Hoofdstuk 83.

163 8 1
                                    

Paar maanden later. 36 weken zwanger.

'Nog 1 dag en ik ben 37 weken zwanger.' zei ik tegen Max, hij glimlachte en knikte, het was nog vroeg dus ik wilde eten gaan maken 'nog niet gaan eten.' zei mijn moeder 'mam, het is half 11, ik moet eten want anders ga ik neer.' zei ik, er werd op de deur geklopt 'ik ga wel.' zei ik, Femke stond voor de deur 'kom wij gaan eten.' zei ze toen ik de deur open deed, ik keek haar lachend aan 'ik moet me nog omkleden en make up op doen.' zei ik 'kleed je maar om.' zei Femke, ik ging naar boven, ik keek naar me kleding kast 'ik hoef er niet mooi uit te zien toch?' riep ik vragend naar beneden 'ja!' riep Femke, ik zuchtte en pakte een jurk, ik heb 2 jurkjes die lekker basic zijn en gewoon mooi, maar die rekken ook mee.

Femke gaf me een paar sneakers 'trek die in de auto maar aan.' zei ze 'heb je haast?' vroeg ik, ze gaf daar geen antwoord op, ik denk dat ze me niet had gehoord, ze stapte in de auto, ik deed mijn schoenen aan, Femke en ik gingen naar Bagels and Beans, we bestelde een broodje en wat drinken. Daar valt niet zo veel over te vertellen. We stapte weer in de auto 'dat broodje was lekker.' zei ik 'ja, zit je vol?' vroeg Femke, ik knikte, Femke lachte, we moesten bij de rotonde een afslag nemen om weer terug te gaan naar mijn huis, maar Femke nam een andere afslag 'waar gaan we heen?' vroeg ik 'dat zie je wel.' zei ze, ik bleef om me heen kijken om te zien of ik iets herkende, maar ik herkende niks en gaf de hoop op, ik probeer iets los te krijgen bij Femke maar dat lukte niet. Femke parkeerde de auto, we stapte uit en kwamen bij een schoonheid salon aan, ik weet niet of je dat zo noemt.

'Wat doen we hier?' vroeg ik aan Femke toen we naar binnen liepen 'dit word jou verwen dagje.' zei Femke, ik glimlachte 'zullen we eerst jullie nagels doen?' vroeg een mevrouw die daar werkt, Femke knikte, we kregen een hand massage en onze nagels werken gelakt. Voor de rest kregen we een gezicht behandeling en werden we opgemaakt, ik werd gemasseerd bij me rug en ons haar werd gedaan. Toen we klaar waren gaf ik Femke een knuffel 'dankje, je bent echt een schat!' zei ik 'geen dank.' zei Femke 'je zou het zelfde voor mij doen.' ik glimlachte en knikte 'tuurlijk.' zei ik, we gingen naar de auto 'ik heb eigenlijk wel honger.' zei Femke 'ik ook.' zei ik lachend 'Mac?' vroeg ze, ik begon hard te lachen en knikte, we bestelde vet veel eten en gingen het daar op eten. 'Femke, ik vond het echt super leuk maar ik ben echt moe.' zei ik toen het eten op was 'zullen we naar huis?' 'ik moet eerst ff naar de wc.' zei Femke gestresst 'uh oke, doe maar rustig aan.' zei ik, volgens mij moest ze spugen. 'Wil je geen ijsje?' vroeg Femke toen ze terug kwam 'ik dacht dat je moest spugen.' zei ik, Femke schudde haar hoofd 'moest ineens vet nodig plassen.' zei ze 'we kunnen het ijsje ook in de auto op eten.' ik lachte en liep met haar mee naar de kassa.

We bestelde een Mc Flurry, liepen naar de auto en reden naar huis. Ik deed de voordeur open met me Mc flurry in mijn hand, Femke en ik hingen onze jas op en schopte onze schoenen uit. 'SUPRISE!' riep ineens iedereen toen ik de deur open deed, ik zag iedereen staan, de hele familie van Max en mij, de tranen liepen over mijn wangen 'een babyshower.' zei Femke blij, overal hingen roze en witte ballonnen, er was een stoel helemaal mooi versiert en daar mocht ik gaan zitten, ik voelde me echt de koningin. Max kwam als eerste naar me toe 'nog een paar weekjes en dan hebben we de meiden in onze armen.' zei hij, hij gaf me een kus op mijn voorhoofd en gaf me een cadeau 'ik heb helemaal geen cadeau voor jou.' zei ik 'dat hoeft ook niet.' zei hij 'pak hem nou maar uit.' ik pakte het cadeautje uit, het waren twee roze shirtjes met Baby A en Baby B, het was zo schattig, alleen wel een beetje groot denk ik, maar we zullen zien, toen kwamen Femke en haar ouders naar me toe, die gaven me ook een cadeautje, hun gaven mij een wit rompertje met Baby A en Baby B.

Toen kwamen mijn moeder en Jens, hun gaven twee grijs/blauw konijntje. 'Deze ga ik zeker weten aan de meiden geven.' zei ik, de ouders van Max kwamen, hun gaven mij twee speentjes. De oma van Max kwam, ik pakte het cadeautje uit, het waren 2 handgemaakte mutsjes 'uh oma, het worden meisjes hé.' zei Max toen hij zag dat ze blauw waren 'ach jongen, mijn roze was op en blauw staat stoerder.' zei ze, ik lachte en gaf haar een kus 'dank u wel.' zei ik, van andere kreeg ik nog een paar luiers en kleertjes. We hadden weer een taart, toen alles klaar was en iedereen was naar huis gingen Max en ik naar bed, natuurlijk hadden we het een beetje opgeruimd zodat we morgen niet zouden schrikken. 'Vond je het leuk?' vroeg Max aan mij toen we ik bed lagen, ik knikte 'morgen ben ik 37 weken.' zei ik, Max pakte mijn hand 'dan duurt het niet lang meer.' zei hij, maar hoe dichterbij het kwam hoe enger ik het vond, niet het moeder zijn zelf, maar de bevalling.

Het liefst wil ik natuurlijk bevallen, ik weet niet waarom maar dat wil ik, als het niet kan of de dokter raden het me af doe ik het natuurlijk niet, ik doe wat goed is voor de meiden. Die nacht had ik harde buiken, het doet geen pijn, de baarmoeder berijd zich dan al voor op de bevalling nergens om je zorgen over te maken want hij doet het al in het begin van je zwangerschap, als je meer wilt weten raad ik je aan om op Google te kijken want ik kan het echt niet goed uitleggen. Ik had trouwens een paar weken geleden nog een leuke foto gemaakt van de kittens. Ze hadden de kartonnen doos ontdekt waar ze in zijn geboren. Max pakte meteen zijn mobiel omdat die van mij op de bak lag, ze lachen er alle 5 in.

De gene die weg kijkt is Donut, het mannetje, die gene naast hem is Sisi, zijn zus en zijn beste vriendin. Dan die je voor Sisi 2 katjes naast elkaar, de rechter is Miloe en de linker is Indy en die andere helemaal links is Bella.

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Luca.Where stories live. Discover now