Hoofdstuk 88.

171 8 6
                                    

Een paar dagen later.

Karen was bijna klaar, dit was haar laatste werkdag en dan mocht ze naar huis, ik vond het in het begin leuk, maar later werd het wel vervelend. Maar ja iedereen wilt je helpen, want ach je bent nog zo jong, voor mijn gevoel werden Max en ik door het nieuws best snel volwassen maar dat kan aan mij liggen. De meiden slepen veel, soms beneden want dan kon ik op ze letten en soms boven, ik was ook vaak moe dus wanneer de meiden een middag dutje deden, ging ik soms ook. Ik zeg niet dat ze elke middag om 12 uur in bed liggen, maar omdat het moest van Karen was dat meestal wel zo. Ik wilde mijn meiden een bepaalde opvoeding geven, de zelfde die ik heb gehad, en Max was het daar mee eens.

Mijn moeder en ik waren gister naar de winkel geweest om iets te halen voor Karen, want ik heb wel een hoop geleerd. Ik weet nu ook hoe ik het wil. We gaven het aan Karen, ik vroeg nog een paar dingen omdat het nog kon, ze vertelde mij dat het wel goed komt en dat ik er echt wel uit kom 'je bent een grote meid en ik ken je natuurlijk maar 8 dagen maar je bent een sterke dame.' zei Karen, ik glimlachte en gaf haar een knuffel. Max ging naar zijn werk, mijn moeder ook, alleen Jens, Lotte, Mila en ik waren thuis 'ze mogen naar buiten toch?' vroeg Jens, ik knikte 'waarom doen we dat niet?' vroeg hij 'dan moet ik die kinderwagen in elkaar zetten en daar heb ik geen zin in, daar moet Max naar kijken.' zei ik 'ik kan ook wat Max kan hoor.' zei Jens, ik lachte, Jens pakte de kinderwagen en ging hem in elkaar zetten, ik had de meiden op de grond gelegd, we hebben gewoon een zacht kleed en daar had ik een dekentje op gelegd.

Jens had het de kinderwagen eindelijk in elkaar gezet, ik ging de meiden goed aankleden, het was wel lekker warm buiten maar ik was bang dat ze het als nog koud zouden krijgen, ik trok ze het shirtje aan wat Max aan me gaf, hij was echt een heel klein beetje te groot, maar het viel mee. We waren eindelijk buiten 'waar gaan we heen?' vroeg ik aan Jens, hij haalde zijn schouders op 'kom we gaan naar Max zijn werk.' zei ik, ik zag Jens glimlachen, ik ging omlopen want dan kwamen we langs het huis van Femke. 'Kom je chillen buiten?' vroeg ik lachend, Femke knikte en kwam lachend naar buiten 'gaan we chillen met je baby's?' vroeg ze, ik lachte, Femke gaf Jens een kus 'vind je niet dat de kinderwagen erg goed in elkaar zit?' vroeg Jens aan haar.

'Jens, wat is hij mooi in elkaar gezet.' zei Femke 'dat is een talent.' zei Jens, ik begon te lachen 'waar gaan we met onze sqaud heen?' vroeg Femke 'naar Max.' zei ik, we liepen met zijn alle naar de winkel, Max was bezig met iemand, dus we gingen even wachtte. Mila was aan het mopperen 'ssst maar meissie.' zei ik, ik tilde haar op en ging rustig bewegen met der, Max was klaar met de klant en liep naar ons toe 'hallo meisjes.' zei hij, hij pakte Mila over 'dit gaf ik aan je.' zei hij, ik glimlachte en knikte 'zo groot zijn ze niet.' zei hij, ik lachte 'het valt mee.' zei ik. 'Is je oma thuis?' vroeg ik, Max knikte 'denk ik wel.' zei hij 'zullen we langs?' vroeg ik aan Femke en Jens, hun knikte, Max deed Mila weer in de kinderwagen. Ik gaf hem een kus en ging weg, we liepen naar het huis van oma.

'Dit meen je niet?' vroeg de oma van Max toen ze de deur open deed, ik lachte, ze legde haar handen op haar mond en keek de kinderwagen in. 'Wat een dotjes.' zei ze 'wat een leuk shirtje.' ik lachte, we gingen naar binnen, we kregen wat te drinken, Jens en ik haalden de meiden uit de kinderwagen en legde die op een kleed die oma had gemaakt voor Boy, haar hond. 'En wie is wie?' vroeg ze, ik lachte 'baby A is Mila en baby B is Lotte.' zei ik, Femke lachte. De meiden vielen in slaap 'drukke dag gehad?' vroeg de oma van Max 'valt mee.' zei ik 'maar voor hun is het een hele beleving.' de oma van Max lachte 'wanneer moeten ze eten?' vroeg Femke 'dat doe ik wel als ze wakker zijn.' zei ik 'en die je altijd Mila eerst, of altijd Lotte eerst?' vroeg de oma van Max 'eigenlijk ligt het er gewoon aan welke meisje het dichts bij me ligt.' zei ik. Half uur later. Jens deed de meiden weer terug in de kinderwagen, ik moest nog even rustig mijn thee op drinken, Femke had trouwens een foto gemaakt om die naar Max te sturen en naar mijn moeder. Ik zal de foto zoals gewoonlijk beneden plaatsen.

Toen we halverwege waren werden de meiden wakker, zoals ik al zei als de één wakker word maakt ze de andere ook wakker. We liepen ietsjes sneller naar huis, Grace was thuis, de boel aan het wassen, schoonmaken en nog meer dingen. 'Hey Luca.' zei ze 'hey Grace.' zei ik blij, Grace had een paar dagen vrij omdat het anders erg druk werd in huis en dat snapte ze zelf ook en vond ze niet erg. 'Wat zijn ze knap.' zei Grace toen Jens en ik de meiden uit de kinderwagen tilde 'en wat een leuk shirtje.' zei ze, ik legde uit wie wie was. Ik ging met de meiden zitten, ik gaf eerst Lotte wat te drinken, Grace zat met Mila op schoot, even later ruilde we om. 'Ik heb de aardappels al klaar gemaakt.' zei Grace toen ze haar jas aan trok, ze wilde weg gaan 'is goed hoor.' zei ik 'fijne avond.' zei ik 'dank je jij ook.' zei ze terug, ik glimlachte en deed de deur dicht.

Voor de duidelijkheid baby A is Mila en baby B is Lotte.

Heyy mensen, ik kan niet wachten mijn nieuwe boek te schrijven, wie gaat hem lezen?

Heyy mensen, ik kan niet wachten mijn nieuwe boek te schrijven, wie gaat hem lezen?

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Luca.Where stories live. Discover now