Hoofdstuk 35.

280 10 1
                                    

'Ons.' antwoorde Max 'er is geen ons.' zei ik, ik zag Max verbaasd kijken 'sorry, dat kwam er verkeerd uit.' zei ik 'dat je sorry zei, wil niet zeggen dat ik je vergeef.' 20 seconde pure moed zei mijn vader altijd 'je moet je bewijzen dat je dat niet nog een keer doen en.' Max onderbrak me 'Luca, ik zal het laten zien, je weet niet hoeveel ik aan je hebt gedacht en je wilt niet weten hoe vaak ik naar je toe wilde gaan.' zei Max 'waarom deed je dat niet?' vroeg ik 'je was boos.' zei hij.

'Max, laat maar gewoon zien dat je dit allemaal meent.' zei ik, hij sloeg zijn armen om me heen 'zal ik doen.' fluisterde hij in mijn oor. 'Kom.' zei Max, hij pakte mijn hand en trok me mee 'ik heb geen make up op.' zei ik 'je ziet er nog steeds uit als een model.' zei hij, ik glimlachte en we gingen naar de snackbar 'wat wil je?' vroeg Max 'patatje met.' zei ik lachend.

Toen we onze patat kregen kwamen Jens en Femke aangelopen. 'Wat doe jij hier?' vroeg ik lachend 'Max belde.' zei Femke, ik keek naar Max en lachte. Nadat we klaar waren gingen Jens en ik naar huis.

We hadden herfstvakantie. Jens en ik liepen door de stad om te kijken naar kleren, Jens ging met Femke uit eten omdat ze een maand hadden. Het kon ook iets langer of korter te zijn.

'Dit dan?' vroeg ik voor de honderdste keer 'nee Luca, dat is te gewoon.' zei hij, ik rolde met mijn ogen 'wat wil je dan?' vroeg ik 'het is een chique restaurant en een beetje uitsloven mag wel.' Jens begon te lachen 'dit dan?' vroeg hij 'vind je dat mooi?' vroeg ik, hij knikte 'doe dan.' zei ik 'maar vind je het mooi?' vroeg Jens, ik knikte snel mijn hoofd 'hup trek het aan.' zei ik.

Jens kwam het pashokje uitgelopen. 'En?' vroeg Jens 'ja, je moet het doen.' zei ik, Jens en ik hadden het betaald en liepen de winkel uit. We kwamen thuis en Jens ging naar boven, toen hij klaar was ging ik zijn haar doen. Ik ging het föhnen en ik model brengen.

Jens ging op de fiets naar Femke toe. 'Mijn kleine mannetje word groot.' zei mijn moeder, ik begon te lachen. Mijn moeder en ik gingen weer naar binnen. Rond half 12 hoorde ik de voordeur open gaan, mijn moeder lag al te slapen. Ik hoorde Femke giechelend binnen komen, ik sprong over de bank en rende naar de voordeur.

'En?' vroeg ik nieuwsgierig 'het was super leuk.' zei Femke 'ik heb echt genoten.' zei Jens, ik keek naar Jens zijn nek en keek toen naar Femke haar nek 'zo gezellig was het.' zei ik. Ik staarde voor me uit. 'Je denkt aan hem hé.' zei Femke, ik knikte voorzichtig mijn hoofd. 'Wat, over wie gaat het?' vroeg Jens 'Max.' zei ik.

Ik ging snel douche, toen ik klaar was ging ik bij Femke en Jens kijken, ze lagen lief te slapen, ik deed de deur zachtjes dicht en ging naar mijn eigen kamer.

Volgende dag.

'Shit.' zei ik, ik stapte uit mijn bed en zag dat ik was doorgelekt. Ik had mijn bed verschoont en stapte onder de douche. Toen ik naar mijn kamer ging hoorde ik Jens schreeuwen 'Luca, waar is het maandverband?' ik begon te lachen en ik naar zijn kamer 'zeg maar tegen Femke dat het op mijn kamer ligt.' zei ik, Jens lachte en ik ging naar beneden.

Femke en ik hadden buikkrampen en lagen als een zielig hoopje op de bank. 'Ik ga naar de winkel, willen jullie iets?' vroeg Jens, Femke en ik knikte. Niet veel laten kwam Jens thuis met chips, ijs en al dat soort dingen.

De deurbel ging, Jens deed hem open. 'Luca, Max staat voor de deur.' zei Jens 'nee, ik heb buikpijn.' zei ik 'ik heb daar echt geen zin in.' 'hij heeft donuts.' zei Jens 'laat maar binnen.' zei Femke. Max kwam binnen en legde de doos met donuts tussen mij en Femke in.

Max lag bij mij onder de deken en Jens lag bij Femke onder haar deken. We waren de donuts aan het op eten. Max en ik lagen lepeltje, lepeltje op de bank. 'Luca.' fluisterde Max in mijn oor, ik draaide me om en keek naar Max 'heb je zin om mee te gaan naar de Efteling.' ik begon te lachen en knikte 'met wie allemaal?' vroeg ik 'mijn moeder, vader en zusje.' zei hij 'je zusje?' vroeg ik 'ze is 12.' zei Femke 'ze heeft Lieve.' zei Jens.

Een paar dagen later was ik niet meer ongesteld en die dan ging ik bij Max slapen omdat we al vroeg gingen vertrekken.

Ik kwam bij het huis van Max aan, Jens had me afgezet hij fietste door naar Femke. 'Hallo Luca.' zei Rick, de vader van Max. 'Hallo.' zei ik 'gezellig dat je mee gaat.' zei Sanne, de moeder van Max. Ik liep naar binnen en zag dat zijn zusje op de bank zat met een jongen. 'Mam, is dat Luca?' vroeg Lieve, Sanne knikte. 'Je bent mooi.' zei Lieve, ik begon te lachen 'jij blijft vanavond op mijn kamer slapen.' zei ze, ik lachte en knikte 'Max is boven.' zei Rick 'dank u.' zei ik.

Ik klopte op de kamer 'binnen.' zei Max, ik deed de deur open en liep naar binnen. 'Luca.' zei Max geschrokken, hij ging rechtop zitten en haalde zijn voeten van een stoel. 'Mijn kamer is een troep.' zei hij, hij ging super snel zijn kamer opruimen. Ik begon te lachen.

De moeder van Max kwam binnen 'woow, hier is het opgeruimd.' zei ze, ik begon te lachen en keek naar Max. 'Mam, wat is er?' vroeg Max 'we gaan eten.' zei Sanne, Max en ik gingen naar beneden en daar zag ik iedereen aan de eet tafel zitten. 'Dit is Sem.' zei Lieve 'dat is mijn vriendje.' ik glimlachte 'en wat zijn jullie van elkaar?' vroeg Sem 'dat ligt ingewikkeld.' zei ik.

Hey mensen, hoe is het met jullie? helaas is het weekend voorbij, maar hier een nieuw hoofdstuk. Have Fun!

Luca.Where stories live. Discover now