Hoofdstuk 15.

333 9 3
                                    

'Luca, Luuc, Luca.' hoorde ik toen ik wakker geschud werd, ik deed voorzichtig mijn ogen open, het was Femke, ik draaide me weer op 'nee Luca!' zei ze 'we gaan naar de stad.' ik pakte mijn telefoon, het was 11 uur 'ik ga me klaarmaken.' zei ik met een ochtendstem 'mooi, dan ga ik de jongens wakker maken.' zei Femke en ze sprong de tent uit. Ik liep rustig naar de tent uit op weg naar de wc.

Ik gooide wat water in mijn gezicht en ging rustig mijn make up doen. Ik ging naar de tent en me omkleden. Ik ging daarna naar Femke die ook haar make up deed.

'Dat heb ik ook mee!' zei Femke blij 'ik trek het aan.' ik begon te lachen, ze poederde snel haar gezicht af en ze ruimde haar spullen op, ik zag dat Max naar de wc liep 'mag ik je haar doen?' vroeg ik, hij keek me met een lieve lach aan en knikte.

'Lekker geslapen?' vroeg hij, ik knikte 'jij?' 'ik had liever bij jou geslapen.' zei hij 'vanavond.' zei ik, hij gaf me snel een kus.

'Klaar.' zei ik trots, Max keek in de spiegel, hij knikte. 'Waarom knik je?' vroeg ik 'dit is gaaf.' zei hij, ik had het gewoon als alle andere jongens gedaan, maar het stond hem super mooi, meestal doet hij dat ook zelf. Je ziet eigenlijk geen verschil, maar hij wou me toch wat zelfvertrouwen geven.

Ik pakte zijn hand en we gingen ontbijten. 'Hey kiddo, waarom eet je niet?' vroeg meneer van Dijk 'ik word daar niet goed van.' zei ik 'ik drink alleen wat.' Max keek me aan en toen naar mijn glas 'wil je nog wat sinaasappelsap?' vroeg hij, ik lachte en knikte. 'Mag ik van iemand de sinaasappelsap?!' schreeuwde Max, hij vulde mijn beker.

'Wat gaan deze guppies doen?' vroeg meneer van Dijk weer, hij heeft allemaal bijnamen voor ons, hij is ook de mentor van Femke en mij met Max en Jens hebben we soms samen les. 'We gaan hier naar de stad.' zei Femke blij, ik lachte.

Het was toen zo ver, we gingen naar het stadje.

'Denk jij nog wel eens aan hoe het nu zou zijn als papa er was?' vroeg ik aan Jens, hij haalde zijn schouders op 'het is moeilijk, zeker jij bent veel veranderd.' zei hij 'en mama ook.' ik keek naar de grond 'maar Jens ik vol me hier goed in.' zei ik 'ja, dat weet ik maar als papa niet dat ongeluk had was je dit nooit gaan dragen.' zei hij 'vind je het lelijk dan?' vroeg ik, hij schudde zijn hoofd.

We gingen allemaal winkeltje in en weer uit. 'Ik heb honger.' zei ik 'hier is een Mac.' zei Femke, ik keek naar Max en Jens, hun waren het er mee eens en we gingen daar iets eten. We hebben echt een uur bij de Mac gezeten.

Jens werd gebeld op zijn telefoon, het was meneer van Dijk 'heyy guppies, komen jullie terug?' vroeg hij 'ja, tuurlijk.' zei hij, we ruimde onze spullen op en we gingen weer naar de fietsen.

Iedereen was bezig met dingen aan het opruimen, want morgen zouden we weer terug gaan naar huis. 'Gaan jullie dat daar maar schoonmaken.' zei mevrouw Gelders, we liepen het huisje binnen. Ik zag afwas staan waar mevrouw van Veld al bezig mee was.

'Kom mevrouw, ik zal u wel helpen.' zei ik, de rest ging de vloer vegen, ik was aan het afdrogen 'weet je wel hoe je moet afdrogen?' vroeg ze ineens, ik schudde lachend mijn hoofd 'nou dan ga ik het je nu uitleggen.' zei ze. Ik kreeg een hele uitleg hoe je nou moest afdrogen en afwassen.

Het kampvuur ging aan, maar heel groot, meneer van Dijk had zijn gitaar mee. 'Meneer zullen we een liedje ofzo zingen?' vroeg ik, hij knikte 'welke?' vroeg hij 'kent u love yourself van Justin Bieber?' Hij knikte, alle meiden gingen het zingen. Max zat naast me, hij zat te luisteren, zijn ogen gingen dicht en hij leunde op mijn schouder, het was een rustig tempo, nog rustiger dan het liedje zelf.

'Wauw.' zei Max toen we klaar waren, ik begon te lachen en ik voelde mijn wangen warmer worden. 'Ik heb nog marshmallows voor die gene die dat willen.' zei mevrouw van Veld 'ja, ik wil wel.' zei ik 'kom maar, ik maak het wel voor je.' zei Max, hij ging voor mij en voor zichzelf marshmallows maken.

'Dank je, schatje.' zei ik toen hij aan kwam lopen, ik nam een hapje 'hij is lekker!' zei ik tegen Max, hij lachte en gaf me een kusje op mijn wang. Jens kwam naast me zitten, ja aan de andere kant dan. 'We moeten anders ons luchtbed eruit halen en dan die in dat andere gedeelte leggen.' zei hij tegen Max en mij, ik keek naar Max die aan het knikken was.

Terwijl Max en Jens de luchtbedden gingen verplaatsen gingen Femke en ik wat chips eten. 'Zo dus het gaat ook goed tussen jullie?' vroeg ik aan Femke, ze knikte en schudde te gelijke tijd met haar hoofd. 'Hoezo dat?' vroeg ik 'ja, het gaat goed, maar niet hier.' zei ze 'je ziet elkaar ineens zo veel en hoelang hebben we nou eigenlijk?' 'nog niet eens een week.' zei ik 'wij hebben nu een week, maar dit is too much.' zei ze.

'Komen jullie?' vroeg Jens ineens, Femke en ik stonden op en liepen naar de tent.

Ik ging me omkleden en ja Max was er bij, ik ging op zijn borst liggen, we begonnen te zoenen, zijn shirt ging uit, mijn pyjama jurkje volgde. Ik had er een kort broekje onder. Ik stopte met zoenen 'wat is er?' vroeg Max 'ik ben er niet klaar voor.' zei ik 'Luca, geen probleem.' zei hij en hij ging verder met zoenen, zijn hand maakte kleine rondjes op mijn buik.

Ik lag met mijn hoofd op zijn schouders 'gaat ie?' vroeg hij, ik haalde mijn schouders op 'ik voel me niet oke.' zei ik, hij stopte me in voor zo ver het kon. 'Slaaplekker prinses.' hoorde ik Max nog zeggen, ik viel met mijn hoofd op zijn borst in slaap.

Ja, 2 verhalen op 1 dag, inderdaad ik heb geen schema, kijk, gister was er niks omdat ik geen inspiratie heb, dat heb ik wel maar ik moet er naartoe werken en dat vond ik gister wel moeilijk, maar het is nu weer oke. Ik heb ideeën en ik weet ook een beetje hoe ik het wil uitwerken.

Wat vinden jullie eigenlijk van dit boek? en welk cijfer zouden jullie geven? laat het me alsjeblieft weten en ik sta open voor tips en ideeën. Love You All!

Luca.Where stories live. Discover now