Hoofdstuk 70.

170 7 1
                                    

3 weken later.

Ik zat thuis op de grond voor de tv, ik ben 11 weken zwanger, Saar lag ook bij me, die kon elk moment bevallen. 'Hier een deken.' zei Max die aan kwam lopen 'dankje.' zei ik 'ik moet werken.' zei hij, ik ging opstaan en gaf Max een kus 'succes lieverd.' zei ik 'dankje jij ook.' zei Max 'gaat wel lukken.' zei mijn moeder die naar beneden liep 'als Saar is bevallen bel me dan.' 'zal ik doen.' zei ik, Max ging de deur uit. 'Luca, we kunnen een taart gaan maken.' zei mijn moeder met appels in haar handen 'is goed.' zei ik. 'Ik denk dat Saar ergens in de avond gaat bevallen.' zei mijn moeder 'dan is het rustig.' Jens kwam naar beneden 'tuurlijk wil ik helpen.' zei Jens, ik begon te lachen en gaf hem een paar appels om te schillen. 'Mam, we kunnen ook appelflappen maken.' zei Jens 'dat kan ook.' zei mijn moeder 'wat jullie willen.' 'ik wil wel gewoon appelflappen.' zei ik. Uiteindelijk gingen we appelflappen maken, toen ze eindelijk in de over zaten ging ik naar boven, ik ging mijn kamer opruimen.

Ik had mijn kamer opgeruimd, ik liep naar de baby kamer. 'Mam!' riep ik, mijn moeder kwam naar boven 'ik wil dat de baby's op mijn kamer.' zei ik 'ik heb een grote kamer en ik wil dat ze op mijn kamer komen.' 'dan gaan we dat doen.' zei mijn moeder 'als jij ze op je kamer wilt, dan mag dat.' ik gaf mijn moeder een knuffel, ik ging weer terug naar mijn kamer, ik zit op mijn bed te kijken wat ik dan wou. 'Lukt het?' vroeg Jens die mijn kamer binnen kwam lopen, ik schudde mijn hoofd 'wat lukt er niet?' vroeg Jens, zoals je misschien al hoort is Jens best wel veranderd. Ik weet niet wat hij ineens heeft maar hij wilt me helpen, met alles. 'Ik weet niet hoe ik het wil.' zei ik 'er moeten 2 bedjes komen te staan.' 'en zo verschoon ding?' vroeg Jens, ik knikte 'maar ik heb er 1 gezien waar ook een kastje onder zat, dus daar kan ik dan de kleding in doen.' zei ik.

Jens had me geholpen met mijn bed te verschuiven 'nu kan je daar ook een bedje neer zetten.' zei Jens, het was 8 uur en ik ging slapen. Ik was heel licht aan het slapen en ik hoorde mijn deur open gaan, Max kwam heel voorzichtig mijn kamer binnen lopen, hij deed zijn shirt uit en trok een joggingbroek aan, hij ging naast me liggen, ik draaide me om en ging tegen hem aan liggen. 'Welterusten lieverd.' zei Max, ik gaf een kusje op zijn wang. Rond 2 uur in de nacht krapte er iets tegen mijn deur, ik deed mijn deur open en zag Saar, ik ging naar beneden en deed wat eten voor haar, de andere 2 katten waren buiten. Saar liep de hele tijd rondjes om me heen en volgde me de hele tijd, ik liep half slaperig naar mijn moeder. 'Mam, Saar doet onrustig.' zei ik, mijn moeder kwam haar bed uit 'ga jij maar slapen.' zei mijn moeder 'wat is er dan?' vroeg ik 'ik denk dat Saar weeën heeft.' zei mijn moeder 'ik blijf op.' zei ik 'morgen is het toch zondag.' mijn moeder lachte en we gingen samen naar beneden.

Na een uurtje begon het, de middelste kitten werd helaas dood geboren, de andere 5 kittens waren gezond, mijn moeder en ik hebben ze een beetje schoon gemaakt, we gaven de kittens aan Saar, zij maakte ze helemaal schoon, ik ging weer naar boven en ging naast Max liggen. Ik was super moe, maar toen ik in bed lag was ik ineens klaar wakker, ik ging op Google dingen opzoeken over de zwangerschap van een mens. Ik keek hoe groot de baby's nu ongeveer waren en voor ik het wist viel ik in slaap.

Volgende dag.

Ik werd tegen 12 uur wakker, ik ging naar beneden 'waar is Max?' vroeg ik 'naar zijn werk.' zei Jens die aan het gamen was 'hij wou een briefje achter laten alleen ik kwam toen naar beneden.' zei hij 'ik verveel me.' zei ik toen ik op de bank ging zitten, Jens lachte 'waar is mama?' vroeg ik 'naar de dierenarts met Saar en de kittens.' zei Jens 'om te kijken of ze wel gezond zijn.' 'en wat moet ik nu de hele dag gaan doen?' vroeg ik aan Jens, hij haalde zijn schouders op 'tot hoelaat werkt Max?' vroeg Jens '8 uur.' zei ik 'op zondag krijg je meer dus hij wilt dan ook langer werken.' 'laat me raden, voor later?' vroeg Jens, ik knikte 'hij heeft het uitgelegd aan zijn baas en die kijkt wat ie kan doen.' zei ik, voor mij gevoel luisterde Jens niet, maar ik kon ook niet zeggen dat ik zwanger was, want dat ben ik ook, als ik het idee heb dat mensen niet luisteren zeg ik iets geks dus vandaar.

Gelukkig ging de dag snel voorbij, ik heb 3 of 4 films gekeken en uitgebreid gekookt, met de kittens was ook alles goed trouwens, Saar beviel in de woonkamer van 5 gezonde grijze kittens, 1 mannetje en 4 meisjes. Nu is het eigenlijk nog saai, want je kan niet met ze spelen, ze liggen de hele dag te slapen en te drinken bij Saar. Max ging na zijn werk naar zijn eigen huis omdat hij een toets heeft van techniek, dus hij moest nog leren. 'We moeten veel namen verzinnen.' zei Jens ineens aan de eettafel 'voor Luca haar baby's, voor de baby's van Saar.' ik en mijn moeder begonnen te lachen 'wat, ik heb toch gelijk?' vroeg Jens, ik knikte 'ja, maar je zegt het ineens.' zei ik 'en dat is grappig.' nu snapte Jens het zelf denk ik ook want hij begon ook ineens te lachen 'wanneer heb je weer je echo?' vroeg hij 'over 2 weken.' zei ik 'de vorige had ik 2 weken geleden.' ik was klaar met eten en bracht de borden naar de keuken, ik pakte een toetje.

Weten jullie leuke namen voor de kittens van Saar? let me know, ik heb zelf ook een kat, die heeft ook Saar, zij is 5/6 maanden denk ik, we hebben geen idee, we hebben haar een dag nadat we terug waren in Nederlands opgehaald bij een boer, ze was super bang voor alles en iedereen. De eerste 2 dagen zagen we haar niet. Maar ze is echt mijn kindje, als ik mijn make up doe, gaat ze naast me zitten, als ik op de bank zit wil ze aandacht. Het koste veel moeite om vertrouwen te winnen maar het is gelukt!

Luca.Where stories live. Discover now