Hoofdstuk 82.

164 8 0
                                    

Ik trok mijn schoenen aan. Max, Jens en ik gingen met de auto naar school, gewoon omdat het kan, toen we in school liepen sprong Femke op de rug van Jens 'ben ik blij dat je het niet op mijn rug sprong.' zei ik 'je weet dat ik dat niet doe.' zei Femke, ik keek haar aan 'je bent zwanger dat doe ik niet.' ik lachte, we gingen met zijn alle naar de les, het is gewoon saai omdat school ook saai is. Femke en ik waren aan het lachen tijdens Nederlands, die man had denk ik niet zijn dag 'ik wil dat het stil is en als je praat mag je je melden!' riep hij boos, alleen Femke en ik konden niet stoppen met lachend 'Luuc, Fem jullie moeten echt stoppen.' zei Max zachtjes, Femke en ik moesten nog harder lachen 'ga maar melden.' zei hij, ik stopte meteen met lachen 'nee.' zei ik 'sta op en ga weg.' zei hij, ik deed mijn armen over elkaar, Femke deed het zelfde, Meneer Deenstra liep het lokaal uit 'hij gaat Meneer van Dijk halen.' zei een kind uit de klas 'dat meen je niet?' vroeg ik sarcastisch.

'Femke en Luca gaan jullie mee?' vroeg Meneer van Dijk, Femke en ik knikte 'en zij moet moeder worden?' vroeg Meneer Deenstra toen ik weg liep 'pardon?' vroeg ik boos 'ja, ik word moeder, problemen?' het was stil 'niemand heeft er hier problemen mee.' zei ik 'en omdat ik blijf lachen ben ik geen goeie moeder?' ik zag aan Femke dat ze haar lach in moest houden 'vind u dat zelf niet een beetje zielig?' vroeg ik, ik gooide de deur achter me dicht, Meneer van Dijk en Femke waren stil. We liepen in de gang waar het kantoor van de directeur was, ik deed de deur open 'Luca.' zei hij 'Meneer Smit.' zei ik 'vertel.' 'ik werd eruit gestuurd en ik ging niet, toen Meneer van Dijk me kwam halen ging ik mee, maar toen ik wegging hoorde ik Meneer Deenstra zeggen "en zij moet moeder worden?"' meneer Smit zat me aan te kijken met zijn mond een beetje open 'ik word een goede moeder.' zei ik 'en ja ik kan nog dingen leren, maar omdat ik niet klas uit wil gaan meteen zeggen dat ik dat niet kan.' zei ik 'hij heeft niet gezegd dat je het niet kan.' zei hij 'Meneer hij vroeg zichzelf af of ik moeder kan worden.' zei ik 'het is al goed, maar niet verbaasd kijken als ik niet meer naar Nederlands ga.' ik liep het kantoor uit en gooide ook die deur dicht.

Ik kwam thuis, mijn moeder was aan de telefoon, maar toen ik de keuken in liep ging ze op 'ik werd gebeld door je school.' zei ze 'dat klonk als je beste vriendin.' zei ik 'hoe is Meneer Deenstra?' vroeg ze 'hoorde je niet wat hij zei?' vroeg ik 'ik mocht boos worden.' 'lieverd, je hebt gelijk, maar.' 'ik weet het mam.' onderbrak ik mijn moeder. Max moest werken, ik pakte een bezem 'wat ga jij doen?' vroeg mijn moeder 'ik kan dan wel niet werken maar ik kan wel helpen.' zei ik, ik ging kleding sorteren op kleur, stofzuigen en nog meer. 'Oke, nu ben ik echt moe.' zei ik, mijn moeder lachte 'ga maar zitten.' zei ze 'ik heb eten voor je gemaakt.' ik ging zitten en kreeg een bord eten, tegen 8 uur kwam Max me ophalen, ik ging bij hem slapen, hij slaapt altijd bij mij dus nu ik een keer bij hem. 'Let niet op mijn moeder.' zei hij 'ik kan wel wat hebben.' zei ik, Max schudde zijn hoofd 'nee, dat kan je niet.' zei hij 'ssst.' zei ik lachend, Max lachte en legde zijn hand op mijn been toen hij aan het rijden was, dat doet ie altijd.

'Wil je nog naar de winkel?' vroeg Max, ik haalde mijn schouders op 'ik heb niks in huis.' zei hij, ik lachte 'doe maar.' Max reed naar de winkel, hij ging snel iets halen. Toen we klaar waren reden we naar het huis van Max, Max bracht de tas met eten naar boven en kwam weer naar beneden, ik keek hem verbaasd aan 'anders wilt iedereen het eten.' zei hij zachtje, ik lachte 'hallo Luca.' zei de vader van Max 'hallo.' zei ik 'hoe gaat het met je?' vroeg hij 'goed.' zei ik 'en met de meiden?' 'ook goed, ze zijn lekker actief.' hij lachte 'dat is mooi.' zei hij 'en hoeveel weken ben je nu?' '24 weken.' zei ik, ik ging op de bank zitten, Max kwam naast me zitten 'Luca.' zei Lieve, het zusje van Max 'ja?' vroeg ik 'oh niks hoor.' zei ze, ik lachte 'kom we gaan naar boven.' zei Max, Max en ik gingen naar boven, ik kleedde me om en Max ook. Toen Max en ik klaar waren, ging ik tegen hem aan liggen. Hij wreef rondjes over mijn buik, omdat de meiden beweeglijk waren, ik weet niet of dat helpt maar het voelt wel chill.

Volgende dag.

Max en ik werden wakker gemaakt door de moeder van Max 'we zijn eerste twee uur vrij.' zei Max tegen zijn moeder, de moeder van Max deed snel de deur dicht, ik ging tegen Max aan liggen 'lekker dan.' zei Max 'wat is er?' vroeg ik 'nu kan ik niet meer slapen.' ik glimlachte, ik viel wel weer in slaap, na twee uurtjes werd ik wakker gemaakt, het was 9 uur en ik had nog alle tijd om mezelf klaar te maken. Max en ik zaten een broodje te eten, ik had geen make up mee, ik kreeg een jogging broek van Jens. We gingen samen naar school, toen we weer Nederlands hadden ging ik naar Meneer van Dijk. Ik moest Nederlands daar maken, toen ik Nederlands af had moest ik het aan Meneer Deenstra laten zien 'heb je alles af?' vroeg hij 'ja.' antwoorde ik kort 'snap je alles?' 'ja.' zei ik weer, ik ben echt boos op hem, ik pakte mijn boek en ging weer naar het lokaal van Meneer van Dijk.

Sorry een heel gek einde ineens..

Luca.Where stories live. Discover now