Hoofdstuk 25.

254 9 1
                                    

Ik bleef het hele weekend in mijn bed liggen met ijs. 'Luca, kom je moet naar school.' hoorde ik mijn moeder zeggen, ze was wakker omdat ze naar haar werk moest. 'Mam nee, ik werk wel vanuit huis.' zei ik 'Luca kom op.' Jens kwam mijn kamer binnen, hij trok de deken van mij af 'Jens, ik wil slapen.' zei ik 'kom op, laat Max zien wat hij heeft verloren.' zei Jens, ik draaide me om en keek naar Jens. 'Je hebt gelijk, wat loop ik me nu aan te stellen?' zei ik, ik ging mijn bed uit en ging me klaar maken voor school.

'Luca, ik heb wat sinaasappelsap voor je.' zei mijn moeder, ik legde mijn tas bij de voordeur en ik ging naar de keuken. 'Wat heb jij aan?' vroeg Jens 'een broek?' zei ik vragend 'nee, dat jasje.' zei hij 'een spijkerjasje.' zei ik 'ik vond hem wel cool.' zei ik 'ik dacht dat je die weg heb gedaan.' zei Jens, ik schudde mijn hoofd.

Ik ging bij Jens achterop, mijn band was lek. We liepen over het schoolplein. 'Oke Luca, hij ruilde jou in, jij hoeft je niet zielig te voelen.' zei Jens, ik deed mijn hand voor zijn mond 'ja Jens, ik weet dat hij me verlaten heeft, ja stop nou eens.' zei ik 'sorry.' zei Jens, ik gaf hem een stootje tegen zijn schouder 'is niet erg.' zei ik lachend.

Ik ging het lokaal lachend in, omdat Jens bijna viel. 'Ga rustig zitten.' zei meneer van Dijk, Jens en ik gingen zitten. Ik ging naast Femke zitten, Max en Jens zaten aan de andere kant van het lokaal 'ik ga zo met Jens praten.' zei Femke, ik keek haar verbaasd aan 'wat.' zei ik 'ik wil het echt niet uitmaken, maar ik wil gewoon weten of hij ook iets merkt.' zei ze, ik keek naar Jens 'hij denkt ook wel iets hoor.' zei ik lachend 'jullie moeten gewoon closer worden.' zei ik 'maar jij dan?' vroeg Femke 'ga geen rekening houden met mij, kijk om je heen er zijn genoeg leuke jongens.' zei ik en ik wees de klas rond 'of naja ook buiten school zijn leuke jongens.' zei Femke zachtjes, ik begon te lachen.

Femke en ik merkten aan meneer van Dijk dat er iets was, maar wat wisten we niet. De les was voorbij en we liepen rustig naar de volgende lessen 'Jens, merkte jij ook iets aan meneer van Dijk?' vroeg Femke aan Jens, Jens knikte. 2 uur Nederlands stond op rooster 'die man is zo vies.' zei ik 'woow, Luca spreekt.' zei Femke 'ik meen het.' zei ik 'die man is zo vies, dat ik nog liever 2 uur bij mevrouw Gelders ga zitten en ga vragen over hoe je planten moet verzorgen.' iedereen begon te lachen en ja ook Max. Ik negeerde dat en liep het lokaal binnen. 'Ja Luca, mag je meteen je kauwgom uitspugen.' zei meneer Deenstra.

'Het is kauwgom, dat geeft je een frisse adem?' zei ik 'maar dat kent u niet.' ik wapperde met mijn handen 'Luca, ga maar naar meneer van Dijk.' zei hij zuchtend 'ben ik blij dat ik mijn kauwgom niet uit heb gespuugd.' ik pakte mijn tas en liep rustig naar buiten 'hey Femke, als ik je niet meer zie, ik bel je moeder wel en ik uh pak je telefoon.' zei ik lachend 'en welke muziek wil je op je begrafenis?' 'Rihanna.' zei Femke, ik knikte en liep naar buiten 'succes allemaal!' riep ik snel en ik gaf een lucht kus.

Ik ging op de gang zitten, uit het beeld van meneer Deenstra, ik wist dat het niet lang duurde of Femke ging er ook uit. 5 minuten later. 'Hey Bitch.' zei Femke gillend, ik rende op haar af en gaf haar een knuffel, we overdreven echt super erg. We liepen samen naar meneer van Dijk.

'Sorry meneer daar zijn we weer.' riep Femke blij, we stonden als mislukte fotomodellen in de deur opening. Meestal kon hij daar wel om lachen maar nu kwam er alleen een gefuseerd glimlachje van af. 'Gaat het wel?' vroeg ik, meneer van Dijk knikte 'hij moet weg, meneer de Zeeuw komt.' zei een kind, ik en Femke keken geschrokken naar meneer van Dijk. 'Is dat waar?!' vroeg Femke, hij knikte voorzichtig.

'Ik wist dat er iets niet klopte!' zei ik 'dat stille gedoe, dat alles gewoon.' en toen besefte ik pas dat hij weg ging. 'Maar weg van deze school of weg uit dit lokaal?' vroeg ik zachtjes 'uit dit lokaal.' zei hij, ik keek naar Femke. Femke pakte mijn hand en trok me mee naar een tafel.

'We laten dit natuurlijk niet gebeuren hé.' zei Femke, ik lachte en schudde mijn hoofd 'hij blijft hier, ik bedoel hier hoort hij.' zei ik, Femke knikte haar hoofd. Femke en ik gingen een plan uitstippelen en dingen opschrijven.

'Meneer, de kinderen krijgen dorst kunnen we bekers halen?' vroeg ik, meneer van Dijk knikte 'loop maar mee.' zei hij, ik stak mijn duimen op naar Femke en ik liep met hem mee.

Terwijl ik en meneer van Dijk bekers gingen halen ging Femke het plan aan de kinderen uitleggen. We gingen handtekeningen inzamelen, Femke en ik gingen dan naar de directeur en vertellen waarom meneer van Dijk moest blijven.

'Vind u het niet jammer dat u daar weg moet?' vroeg ik, meneer van Dijk haalde zijn schouders op 'tuurlijk vind ik het jammer, want de kinderen helpen vind ik leuk, maar ik ga niet weg.' zei hij, ik hoorde aan zijn stem dat hij zich groot hield 'wat gaat u nu doen?' vroeg ik, hij haalde zijn schouders op 'volgens mijn word ik uh Rekendocent.' zei hij, ik rolde met mijn ogen.

We liepen terug naar de klas, er ging van alles door mijn heen. Femke had van al die kinderen een handtekening.

'Luca, het is gelukt.' zei Femke toen ik naast haar kwam zitten 'mooi.' zei ik. Niet veel later ging de bel. Femke en ik gingen langs alle kinderen 'Max!' riep Femke 'wil je handtekening zetten?' vroeg Femke, hij knikte 'wat moet hij weg?' 'wel uit dat lokaaltje.' zei Femke, ik pakte het blaadje en ik ging verder.

Oke mensen, ik wil graag een Q&A doen, dus heb je een vraag aan Femke, Luca, Max, Jens of wie dan ook uit dit boek, laat je vraag dan achter. Schrijf er bij voor wie de vraag is en natuurlijk mag je er meer dan 1! Alvast bedankt x

Luca.Where stories live. Discover now