Hoofdstuk 69.

187 7 2
                                    

We liepen naar binnen, gelukkig keken niet veel mensen naar me, meneer van Dijk kwam voor me staan, ik ademde in en wachtte op wat er komen ging. 'Mijn lokaal.' zei hij, ik rolde met mijn ogen en liep naar zijn lokaal 'meneer, voordat u iets gaat zeggen.' zei ik 'ik hou dit aan, ik en Max kunnen dit en ook al was het niet gepland, het is toch welkom.' toen ik dat had gezegd voelde ik me opgelucht 'dus die heb je van Max gekregen?' vroeg hij, ik knikte 'en het is een tweeling?' ik knikte weer, de bel ging, ik liep het lokaal uit en ging naar mijn les. 'We hebben weer Nederlands.' zei ik tegen mezelf 'nee dat valt uit.' hoorde ik iemand zeggen 'hoezo?' vroeg ik 'hij is ziek.' zei de jongen terug, ik liep naar boven onderweg naar Femke, Max en Jens, maar ze kwamen al naar mij toe lopen 'uitval.' zei Femke 'dat zei iemand al maar ik dacht dat we wel een inval hadden.' zei ik.

'We kunnen naar de Lidl een broodje halen?' vroeg ik 'ik heb geld bij me.' 'en hoe wil je daar komen?' vroeg Max lachend 'met de auto.' zei ik 'dus mag ik je autosleutels?' vroeg ik, ik zag aan Jens en Max dat ze het niet wouden maar ze konden geen nee zeggen. 'Ik ga met haar mee.' zei Femke, ik kreeg de autosleutels van Max, Femke en ik liepen naar de auto 'wil jij rijden, Fem?' vroeg ik, Femke schudde haar hoofd 'ik vind het raar dat jij dat niet mag rijden.' zei ze 'als ik een ongeluk krijg dan zijn er 3 mensen beschadigd.' zei ik 'nu snap ik het.' zei ze lachend 'maar ik vertrouw je wel.' ik stapte in de auto en ging de spiegels veranderen.

'Ik wist wel dat je kon rijden.' zei Femke toen ik de auto had geparkeerd, ik glimlachte en knikte 'ik kan dit.' zei ik lachend, Femke knikte 'wacht.' zei ik 'wat wouden hun nou?' Femke begon te lachen en haalde haar schouders op 'ik heb echt geen idee.' zei ze lachend, ik rolde met mijn ogen en pakte mijn telefoon. 'Ja.' zei ik 'ja, we zijn veilig aangekomen en ja ik heb gereden maar daarom belde ik niet, wat willen jullie?' '4 donuts.' zei Max, ik zuchtte en ging de telefoon op 'ja, ik heb gereden.' praatte Femke me na 'Luuc, iedereen wilt het beste voor jou en die 2 kleintje.' 'dat weet ik.' 'ja, je moet kappen met zo boos te doen om alles en iedereen.' zei Femke 'ik weet niet hoe zwaar het is en ja ik weet wel dat iedereen anders doet, maar lees dat wat op je buik staat en accepteer even hoe iedereen doet.' ze liep de Lidl uit en ging in de auto zitten, ik had Femke nog nooit zo gezien, maar ik was zo blij dat ze eerlijk was.

Ik ging de broodjes voor iedereen halen, ik liep terug naar de auto en daar zag ik Femke zitten. 'Het spijt me, Fem.' zei ik 'je hebt gelijk.' ik gaf de broodjes aan Femke en stapte in 'ik ben blij dat je het nu wel ziet.' zei Femke 'diep van binnen wist ik het ook wel maar het is moeilijk.' zei ik, Femke probeerde me een knuffel te geven 'komt goed.' zei Femke, we reden terug naar school. 'We vergeten deze ruzie, oke?' zei Femke toen ik de auto stil zetten, ik knikte. Max en Jens kwamen naar buiten lopen 'broodjes!' riep ik over het schoolplein, ik zag eerstejaars voorbij fietsen, ze keken naar mijn buik en gingen praten met de gene naast hun. 'Hun hebben niet over een paar maanden iets moois.' zei Max weer 'waarom kunnen de baby's er nu niet zijn?' vroeg ik 'ik bedoel dit buikje hier blijft maar groeien.' ik wees naar mijn buik 'ben je er nu al klaar mee?' vroeg Jens 'ik doe alleen maar gemeen en wil eten, zeg eerlijk, ik ben echt niet lief.' zei ik, iedereen hield verdacht stil hun mond 'kom we gaan naar binnen, we hebben eten.' we zaten met zijn alle try not to laugh filmpjes te kijken.

Niet veel later gelukkig ging de bel weer, we gingen naar onze volgende les 'wat hebben we?' vroeg ik, iedereen haalde hun schouder op 'Engels.' zei iemand, ik zuchtte. 'Hello Luca, nice to see you.' zei de docent 'yes.' zei ik, ik had geen idee wat ik daarop moest zeggen. 'Luca, can you tell us what is on your shirt?' vroeg de Engels docent 'yes.' zei Max en hij stond op 'it means that 2 baby's grow in her belly.' Femke, ik en Jens begonnen te lachen 'no your kidding.' zei de Engels docent, ik schudde mijn hoofd en liet de foto zien 'boy or girl?' vroeg ze 'we don't know.' zei ik 'let me know if you know it.' zei ze, ik begon te lachen en we gingen verder met onze les.

En de laatste 3 uur hadden we zorg, dit keer ging Max wel naar techniek, Femke en ik liepen naar binnen, ik zuchtte 'de dag is bijna afgelopen.' zei Femke 'ik ben gewoon al moe.' zei ik 'daar hebben ze een bed.' zei Femke 'dan doen ik net alsof ik jou aan het verzorgen ben en dan kan jij gewoon slapen.' ik knikte. De afgelopen 2 uur heb ik daar gewoon liggen slapen. 'Goeiemiddag dorenroosje.' zei Femke lachend 'ik heb het al af dus ik dacht begin maar in jou boekje.' 'hebben we een nieuw boekje?' vroeg ik, Femke knikte 'ja, we werken te hard.' zei ze, ik begon te lachen 'wij en te hard werken?' vroeg ik, ik keek op mijn telefoon 'heb ik de pauze ook gemist?' vroeg ik, Femke knikte 'Max weet waarom je niet kwam.' zei Femke 'en?' vroeg ik 'hij moest eigenlijk alleen lachen, meer niet.' zei ze, ik ging het laatste uur samen met Femke YouTube filmpjes kijken meer eigenlijk niet.

Wat denken jullie dat het word 2 jongens of 2 meisjes? let me know!

Luca.Where stories live. Discover now