Hoofdstuk 4.

533 12 2
                                    

De volgende dag liep ik alleen over het schoolplein, maar het duurde niet lang of er werd iemand tegen mijn schouders aangeduwd 'kan je niet uit je doppen kijken?!' vroeg ik boos, ik keek naar de jongen die tegen me aanbotste. Het was zo'n eerste jaar 'so-sorry mevrouw.' zei hij 'nee, het spijt mij, je vrienden moeten je niet duwen.' zei ik en ik keek boos naar zijn vrienden. Ze keken me verbaasd aan en renden snel weg.

Ik zat in de les samen met Femke, we zaten een beetje op haar laptop beauty filmpjes te kijken. 'Kijk haar wenkbrauwen, die zijn gewoon mooi.' zei ik 'ja, kijk haar wing zoiets lukt mij nooit.' zei Femke hopeloos 'wacht, heb je eyeliner mee?' vroeg ik, ze haalde haar schouders op en keek in haar etui 'nee, heb jij mee?' ik keek even in mijn etui 'nee, ook niet.' zei ik, ik keek even om me heen.

Femke tikte me aan 'zij wel.' zei Femke en ze wees naar iemand. Ik stond op en liep naar haar toe 'mogen we je eyeliner lenen?' vroeg ik aan haar, ze keek me heel bang aan en knikte, ik pakte de eyeliner en liep weer naar Femke 'kijk, ik heb.' zei ik.

Ze deed haar hoofd iets meer naar achter en ik ging staan. 'Wacht, deze is mislukt.' zei ik, ik ging snel naar de wc's en pakte een doekje. De docent kwam later. Ik rende weer terug maar ik botste tegen Jens aan 'wat doe je nou weer?' vroeg hij 'een wing maken bij Femke alleen die mislukte, dus ik ging een papiertje halen.' zei ik 'waar is je docent?' 'verslapen.' zei ik 'wacht, waar ga jij heen?' vroeg ik 'ik moest naar de wc's' zei Jens.

'Oke Fem, ik heb een doekje.' zei ik 'het is super mooi!' zei Femke 'het staat je ook goed!' zei ik, ze stond op en gaf me een knuffel, ik hoorde iemand heel hard kuchen 'wat is er? jaloers?' vroeg Femke aan Milly 'op jou nooit!' zei ze 'wat is er dan?' vroeg ik 'ik deed niks verkeerd!' 'oh nee? hij is mijn ex, je weet wat hij deed en dan moet ik er zelf achter komen?' zei ik 'mooi niet, Milly het is over, de oude Luca is weg oke!' Milly keek me emotieloos aan 'de Luca hiervoor mis ik!' riep ze 'maar mijn vader is dood en jij toon geen medelijden, je hebt me niet eens gecondoleerd!' riep ik, ik pakte mijn tas en liep weg.

Femke rende achter me aan 'wacht, ik kan niet zo over straat lopen.' zei ze, ik stond stil en begon te lachen 'kom, we kopen wel een nieuwe.' zei ik 'mooi, want die ander had ik al terug gegeven.' ik begon te lachen en trok haar mee aan haar hand. We kwamen bij de Etos aan 'hallo, we zijn op zoek naar een goeie eyeliner.' zei ik, ze knikte en we liepen achter haar aan.

Toen we de perfect eyeliner hadden gevonden gingen we weer terug naar school.

We gingen naar de volgende les. We gingen zitten en Femke startte haar laptop weer op, we keken filmpje hoe je bij jezelf de perfecte wing kan creëren. Toen we les hadden deden Femke en ik weer niks. Ik zat te denken wat er gister nou eigenlijk was gebeurd, op dat moment kwam Jens binnen lopen. Femke ging ineens heel anders doen en ik zag Jens ook veranderen 'je eten.' zei Jens 'uh dank je.' zei ik, Jens lachte, maar niet naar mij. Het was naar Femke, het was zo lief.

'Dus, jij vind mijn broer leuk?' vroeg ik, ze keek me verbaasd aan 'wat nee.' zei ze snel, begon te lachen 'jullie lijken wel op elkaar.' zei ze 'ja, we zijn tweeling.' zei ik 'oh echt, super cool.' en ze deed snel weer het filmpje aan, ik begon te lachen en keek ook mee.

'Luca!' riep Max, ik schoot overeind en rende naar de deur 'mevrouw Kuijper, blijft u even zitten.' zei de biologie docent, ik negeerde het en liep door 'wat doe je? je moet stoppen om steeds te roepen.' zei ik 'dat van gister.' zei hij 'wat is daarmee?' vroeg ik 'zo is het spel en ja misschien kan ik iets minder ruwer spelen en over spelen, maar Luca luister.' zei hij 'het is het spel, oke, ik snap het.' zei ik, hij ging met zijn handen door zijn haar en beet op zijn lip.

Mijn lichaam ging steeds iets meer naar voren en zijn hoofd ook, maar voordat onze lippen elkaar raakte kan de docent van Biologie 'mevrouw kuijper, u moet nu gaan zitten.' zei ze, ik kon alleen maar naar Max kijken.

Zoveel verscholen er achter zijn ogen wat ik niet wist, door hem kreeg ik weer een lach op mijn gezicht. Ik bleef naar Max kijken die mij lachend aan keek, de docent ging voor me staan 'ik ga al rustig.' zei ik boos, ik draaide me om en liep weer naar Femke 'meneer, laat ze dit is kalverliefde.' schreeuwde Femke, hij deed net alsof hij doof was en ging uitleg geven.

Ik ging met Femke even door de stad lopen, ik kocht een paar schoenen en zij wat leuke crop tops 'wacht, ik wil een tweede oor gaatje.' zei ik 'ik een neuspersing.' zei Femke, ik lachte en pakte haar hand 'kom, dan gaan we het doen.' zei ik, Femke knikte en ging mee.

Eerst kreeg ik mijn tweede oor gaatje 'Luuc, dit staat je zo goed.' zei Femke 'deze stijl staat je ook goed.' ik begon te lachen 'niet te geloven dat jij rokjes enzo droeg.' zei ze lachend. 'Nu jij.' zei ik, ze begon te knikken.

'Fem, hij staat je mooi hoor!' ze sprong op en keek in de spiegel 'ja, nu lijk ik echt badass.' zei ze met een grote glimlach.

Toen ik thuis was ruimde ik mijn schoenen op die ik had gekocht en die ik aan heb, mijn vader wilde dat je je schoenen uitdeed als je binnen kwam, Jens vergat dat altijd maar nu hij er niet meer is vergeet hij het nooit meer.

Mijn moeder lag op bed en Jens zat op de bank met zijn vrienden, gewoon Sander en Teun, maar goed. 'Ik ga naar boven.' zei ik gapend 'moet je niet eten?' 'nee, ik ging met Femke bij de Subway eten.' zei ik.

Ik keek op mijn moeders kamer, ik deed haar deken een beetje open en ging bij haar liggen.

Oke mensen, ik heb slecht nieuws, naja niet echt heel slecht. Maandag, dinsdag en misschien ook woensdag zal er niks online komen, ik ben op kamp met mijn klas, telefoons en alles is verboden, dus vandaar.

Maar hoe vinden jullie het tot nu toe? ik heb een vraagje.

Femke en Jens?

Femke en Max?

Luca en Max?

lk hoop dat jullie blijven stemmen en blijven lezen, LOVE JULLIE <3




Luca.Where stories live. Discover now