Hoofdstuk 10.

382 9 0
                                    

Ik zag het hele team van Max balen, ik keek naar het veld rond. Maar de gene naar wie ik zocht was nergens 'waar i-' ik kon mijn zin niet afmaken 'hij staat te douche.' hoorde ik iemand zeggen. 'Luca, Fem en ik willen gaan.' zei Jens, ik knikte. Het duurde ook wel heel lang, ik besloot om naar de kleedkamer te gaan.

Ik zag allemaal jongens met een bloot boven lichaam 'meisjes zijn hier niet welkom!' hoorde ik iemand zeggen. Ik deed mijn handen voor mijn ogen en begon te rennen. 'Luca!' hoorde ik ineens een jongen roepen, ik stopte met rennen en ging terug naar het hoekje waar ik mijn naam hoorde. Het een jongen die ik niet ken. 'Sorry, maar ik ken jou niet.' zei ik 'dat zou kunnen.' zei hij lachend 'ik ben Thomas, een vriend van Max.' 'dus hoe weet je dan dat ik Luca ben?' 'hij heeft het vaak over je.' zei hij 'waar is hij?' Thomas wees naar de kleed ruimte hiernaast.

'Uh dank je.' zei ik en ik liep er naar toe. 'Hey Luca.' zei hij blij 'hey, ga je mee?' vroeg ik, hij knikte en strikte zijn veter.

Hij sloeg zijn arm om me heen en we liepen langs al die kleed ruimtes. 'Wat wil je doen?' vroeg Max, ik haalde mijn schouders op. 'Kom ik breng je naar huis.' zei hij, ik lachte en liep met hem mee. Toen we aan het lopen waren naar mijn huis kreeg ik het koud, Max zag dat en hij gaf me zijn jas, dat was zo lief. Ik kon er bijna in zwemmen maar de maakt niet uit.

'Kom binnen.' zei ik, Max lachte en kwam naar binnen 'word je moeder niet boos, ik bedoel we hebben nog niet eens 3 uur.' zei hij 'je mag heus wel binnen komen.' Femke en Jens zaten op de bank, ze waren een film aan het zoeken 'Max, blijf je ook film kijken?' vroeg Jens aan hem, Max keek naar mij en knikte. Ik kreeg een glimlach op mijn gezicht en we gingen zitten.

We keken Into the Woods. Het is een film met allemaal sprookjes bij elkaar, maar het is totaal niet kinderachtig of zo.

'Femke, ga je mee popcorn maken?' vroeg ik toen de film net een half uur bezig was, Femke knikte en ging met me mee naar de keuken. 'Dit moeten we vaker doen!' zei Femke, ik lachte en knikte. 'Femke, pak jij anders dekens uit die la.' zei ik, Femke deed wat ik vroeg en ze pakte dekens, ze gooide die naar de jongens die ook druk aan het praten waren.

'We gaan op kamp mensen.' zei ik toen de we weer zaten 'Luuc, we gaan toch wel samen in een tent?' vroeg ze, ik knikte 'tuurlijk.' de jongens hoefde niks te zeggen maar met bepaalde knikte gingen hun ook bij elkaar in de tent slapen.

Toen de film en de popcorn op was ging iedereen naar huis, Max bracht Femke naar huis.

'Goodnight, prinsess x.' stond er op mijn telefoon, ik kreeg een glimlach op mijn gezicht en ik ging slapen.

Maandag.

Het weekend vloog voorbij, het was al maandag. Ik pakte nog de laatste spulletjes en ik ging naar beneden 'laat de tassen maar staan.' zei Jens 'die pak ik zo.' 'oke, dank je.' zei ik.

Mijn moeder zat aan de tafel 'hier is je sinaasappelsap.' zei mijn moeder 'dank u.' en ik dronk hem op 'ik red het wel.' zei mijn moeder 'ik zei niks.' 'ik zag aan je houding dat je niet weg wilt.' zei ze 'ik heb mijn zus gebeld en die komt elke dag langs.' ik lachte naar mijn moeder 'ga je mee?' vroeg Jens, me moeder schudde haar hoofd 'ik moet 10 uur beginnen met werken, maar ik ga thuis werken.' zei mijn moeder, ik lachte.

'Heel veel plezier!' zei mijn moeder, ik en Jens gaven haar een kus en we gingen naar school fietsen. 'Zijn dit jullie spullen?' we knikten, onze spullen werden in een bus gedaan, ik voelde 2 handen om me heupen glijden en een kusje in mijn nek. Ik lachte en draaide me om 'zullen we samen fietsen?' vroeg Max 'ik ga met Femke.' zei ik tegen Max 'geen probleem, dan ga ik met Jens.' zei hij, Jens knikte.

We moesten 2 aan 2 staat, Jens en Max stonden achter ons.

Na een uur fietsen kwamen we bij een klein strandje aan, je kan het eigenlijk geen strandje noemen maar oke. 'Meneer, hoeveel kilometer nog voordat we bij we de camping zijn?' vroeg Jens 'nou meneer Kuijper, ik heb geen idee, ik heb het ook gehad.' zei hij eerlijk, iedereen begon een beetje te lachen. Ik ging bij Max staan die blij een arm om me heen deed, niet op mijn schouders maar om me heupen.

Ik keek diep in de ogen van Max 'wat is er?' vroeg hij, ik ging zitten op een picknick tafeltje 'wat vind je eigenlijk leuk aan mij?' vroeg ik zachtjes 'je houdt van me, wanneer niemand anders dat deed, zelf ik niet.' zei hij 'en je bent gewoon mijn soulmate.' zei hij. Ik lachte, hij gaf me een kusje op mijn voorhoofd 'ik hou van je.' zei hij.

Toen hij dat zei draaide er een knop bij me om, een positieve knop. "Als er een jongen tegen jou als eerst zeg ik hou van je, dan doet hij dat ook echt." zo zei mijn vader het altijd tegen mij. Ik kreeg tranen in mijn ogen, gewoon omdat hij het als eerste zei.

'Luca, gaat het wel?' vroeg hij, ik knikte, ik drukte Max stevig tegen me aan. 'Luuc, ga je mee in het water?' vroeg Femke, ik veegde snel mijn tranen weg aan de jas van Max en knikte. 'Ga je ook mee?' vroeg ik aan Max, Max schudde zijn hoofd 'ik blijf wel kijken.' zei hij 'mooi, dan kan jij foto's maken.' zei Femke en die drukte haar telefoon in de handen van Max.


Luca.Where stories live. Discover now