Hoofdstuk 46.

219 9 3
                                    

Na een paar lessen hadden we wiskunde, Femke en ik werden eruit gestuurd. 'Jullie heb ik lang niet gezien.' zei meneer van Dijk, ik en Femke begonnen te lachen 'fijn het jaar afgesloten?' vroeg hij, ik knikte 'ik heb bij Jens mijn jaar afgesloten en het jaar begonnen.' zei Femke trots, een half uur later mochten Femke en ik naar de kantine omdat het pauze was. 'Fem, we moeten de jongens even pranken.' zei ik, Femke begon te lachen 'dat moeten we echt doen!' riep Femke blij 'daar komen ze.' zei ik.

'Hey baby.' zei Max en hij gaf me een kusje op mijn voorhoofd. Ik stond op 'knuffel tijd.' zei ik, ik zag Max lachen 'knuffel tijd is echt zo lief.' zei Femke, ik lachte. Max en ik stonden de hele tijd bij elkaar. Ik hoorde de bel gaan 'kom Luuc, we moeten gaan.' zei Femke, ik had echt geen zin, ik had zo veel zin om bij Max te blijven. 'Ik wil niet weg bij hem.' zei ik, ik hoorde Max lachen 'Max, niet lachen.' zei ik en ik drukte hem nog dichter tegen me aan 'Luca, wat is er?' vroeg hij, ik haalde mijn schouders op. 'Max, blijf gewoon bij me.' zei ik, ik weet niet wat ik had 'kom je vanavond bij me slapen?' vroeg ik, Max knikte en gaf me weer een kus.

'Luuc, we komen te laat.' zei Femke, ik schudde mijn hoofd 'ik blijf bij Max.' zei ik, Max tilde mij op 'Max ik wil gewoon bij je blijven.' zei ik 'je moet naar je les, lieverd.' zei Max, hij tilde me op en bracht me naar mijn lokaal. 'Sorry dat we laat zijn.' zei Max 'ik heb hier iemand en die wilt me niet loslaten.' ik hoorde de docent lachen, maar ik kon er niet om lachen. Ik ging op mijn stoel zitten en bleef staren naar mijn telefoon.

'Luuc, wat was er ineens?' vroeg Femke, ik haalde mijn schouders op 'ik wilde hem niet meer loslaten.' zei ik 'het is niet erg, maar we moeten ze inderdaad pranken.' zei Femke, Femke zocht op haar laptop ideeën 'we kunnen doen dat we zwanger zijn.' zei Femke 'dan moeten we na school even een zwangerschap test kopen.' ik knikte 'Max en Jens zijn 2 uur later uit.' zei ik. Femke had al een heel idee hoe we dat nou moesten doen.

Toen we klaar waren met de les gingen we nog even lang Max en Jens, ik had een zakje chips gekocht en gaf die aan hun 'tot vanavond, schatje.' zei ik 'tot vanavond, lieverd.' zei Max, Femke en ik gingen meteen door naar de drogist, we kochten 4 zwangerschap testen, voor het geval dat het mislukte. Toen we thuis kwamen gingen we het meteen proberen, Femke en ik besloten om er gewoon over heen te plassen. We moesten even een paar minuten wachten.

'Luuc.' zei Femke zachtjes, ik liep naar de woonkamer 'bij jou staan twee streepjes.' zei Femke, ik pakte mijn zwangerschap test 'heb je hem al getekend?' vroeg ik, Femke schudden haar hoofd 'Luca, je bent zwanger.' zei ze 'dat kan niet.' zei ik 'Max had een condoom, ik meen het.' zei ik 'misschien is die gescheurd.' zei Femke, ik ging op de bank zitten 'ik moet mijn moeder bellen.' zei ik.

'Hey mam.' zei ik 'hey Luca, wat is er?' vroeg mijn moeder 'ik en Femke hebben net een zwangerschap test gekocht.' zei ik 'en ik heb 2 streepjes.' het bleef even stil aan de telefoon 'Luca, je maakt geen grapjes toch?' vroeg mijn moeder 'nee mam.' zei ik 'hier praten we thuis over, oke?' zei mijn moeder 'ja.' zei ik 'weet Max het al?' vroeg ze 'of is het niet van Max?' 'tuurlijk is het van Max, mama.' zei ik 'ik spreek je thuis, Luca, een klant is er.' zei ze.

