Hoofdstuk 45.

222 9 2
                                    

Ik werd wakker door de geur van oliebollen en als je mij voor iets wakker kan maken is het voor oliebollen. Ik liep naar beneden, ik zag iedereen in de keuken staan. Mijn moeder, Jens, Max en Femke waren oliebollen aan het maken. 'Lekker oliebollen.' zei ik en ik wilde er eentje pakken 'nee Luuc, die zijn voor vanavond.' zei Femke, ik rolde met mijn ogen. 'Dan maak ik zelf wel iets te eten.' zei ik, meestal eet ik nooit in de ochtend maar ik had het dit keer echt nodig.

Terwijl ik rustig een broodje met kaas naar binnen zat te werken, vroeg Max of ik kwam helpen met oliebollen maken, ik kon geen "nee." zeggen dus ik ging helpen. 'Moeten er nog veel gemaakt worden?' vroeg ik, mijn moeder knikte 'moeten we het uitdelen in de buurt?' vroeg ik, mijn moeder knikte weer 'dat wilde papa dit jaar ook doen.' zei Jens. Ik was bezig met mijn tweede oliebol, ik maakte ze in de vorm van een hartje. Dit begon me te vervelen, ja mensen ik ben snel afgeleid.

'Fem, zullen we straks onze make up doen?' vroeg ik, Femke keek naar de klok, het was rond 1 uur 'we kunnen denk ik beter kijken voor kleren.' zei ze 'kan ook.' zei ik lachend. Toen ik klaar was met de tweede oliebol ging ik naar boven, ik ging op mijn bed liggen terwijl Femke door mijn kleding kast keek, langzaam vielen mijn ogen dicht.

Ik werd weer wakker, ik keek op mijn telefoon, het was half 5, rond 6 uur zouden de ouders en het zusje van Max komen. 'Zullen we ik hou van Holland kijken vanavond?' vroeg mijn moeder 'ja!' riep ik toen ik van de trap afliep 'we kijken het elk jaar omdat papa het geweldig vind.' ik liep naar de keuken voor wat eten 'hoezo hebben we 3 schalen met oliebollen?' vroeg ik 'we gaan het uitdelen.' zei Femke 'aan wie?' 'de buren.' zei mijn moeder 'oh ja.' zei ik.

Ik pakte een koek en ging op de bank zitten. 'Ik ga me make up doen.' zei ik, ik pakte mijn koek en ging naar boven. Terwijl ik mijn make up deed kwam Max binnen lopen, hij ging op mijn bed liggen en hij keek me gewoon aan. 'Kan je het zien?' vroeg ik lachend 'waarom draag je eigenlijk make up?' vroeg hij, ik haalde mijn schouders op 'ik vind het leuk, je kan je creativiteit uiten.' zei ik 'maar je hebt het niet nodig.' zei Max, ik ging naast Max liggen op mijn bed.

'Het meeste waar je spijt van heb, dit jaar?' vroeg ik aan Max 'jou laten gaan.' zei hij 'jij?' ik haalde mijn schouders op 'dat ik de meest goeie mensen nu leer kennen.' zei ik 'het leukste?' vroeg ik 'jou.' zeiden Max en ik in koor. We hoorde de voordeur open gaan, de ouders van Femke en Max waren er. We keken met zijn alle ik hou van Holland. De laatste 20 minuten gingen in.

'Lieve, als iemand je pijn doet bel me dan, ja, maakt niet uit of het in mijn les is.' zei ik tegen Lieve, lieve glimlachte 'daar zijn schoonzusjes voor.' zei ik met een knipoog. ik ging naar de keuken om wat eten te pakken, toen ik terug kwam stond iedereen met een glas in zijn handen.

'3, 2, 1.' telde we tegelijkertijd af 'HAPPY NEW YEAR.' schreeuwde iedereen door elkaar heen. Nu kwam voor mij denk ik het ongemakkelijkste moment ooit, want wie ga je nou als eerste een gelukkig nieuw jaar wensen. Ik besloot om naar Max te gaan, hij is een geweldig vriendje voor me. 'Happy new year.' zei ik tegen hem 'jij ook, schoonheid.' zei hij, ik gaf Max een dikke kus en ging toen naar Femke, ze is in een korte tijd heel veel voor me gaan betekenen, we delen alles samen.

'Gelukkig nieuw jaar.' zei ik tegen haar 'jij ook.' zei ze en toen ze dat zei sloeg ze haar armen om me heen. Daarna ging ik naar mijn moeder en Jens, we hebben veel meegemaakt 'gelukkig nieuw jaar, schatjes.' zei mijn moeder tegen Jens en mij 'dankje mam, jij ook.' zeiden Jens en ik, ik ging naar de ouders van Max 'gelukkig nieuw jaar.' zei ik 'mogen jij en Max heel gelukkig worden.' zei zijn vader, ik glimlachte. Ik ging nog snel naar de ouders van Femke.

Ik pakte de hand van Lieve en trok haar mee naar buiten 'wat gaan we doen?' vroeg Lieve 'Max heeft allemaal vuurwerk gekocht en iemand moet het proberen.' zei ik, ik hoorde Lieve lachen. Jens en Femke kwamen ook. Niet veel later kwam Max met mijn oliebollen. Ik begon te lachen. 'Hier.' zei Max, Max en ik aten mijn hartjes oliebollen op, Max ging allemaal vuurwerk afsteken.

Toen alles bijna op was pakte ik de schaal om oliebollen uit te delen bij de buren. 'Hallo, gelukkig nieuw jaar.' zei ik 'wilt u een oliebol?' vroeg ik en zo ging het door, toen kwamen we bij iemand die iets voelde tussen Max en mij. 'Mevrouw, Max en ik zijn gelukkig samen.' zei ik, ik hoorde de vrouw dingen zeggen 'kom we gaan.' zei Max. 'Jullie gaan elkaar anders bekijken.' hoorde ik de vrouw zeggen.

'Ik weet niet wat dat was.' zei Max, door de vrouw begon ik te twijfelen 'ga je echt anders naar me kijken?' vroeg ik 'tuurlijk niet.' zei Max 'lieverd, laten we niet zo het jaar beginnen.' Max sloeg zijn arm om me heen. Ik pakte een oliebol, we liepen weer langzaam naar huis. We gingen rond 3 uur naar bed, ik kon niet slapen, ik moest steeds denken aan wat die mevrouw zei 'vergeet het Luca.' zei ik tegen mezelf, ik draaide me om en probeerde te gaan slapen.

Een paar dagen later moesten we weer naar school. 'Femke.' zei ik toen ik het lokaal kwam binnen lopen 'ik moet met je praten.' zei ik 'wat is er?' vroeg Femke 'mijn borsten beginnen te groeien.' zei ik zachtjes 'goed toch?' vroeg Femke, ik knikte 'ik ben zo blij dat je het moest weten.' zei ik lachend, Femke begon ook te lachen. We gingen verder met de les, Femke en ik waren over van alles aan het praten 'ik wou dat mijn borsten gingen groeien.' zei Femke 'je bent nog geen 18.' zei ik 'ze groeien nog wel.' zei ik lachend, zulke gesprekken kunnen Femke en ik ook gewoon hebben.

Ik heb serieus dit hoofdstuk 2 keer overnieuw moeten schrijven, maar hey de derde keer is het gelukt. Op een gegeven moment vond ik het echt niet meer leuk dus daarom is hij zo laat. Laat hier onder achter hoe je wilt dat het afloopt. Bedankt voor het lezen <3

Luca.Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu