Hoofdstuk 7.

438 9 0
                                    

Femke en ik hadden ons verslapen en fietste snel naar school.

'Sorry meneer.' riep ik toen ik binnen kwam lopen 'geen probleem, gaat het met je?' vroeg de docent, ik knikte. Femke en ik gingen zitten. Voor we het wisten was de les al af 'moesten we voor dit nog naar school?' ik begon te lachen en we liepen naar de kantine. We hadden pauze van een half uur.

Femke en ik liepen naar buiten, ik keek om me heen of ik Max ergens zag, maar hij is spoorloos. Ik ging naar een paar jongens waarmee ik Max vaak zag lopen. 'Waar is Max?' vroeg ik, ze keken elkaar apart aan 'doe niet moeilijk waar is hij?' zei ik een beetje boos, Jens kwam aangelopen 'hey Luca, wie zoek je?' vroeg hij 'Max.' zei ik 'hij zit in dat lokaal.' zei hij, ik keek Jens vragend aan 'hij zit in mijn klas.' zei Jens en hij rolde met zijn ogen.

'Femke, ik ga naar Max.' zei ik terwijl ik achteruit liep, ik botste tegen iemand aan en viel op de grond 'Luca!' hoorde ik een bekende stem zeggen. Max stak zijn hand uit, ik legde mijn hand in de zijne en hij trok me overeind. 'Hey, heb je zin om een ijsje te eten na school?' vroeg hij zenuwachtig, ik knikte 'ja.' zei ik. Hij lachte en deed een plukje aar achter mijn oor.

Na tijdje ging de bel. Jens liep naar Max toe, ik zag ze praten, na een tijdje gaven ze elkaar een box en gingen samen naar de les. We hadden naast hun les, Femke pakte haar laptop en deed muziek op Girls Like Femke en ik stonden op en probeerde mee te rappen, er zat alleen een raam tussen dus die jongens zagen ons.

Femke en ik waren lekker aan het dansen en zingen totdat een docent boos binnen kwam met Milly ernaast. 'Milly.' zei ik arrogant, de docent ging weg en wij moesten er achter aan. 'Je bent niet van me af.' zei ik toen ik langs Milly liep, ik hoorde Milly een beetje lachen en ze ging naast Peter zitten. 'Wacht, ik moet nog me eten hebben.' zei ik en ik liep in het lokaal van Jens en Max. Hun zaten ook nog eens naast elkaar 'wacht, ik ga mee.' zei Max, ik keek hem aan en lachte 'hoeft niet jij deed niks.' zei ik, hij haalde zijn schouders op en liep mee.

'zo, hoe ging het gister?' vroeg hij, Femke en de docent waren al weg. 'Na ja, het was een begrafenis dusja.' zei ik 'was het wel mooi?' vroeg hij, ik keek hem aan knikte. Ik kwam aan bij het lokaal, ik zag in Max zijn ogen dat hij iets wou doen.

Ik sloeg mijn armen om zijn nek, zijn handen kwamen rustig op mijn rug. Ik kon wel uren blijven staan 'uhm Luca, kom binnen.' zei de docent. Max gaf een kusje op mijn voorhoofd, ik voelde mijn wangen warm worden dus ik ging snel het lokaaltje binnen.

'Wat waren jullie aan het doen.' vroeg de docent 'meneer, we hingen de slingers op.' zei Femke, hij keek Femke heel gek aan 'school is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen.' zei ik. Hij rolde met zijn ogen, ik en Femke begonnen te lachen gewoon omdat die man het niet snapte.

We kregen werk die we moeten maken, de docent ging weg want er kwam een andere docent vertellen dat een leerling niet luisterde. 'Deze school is zo slap.' zei ik tegen Femke, we waren de enige 2 in dat lokaal 'je bent dat speciale meisje.' zei Femke ineens, ze keek starend voor zich uit.

'Wat hoe kom je daarbij?' vroeg ik 'zie je dat niet?' ik schudde mijn hoofd 'hij gaf je een kus op j voorhoofd.' 'dus dat doet ie toch ook bij jou.' Femke schudde haar hoofd 'Luca, hij vroeg je mee op date.' zei Femke ineens serieus. Ik haalde mijn schouders op 'het word toch niks.' zei ik en ik ging verder met werken. Femke mijn blaadje 'ik wil met je praten.' zei Femke 'wat?' 'ga je met me om voor hem' vroeg Femke ineens, ik schudde wild mijn hoofd 'nee echt niet.' zei ik, Femke lachte en ging zitten 'mooi.' zei ze.

'Ik kan ook mijn broer meenemen?' vroeg ik 'en dan ga jij ook gewoon mee.' Femke schudde haar hoofd 'het is tussen jullie twee.' zei ze 'maar ik vind het eng alleen.' zei ik zachtjes 'komt goed, hoezo zei je eigenlijk dat het niet ging werken?' vroeg Femke, ik haalde mijn schouders op.

'Hij is je eerste vriendje hé?' ik knikte voorzichtig met mijn hoofd 'en ik ben bang dat mijn vader hem niet goed keurt.' zei ik, Femke legde een hand op mijn schouders 'als je vader het niet goed vind dat laat hij dat heus wel merken.' zei Femke lief, ik keek haar aan en lachte 'dat ik gewoon het speciale meisje heb gevonden.' zei Femke super enthousiast, ik begon te lachen 'straks vind hij me 10 x niks.' 'dat kan niet.' zei Femke.

Na dat de laatste bel ging, pakte ik mijn spullen in en ging de deur van het lokaal open. Femke en ik moesten in dat lokaaltje blijven omdat we de slappe lach hadden. De deur ging open en ik zag Max daar al staan 'hey.' zei hij en hij kwam stoer binnen lopen 'ga je mee?' vroeg ik, hij knikte en hij pakte mijn tas 'ik neem deze mee.' zei hij zachtjes, ik lachte 'echt vent, zei ik toch.' zei Femke ineens in mijn oor, ik lachte en ze liep weg.

'Ik wil graag Oreo en Chocolade.' zei Max tegen die jongen achter het schepijs 'en jij?' vroeg hij 'koekies en hazelnoot, alsjeblieft.' zei ik, hij keek me aan en lachte. Hij betaalde en we liepen verder, we kwamen bij een bos uit. 'Wauw.' zei ik zachtjes, hij begon te lachen 'mooi hé.' zei hij, ik knikte.

We liepen door het bos 'mag ik je ijs eens proeven?' vroeg ik, hij lachte en gaf mij zijn ijsje 'deze neem ik altijd.' zei Max 'hij is lekker.' zei ik lachend, ik gaf hem mijn ijsje 'hier proef.' zei ik erbij, hij lachte weer en likte aan mijn ijsje 'maar deze is ook lekker.' zei hij, ik glimlachte en knikte.


Luca.Where stories live. Discover now