'Je moeder klonk niet boos.' zei Femke 'oh my god, hoe zou Max reageren?' vroeg ik, Femke haalde haar schouders op. 'Je moet gewoon eerlijk tegen hem zijn en als ie je niet gelooft pak je nog zo'n test.' zei ze. Toen ik besefte dat ik echt zwanger was viel alles op zijn plaats 'dat verklaart ook waarom ik zo ziek was, zo veel hoofdpijn, ze veel honger, mijn borsten die groeien.' zei ik 'moet je ook vaker naar de wc?' vroeg Femke, ik schudde mijn hoofd 'nog niet.' zei ik.

Je denkt nu Luca je reageert zo makkelijk, ik kan er niks tegen doen, ik wil met mijn moeder praten en met Max. Meer kan ik ook niet.

Ik hoorde de voordeur open gaan, Femke heeft besloten om de prank alsnog te doen. 'Max, kunnen we even naar boven.' zei ik, Max merkte meteen aan me dat ik serieus was. Ik pakte de test en ging ook naar boven. 'Max, ik moet je iets vertellen.' zei ik.

Je bent nu even Max.

'Ik ben zwanger.' zei Luca, ik schrok 'Luca, dit is geen grap toch?' vroeg ik 'Femke haalt een grap uit, ik niet, als je wilt kan ik de test nog een keer doen.' zei Luca, ik was er stil van 'ik wil kinderen met jou, echt waar, maar nu, dat komt onverwacht.' zei ik 'je laat me niet alleen, toch?' ik schudde mijn hoofd 'tuurlijk niet!' zei ik, ik zag ergens wel een rustig gevoel in Luca haar ogen.

Luca kwam naast me zitten op haar bed. 'Dan doen we het een keer word ik zwanger.' zei Luca 'geef jezelf niet de schuld.' zei ik 'hier kon niemand iets aan doen.' Luca gaf me een knuffel 'ik denk dat ik het wil houden.' zei ze, ik zuchtte opgelucht uit 'wat?' vroeg Luca 'ik ben blij dat je het wil houden.' zei ik 'misschien zou je spijt krijgen als je het weg zou halen.' 'daarom.' zei Luca 'en ik wil dat jij de vader bent van mijn kind.' dat liet mij glimlachen.

Je bent nu Femke.

Ik ging naar Jens, ik wilde toch weten hoe hij zou reageren als ik nu zwanger zou zijn. 'Jens, ik ben zwanger.' zei ik, Jens keek mijn een beetje boos aan 'hoe bedoel je, ik ben zwanger?' vroeg hij 'er groeit een kind in mijn buik van jou.' zei ik, de toon van Jens was echt boos. 'Wat is er?' vroeg ik 'ja, je bent zwanger.' zei hij 'je doet nu alsof het mijn schuld is.' zei ik 'dat is het ook, neem dan die morning nog wattes pil.' zei hij 'Jens doe eens normaal.' zei ik 'ik vind het prima dat je zou tegen mij doet, want dit is een f*cking prank.' zei ik, ik zag Jens zich ineens schuldig voelen.

'Jens, je moet niet zo boos doen tegen Luca, oke?' vroeg ik 'huh?' vroeg Max 'dat van mij is een grap, maar dat van Luca niet.' zei ik 'zij is echt zwanger.' ik zag Jens stil worden 'mijn kleine zusje zwanger?' vroeg hij, ik knikte.

Je bent nu weer Luca.

Jens kwam de kamer binnen stormen 'ben je echt zwanger?' vroeg hij, Max en ik knikte voorzichtig, Jens kwam op me af en legde zijn hand op mijn buik 'je hebt mama al gebeld, toch?' ik knikte.

Oke, ik denk dat de meeste het van jullie al weten, maar wat zal de moeder van Luca gaan zeggen? moet ze het weghalen of mag ze het toch houden? wat denk jij??

Luca.Where stories live. Discover now