik ga Jens even bellen vragen wat hij wilt.' zei ik 'hey Jens, Femke en ik zijn bij de snackbar maar wil jij ook iets?' vroeg ik. Jens vertelde allemaal dingen. 'Hey Max.' zei Femke, ik keek om me heen en zag dat Max achter de kassa stond, ik glimlachte.

Ons eten was klaar en we gingen naar huis. Het was rond 6 uur. Jens had alles al klaar gezet.

Na het eten ging ik de spullen uitpakken die ik heb gekocht, ik legde ze neer en ging mijn tas inpakken. Max vroeg aan mij of ik morgen mee ging naar de verjaardag van zijn oma, hij zou me komen ophalen, mijn moeder had nog een vaas voor de oma van Max.

Volgende dag.

Het was zondag, ik werd wakker rond 1 uur in de middag ik had mijn wekker gezet voor het geval dat, ken je dat ook? in de nacht heb je zulke leuke gesprekken dat je niet wil dat die stoppen maar je eigenlijk moe bent? dat had ik dus met Femke. We waren zo leuk aan het praten over allemaal dingen dat ik niet wilde dat het gesprek stopte.

Ik ging snel douche en mijn make up doen. Ik deed mijn make up niet anders dan normaal, ik ging mijn haar föhnen en deed het in een knot, ik deed een wit t- shirt aan, mijn zwarte broek en mijn witte huarache aan.

Ik hoorde de voordeur open gaan, Jens deed de deur open voor Femke 'zo jij ziet er goed uit.' zei Femke 'waar ga je heen?' 'Max vroeg of ik mee ging naar de verjaardag van zijn oma.' zei ik 'en dat leek me wel leuk.' 'Luca kan nooit nee zeggen.' zei mijn moeder die snel haar jas aan deed 'mam, dat is niet waar.' zei ik 'ik wil echt mee.' mijn moeder knikte haar hoofd, maar anders dan normaal ze knikte zo van, tuurlijk meisje als jij dat wilt. 'Dag mam.' zei ik, mijn moeder lachte en ging de deur uit.

'Jens geef jij de katjes eten?' vroeg ik, Jens knikte, ik zag dat er een auto voor de deur stopte. Ik pakte snel mijn zwarte jasje en het cadeautje. Ik zat tussen Lieve en Max in. 'Leuk dat je meegaat.' zei de moeder van Max, ik ben bang als ik haar Sanne noem dat jullie dan niet weten wie het is dus ik doe het zo.

'Dat vind ik ook.' zei Max, hij pakte voorzichtig mijn hand. 'Luca, ik heb een spel die jij echt moet zien.' zei Lieve 'maar dat doe ik bij me oma, omdat ik daar dan wifi heb.' ik begon te lachen 'mijn oma heeft niet eens wifi.' Max begon te lachen, voordat iemand iets kon zeggen waren we er al.

De ouders van Max waren al binnen. 'Max.' zei ik, Max keek me aan 'hoe moet ik me voorstellen?' vroeg ik, hij haalde zijn schouders op 'Max, wat ben ik van je?' weer haalde Max zijn schouders op, Max liep naar binnen en ik zuchtte hard. Hij keek niet eens om. 'Gefeliciteerd Oma.' zei Max tegen zijn oma, Max was een kop groter dan zijn oma 'dank je Max.' zei zijn oma 'wat ben je toch ook weer groot geworden.' ik glimlachte 'en wie is dit?' vroeg zijn oma toen ze naar me keek 'oma, dit is Luca, mijn vriendin, Luca dit is mijn oma.' zei Max, ik was een beetje verbaasd dat hij me zijn vriendin noemde, maar ik kon er wel aan wennen.

'Gefeliciteerd.' zei ik 'dank je wel, meissie.' zei ze 'ik heb nog een cadeautje voor u.' zei ik, ik gaf het cadeautje aan haar 'ah, wat enig.' zei ze, hoe ik het schrijf klinkt het sarcastisch maar dat was niet zo, ze vind hem echt mooi, gelukkig maar. 'Kom, dan gaan we er meteen bloemen in doen.' zei de oma van Max, ze pakte me bij mijn hand en trok me mee de keuken in.

De woonkamer zat helemaal vol, ik deed wat water in de vaas en de oma van Max kwam al met een bos bloemen aangelopen. 'Zo deze vind ik mooi.' zei ze 'zet jij hem op de tafel dat ga ik taart doen.' ik lachte en knikte, ik liep naar de tafel. Ik ging iedereen feliciteren, toen ik dat gehad had ging ik naast Max zitten. Hij legde zijn hand op mijn schoot.

'Zo hoe hebben jullie twee elkaar leren kennen?' vroeg de tante van Max 'via school.' zei Max, op één of andere manier vond ik het echt super ongemakkelijk, omdat ik niemand daar kende. We kregen een stuk taart. Toen ik het op had ging ik mijn jas ophangen, ik kwam in de gang met allemaal foto's. Ik ging ze bekijken omdat er achter elke foto wel een verhaal zit.

De moeder van Max kwam ook 'daar ging Max voor het eerst in bad.' zei zijn moeder, ik keek haar aan en glimlachte 'ik wist niet dat jullie weer een stelletje waren.' zei ze 'zijn we ook niet.' zei ik 'maar dan is het minder ongemakkelijk als hij gaat zeggen dat ik zijn ex ben.' zijn moeder glimlachte 'vind je hem dan niet leuk?' vroeg zijn moeder 'ik vind hem leuk, maar de vorige keer zijn we zo snel gegaan, ik bedoel we hebben niet eens gedate.' zei ik, zijn moeder lachte 'je bent altijd welkom.' zei ze, ik glimlachte.

Luca.Where stories live. Discover now