Hoofdstuk 34.

275 8 1
                                    

'3, 2, 1.' zei meneer van Dijk, ik deed mijn masker af en keek meteen naar die jongen 'Max!?' riep ik vragend, hij deed zijn masker goed af en knikte 'Luca, ik wou het je vertellen maar het kon niet.' zei hij lachend, ik bleef maar hem kijken. 'Luca, ik voelde een klik.' zei hij, mijn hoofd en mijn hart waren het eindelijk met elkaar eens. Ik sloeg mijn handen om zijn nek en gaf hem een knuffel, hij legde zijn hand op mijn rug.

'Luca, ik weet wat ik heb gemist, ik zal je beter behandelen.' zei Max 'ik wil het wel rustiger aan doen.' zei ik 'hoe bedoel je?' vroeg Max 'nou ja, daten.' zei ik, Max lachte en pakte mijn handen 'lieve Luca, zou je op een date met me willen?' ineens was de hele zaal stil. Ik lachte en begon te knikken. Hij sloeg zijn armen weer om me heen 'ik zal je niet teleur stellen.' zei hij.

Kijk onderaan van dit hoofdstuk de foto van Femke en Luca voor het feest.

Niet veel later was het bal/feest afgelopen en ging iedereen naar huis. 'Breng jij Luca naar huis?' vroeg Max aan Jens 'breng jij Femke naar huis?' vroeg Jens aan Max 'mag ik even?' zei ik 'Jens en ik wonen in het zelfde huis en ik kan makkelijk alleen.' Femke begon te lachen 'we zijn 17 geen 7.' zei Femke. Ik gaf Femke en Jens een knuffel en toen gingen we naar huis.

Ik zat bij Jens achterop zijn fiets. 'Hebben jullie dit afgesproken?' vroeg ik 'hij wilde graag met je dansen maar hij wist niet of het ging lukken.' zei Jens, ik begon te lachen 'en nu gaan we daten.' zei ik, we kwamen thuis aan. Ik ging naar boven en ging mijn make up eraf halen. 'Luca, ik ga slapen.' zei Jens 'is goed.' antwoorde ik. Ik kreeg een appje van Max. "Goodnight." stuurde Max, ik stuurde "goodnight." terug.

Volgende ochtend.

We hoefden pas om half 12 te beginnen, we hadden maar een paar uur les. Ik ging douche, toen ik klaar was deed ik mijn haar in een knot en ging ik naar mijn make up. Ik had geen zin om make up op te doen voor die paar uur. Ik deed een zwarte broek aan met scheuren, een grijze trui en deed mijn grijze Vans aan.

Toen Jens en ik op school waren kwam Femke naar me toe 'ben je ziek?' vroeg ze 'ik heb geen make up op.' zei ik lachend, Femke begon hard te lachen 'ik had echt geen zin om make up op te doen.' zei ik. Ineens voelde ik een hand in de mijne glijden, ik keek naast me, het was Max. 'Hey.' zei ik 'hey.' zei hij terug, we liepen hand in hand naar het lokaal. 'Zo toch wel weer een stel?' vroeg meneer Deenstra, ik keek naar Max, hij schudde zijn hoofd 'dus?' vroeg Max boos 'wij hebben tenminste nog iets.' ik begon zachtjes te lachen 'wat nou als jullie hand in hand lekker naar meneer van Dijk gingen.' zei meneer Deenstra 'dat lijkt me leuk.' zei ik.

'Goed dat ik jullie hier zie.' zei meneer van Dijk 'we deden niks.' zei ik en ik liet de hand van Max los 'rustig maar, dat weet ik.' zei meneer van Dijk 'er zijn foto's gemaakt.'

Haat niet goed opgeslagen😴

Luca.Where stories live. Discover now