Hoofdstuk 91.

155 7 0
                                    

En dan ben je ineens 2 jaar verder.

Ik zal jullie even uitleggen wat er de afgelopen 2 jaar is gebeurt, met de meiden is er niet veel gebeurd, ze zijn lekker aan het spelen en groeien goed. Max, ik, Femke en Jens zijn vorig jaar geslaagd, Max heeft zich gefocust op het werk, hij en Jens werken bij een auto bedrijf, hij verdiend meer en vind het ook leuk, hij heeft altijd iets met auto's gehad, hij kan kiezen wanneer hij gaat werken en wanneer hij naar huis komt. De afgelopen 2 jaar hebben Max en ik veel meegemaakt, meer Max, de relatie tussen zijn ouders is niet beter geworden, helemaal niet zelfs, hij heeft geen contact meer, soms stuur ik nog wel foto's van de meiden omdat het wel hun klein kinderen zijn, Max wilde wel zijn zusje blijven zien, hij bleef vol houden en dat is gelukt, Lieve komt soms slapen, spelen met de meiden en natuurlijk tijd door brengen met haar grote broer.

Femke en Jens zijn nog steeds bij elkaar. Mijn moeder is hard aan het werk, want in één keer is de familie heel groot geworden, maar dat vind ze helemaal niet erg, de oma van Max leeft nog steeds en die word ook niet ouder denk ik, toen Max en ik nog op school zaten waren de meiden veel bij haar, de kittens hebben allemaal een goed baasje gevonden, nu zijn het ook geen kittens meer, maar die waren al een tijdje weg. Met de katten is alles goed, de meiden kunnen alles doen met ze, soms vinden de katten het niet leuk maar dan lopen ze weg. Grace heeft een andere baan gevonden, nu wij met meer kinderen zijn moet er ook veel gebeuren, iedereen heeft dan ook zijn eigen taken in huis, ik heb het meeste, maar dat heb ik zelf aangeboden, ik werk niet, ik ben er voor de kinderen, misschien als ze naar school gaan heb ik vrije tijd, maar dat zie ik dan wel weer, maar Grace komt regelmatig langs. Mijn moeder gaat sowieso nog elke week naar het graf van mijn vader, ik probeer het ook, maar ik vind dat heel moeilijk, soms gaat Jens met mijn moeder mee.

Max kwam thuis van een lange werkdag, veel mensen wilde weer zomerbanden en nu hadden ze ook een leuk prijsje, maar dat was alleen vandaag. 'Ik ga douche.' zei hij toen hij thuis kwam 'kan je Mila niet meenemen?' vroeg ik 'ze is gaan spelen met haar eten en het zit een beetje in haar haar.' Max kwam naar me toe, hij gaf mij, Lotte en Mila een kus 'ga je mee, lieverd?' vroeg hij aan Mila, Mila lachte, Mila liep met Max mee. Toen ze bij de trap aankwamen tilde Max Mila op en gingen ze naar boven, Jens en Femke kwamen de woonkamer binnen gelopen. Jens is eigenlijk gaan helpen met Mila en Lotte, soms ging hij dan wel eens oppassen, hij duwde de kinderwagen toen we boodschappen aan het doen waren.

'Goed dat jullie er zijn.' zei ik 'kan je pleas even met Lotte spelen, ik moet ons eten maken.' Jens liep naar me toe en tilde Lotte op, ze gingen zitten en keken samen naar een baby film. Femke en ik doken samen in de keuken en gingen beginnen aan het eten. Max en Mila kwamen naar beneden. De meiden waren aan het spelen, ik maakte een klein schaaltje met fruit en zetten hun in de kinderstoel. Terwijl Lotte en Mila dat aan het opeten waren ging iedereen rustig eten. Maar Lotte at het niet op, toen ik even later naar haar keek lag ze met haar hoofd in haar bord, ze was aan het slapen. Max pakte Lotte en bracht haar naar boven, Mila was nog druifjes aan het eten, ik wreef over haar wang 'wat s mama?' vroeg Mila aan mij, vertaling wat is er mama 'niks lieverd.' zei ik 'eet maar lekker op.' ze glimlachte en gingen het opeten. 'Moet mama je zo meteen naar boven tillen of papa?' vroeg ik 'papa.' zei ze 'hij moet verhaaltje vertellen.' zei Mila.

Toen Max naar beneden kwam ging hij Mila pakken, ze sliepen nu wel op het andere kamertje, wel bij elkaar, 2 muren zijn heel licht roze en de andere 2 wit. 'Je moet haar wel een verhaaltje vertellen.' zei ik lachend tegen Max, Max glimlachte 'nou dat gaat papa jou een verhaaltje vertellen.' hoorde ik Max door de babyfoon zeggen. Hij vertelde Mila over de kikkerprins, maar voordat hij kon beginnen werd Lotte wakker 'stil.' hoorde ik Mila boos zeggen, ik besloot om naar boven te gaan om even te kijken. 'Mama!' zei Lotte, ik deed mijn wijsvinger voor mijn mond en ging naar haar zitten, Max begon met zijn verhaal. Toen het verhaaltje klaar was gaven we de meiden een kus op hun hoofd en gingen naar beneden, we hebben standaard een fles met drinken naar huis ben staan, we doen ze voor de zekerheid s'nachts een luier om.

Volgende dag.

Ik werd wakker door meisjes die op me zaten, ik deed mijn ogen open en zag drie lieve gezichten. Max, Mila en Lotte kwamen met een ontbijtje mij wakker maken 'mama, mama, mama.' zeiden de meiden door elkaar heen 'ik pjakte het bjood.' zei Lotte, vertaling ik pakte het brood, ik glimlachte 'wat goed van je.' zei ik tegen haar 'ik dit.' zei Mila terwijl ze naar het boordje wees, ik gaf hun een kus 'dank jullie wel meiden.' zei ik, ik gaf Max ook een kus 'dankje.' zei ik. We deden de meisjes in bad en toen kon onze dag beginnen. Ik ging met Femke, Lotte, Mila en Boy, het hondje van de oma van Max, naar het bos. Ik nam voor de zekerheid de kinderwagen mee. Terwijl Femke en ik lekker aan het kletsen waren over van alles en nog wat, waren de meiden achter Boy aan het rennen, af en toe hoorde we wel eens gehuil omdat er dan één gevallen was. Max en Jens waren ondertussen het huis van oma opnieuw aan het verven en daar kan je geen hond bij hebben, oma moest er natuurlijk wel bij blijven, om te kijken of alles wel goed gaat.

Sorry mensen, ineens 2 jaar verder, ik vond het leuker om ineens 2 jaar verder te zijn. Ik denk dat aan dit boek langzaam een einde begint te komen..

Luca.Where stories live. Discover now