Hoofdstuk 9.

384 8 1
                                    

Ik liep met me oortjes over school en liep gewoon meteen naar me klaslokaal want over een paar minuten ging de laatste bel. 'Ik heb met Jens!' hoorde ik Femke blij zeggen, ik draaide me om en ze keek me aan 'we worden schoonzusjes!' riep ik en ik vloog om haar nek. Ze begon te lachen en knikte. We liepen naar het lokaal.

Jens en Max zaten alleen maar ik zag de reden al, Femke ging meteen op hem af en gaf hem een kus. Het is wel raar om je beste vriendin te zien zoenen met je broer, maar ik kon er wel aan wennen. Ik liep naar Max. 'Zo, hun zijn een zetje?' vroeg Max, ik knikte, ik keek naar Femke en Jens hun zagen er zo gelukkig uit. 'Hey, komen jullie kijken bij me wedstrijd vanavond?' vroeg Max aan mij, Jens en Femke. We knikte en we gingen verder met de les. We hadden maatschappijleer, maar die meneer ja ik weet het niet zo met die meneer.

'Dit onderwerp gaat over homo's.' zei hij 'wat vinden jullie ervan? kan dit of kan dit niet?' 'ik vind het niet kunnen.' zei Milly, ik stond boos op 'sorry wat zei je?' vroeg ik boos, als ze het lef had om het nog een keer te zeggen dan flipte ik. 'Ik vind het niet kunnen.' zei ze arrogant.

'Uh sorry hoor, maar die mensen zijn verliefd, wie ben jij om te zeggen dat hun niet meer van elkaar mogen houden?' vroeg ik 'ik ben Milly, en ik vind het niet kunnen dat ik 2 mannen hand in hand over straat zie lopen.' zei ze 'straks word jou vader ineens verliefd op een andere man? en dan?' vroeg ik 'dan zie ik hem nooit meer.' 'je houdt van iemand, en dan mag het niet omdat mensen het niet vinden kunnen, nou sorry hoor maar dat vind ik niet kunnen, laat die mensen lekker.' zei ik boos 'dat jij in een hoerige jurk loopt zeg ik toch ook niet "kun je dat uit doen ik vind het niet kunnen?"' ze keek naar haar jurk en schudde haar hoofd, zonder iets te zeggen ging ze weer zitten.

'Oke jongens, wat is een maatschappelijk probleem?' vroeg hij 'jij.' zei Max zachtjes en hij prikte in mij zij, maar hij zei het toch niet zo zachtjes 'oke, hebben veel mensen er mee te maken?' vroeg de docent aan Max, Max knikte stoer en ik legde mijn handen op tafel 'hebben mensen er verschillende mening over?' Max knikte weer 'zoals?' vroeg hij aan Max 'ene mensen mogen haar niet, de andere mensen weer wel en de ander houd van haar.' zei hij 'er moet wel een gek zijn die van me houdt.' zei ik zachtjes 'dan ben ik vreselijk gek.' zei hij en hij pakte mijn hand. Ik schrok en hoorde Milly hard lachen. Voordat Max iets kon zeggen liep ik de klas uit.

'Luuc.' hoorde ik door de gangen. Ik draaide me om het was Jens 'die gast is oke.' zei Jens, ik begon te lachen en schudde mijn hoofd 'dat weet ik maar hoe Milly reageerde.' zei ik 'ga jij er nu echt om geven wat andere ervan vinden?' vroeg hij, ik haalde mijn schouders op 'hij is je eerste echt liefde na Peter hé?' vroeg hij zachtjes, ik keek naar de grond en knikte 'komt goed, zussie.' zei hij. Ik gaf Jens een duw 'je zei niet dat je met haar had.' zei ik 'sorry zussie.' zei hij, ik lachte omdat er een harde boer uit de mond van Jens kwam.

We hadden allebei de slappe lach, Femke en Max kwamen aangelopen omdat de bel ging. Jens stond op en sloeg zijn arm om Femke heen, Max ging naar mij toe en hij legde allebei zijn handen om mijn heupen. Toen hij me aanraakte voelde ik allemaal tintelingen.

Femke ging met ons mee. Ze zat met Jens in de speeltuin om de hoek. Ik ging wat soep maken voor mijn moeder en een beker melk. 'Mam, red je het wel alleen?' vroeg ik, mijn moeder knikte 'we gaan maandag 3 nachten weg hé, 4 dagen.' zei ik 'lieverd, geen zorgen geniet ervan.' zei ze, ik lachte en ik ging weg en liep naar het speeltuintje. 'Komen jullie, de wedstrijd begint zo.' zei ik tegen Jens en Femke.

Femke pakte mijn fiets en ik ging bij Jens achterop. Femke en Jens waren tegen elkaar aan het praten, maar ik was aan het luisteren naar een liedje wat Max me stuurde Treat you better. Ik kreeg de lach niet van mijn gezicht af, ik bedoel dat liedje is gewoon goals.

We kwamen op het veld aan en zagen de voorste stoelen gereserveerd. Je zag de mascotte van de tegen partij en die van ons.

De mascotte kwam naar mij toe en stak zijn hand uit. Ik keek twijfelend naar Femke, maar zij pakte mijn hand en legde hem in de hand van de mascotte. Max stond midden op het veld. 'Wat doe je?' zei ik toen ik op hem af rende.

'I want you, all of you, your flaws, your mistakes, your imperfections. I want you, only you.' zei hij zenuwachtig, ik keek hem met een lach aan. 'So lets be that perfect couple that everyone hate.' ik lachte weer.

'Ik wil jou, alles van jou, je gebreken, je onvolkomenheden, ik wil jou, alleen jou. Dus laten we dat perfecte koppel zijn waar iedereen een hekel aan heeft.' nederlands ;)

Ik drukte mijn lippen op de zijne. Ik hoorde vuurwerk, maar toen ik rond keek was het de scheidrechter die wild op zijn fluit aan het fluiten was, ik hoorde Femke en Jens huigen, ik lachte en ik werd terug gebracht naar mijn plek.

De wedstrijd was bijna afgelopen en ze stonden achter. 'Hoeveel keer moeten ze nog scoren?' vroeg ik aan Jens, meestal speelt hij ook mee maar hij had een gekneusde schouder dus dat lukte niet 'ze moeten nog 3 keer scoren.' zei hij, ik keek naar het scoren bord.

Maar het was te laat, ik hoorde de Zoomers al, het spel was afgelopen. 'Wat betekent dit?' vroeg Femke 'dat ze harder moeten trainen en de volgende dik moeten winnen.' zei Jens 'maar dit was toch de laatste keer dat jij hier op de bank zit?' vroeg ik, Jens knikte 'ik mag vanaf nu weer meespelen.' zei hij.


Luca.Where stories live. Discover now