Hoofdstuk 58.

188 9 4
                                    

Ik was zo wakker dat ik naar beneden ging, ik keek om mijn telefoon wat de datum was en besefte me dat het maandag was. Ik legde mijn telefoon weg en rende naar boven, als eerst ging ik kijken op de slaapkamer van Jens, daar was niemand, ik rende snel naar mijn eigen kamer en maakte Max wakker 'Max, sta op!' riep ik 'we moeten naar school!' de ogen van Max gingen voorzichtig open 'hoelaat is het?' vroeg hij 'kwart voor 10.' zei ik, het was even stil. 'Hadden we niet vandaag studie dag?' vroeg Max, ik zag even na te denken 'shit.' zei ik, Max lachte, ik dacht dat hij stikte maar hij was aan het lachen. 'Kom bij me liggen.' zei Max terwijl hij de deken open deed 'ik ben niet meer moe.' zei ik 'pleas.' zei Max, ik ging snel bij hem liggen en deed mijn ogen even dicht. Max ging weer verder slapen.

Ik hoorde de voordeur voorzichtig open gaan. Ik stapte het bed uit in de hoop dat dat mijn moeder was. 'Grace?' vroeg ik verbaasd 'uh ja.' zei ze 'wat doet u hier zo vroeg?' vroeg ik 'ik heb net mijn dochter naar school gebracht en dacht dan rij ik meteen even door.' zei ze 'moet je niet naar school?' ik schudde mijn hoofd 'dacht ik eerst wel.' zei ik 'ik ben als een gek naar boven gerent en toen zei Max dat we vandaag vrij hadden.' Grace begon te lachen. 'Zullen we anders samen ontbijt maken?' vroeg ik toen ik Grace eten zag maken, Grace knikte. Ik ging naast haar staan en pakte een eitje 'wat wilt Max?' vroeg Grace, ik haalde mijn schouders op 'ik denk ook een eitje.' zei ik, toen het klaar was ging ik naar boven en bracht het naar Max, die lag rustig verder te slapen, ik hoorde zijn telefoon gaan. Ik zat te twijfelen of ik hem op moest pakken.

Ik pakte zijn telefoon en liep naar buiten 'hallo met Luca.' zei ik 'hallo spreek ik met Max?' vroeg de gene achter de telefoon 'nee, zijn vriendin.' zei ik 'Max ligt te slapen.' het was even stil 'maar misschien kan ik iets doorgeven?' vroeg ik 'nee, dat hoeft niet.' zei de man. Ik drukte de telefoon uit en liep weer mijn kamer in, ik zag Max rechtop zitten. 'Wie was dat?' vroeg hij toen hij was zijn brood at 'geen idee.' zei ik 'moest je niks doorgeven?' vroeg Max, ik schudde mijn hoofd. Ik gaf hem zijn telefoon terug. Ik ging naast hem zitten 'dank je.' zei Max 'voor het lekkere ontbijt.' ik glimlachte. Die dag deden Max en ik echt niet, we hebben de hele dag op de bank gelegen en televisie gekeken. Die avond ging Max weer naar huis, Jens kwam ook weer thuis. Mijn moeder kwam die nacht thuis.

Volgende dag.

Ik werd wakker gemaakt door mijn moeder 'Luca.' zei ze 'wakker worden.' ik deed mijn ogen open, mijn moeder deed het gordijn open. 'Tot hoelaat moet ik vandaag, mam?' vroeg ik '2 uur.' zei ze, ik zuchtte en ging weer liggen. 'Kom op, Luuc, anders kom je te laat.' zei ze. Toen ik klaar was ging ik naar beneden, mijn moeder zat klaar aan de ontbijt tafel 'waar is Jens?' vroeg ik 'die is al naar school.' zei mijn moeder, ik keek naar de klok en zag dat het 8 uur was. 'Ik moet van alles nog.' zei ik 'zoals?' vroeg mijn moeder, ik haalde mijn schouders op 'ik ga al naar school.' zei ik, ik liep naar de gang en trok mijn schoenen aan.

Ik liep verdwaalt over het schoolplein, niemand zag ik bij de fietsen staan. Ik rende naar binnen. 'Ja Luca.' hoorde ik de directeur zeggen 'meneer, ik kan het uitleggen.' zei ik 'oh leg maar uit.' zei hij 'ik.' zei ik 'ik kan het niet.' 'hoezo kan je het niet?' vroeg hij 'ik heb geen reden.' zei ik 'snel naar je klas lokaal dan.' zei hij, ik rende zo snel als ik kon naar mijn klas lokaal, toen besefte ik me dat ik niet wist welk lokaal het was.

Ik belde Femke op 'welk lokaal?' vroeg ik zachtjes 'gymzaal.' zei ze, op dat moment kon ik series janken 'kom al.' zei ik met een zeurderigere stem. Ik keek op mijn klok en zag dat hun nog 45 minuten les hadden, ik nam alle tijd en ging rustig naar mijn fiets. Ik kwam daar aan en zag iedereen naar me kijken 'heb ik iemand vermoord?' vroeg ik, Max kwam naar me toe lopen samen met Femke, alleen Femke begon te rennen. Ze rende op me af en sprong op me, terwijl ze sprong begon ik te gillen, ik wist dat ik zou vallen. We vielen op de grond 'ik heb je zo lang niet gezien!' riep Femke, ik begon te lachen 'zo Luca.' zei de gymdocent, ik glimlachte lief 'ga maar zitten.' zei hij, ik ging snel zitten 'kom je goed mee weg schatje.' zei Max, ik glimlachte weer, hij gaf me een kus en ging naast me zitten 'ga je mee naar een kraamvisite?' vroeg Max zachtjes 'wie is er bevallen?' vroeg ik 'mijn tante, een week geleden.' zei hij lachend 'maar we zijn nu pas uitgenodigd.' ik begon te lachen 'is goed, ik ga wel mee.' zei ik 'ik zei tegen mijn moeder dat wij een cadeautje kopen.' zei Max heel zachtjes 'dat is ook goed.' zei ik 'maar wat moet je een baby geven?' vroeg ik, hij haalde zijn schouders op 'een speeltje.' zei Femke 'of kleertjes.' zei Jens, ik zag aan Max dat hij het moeilijk vond. 'Ja, wel opletten.' zei de gymdocent.

Toen alle lessen waren afgelopen ging ik met Max mee, we gingen naar een baby winkel. 'Max, kijk nou deze schoentjes.' zei ik 'ik word er zo verliefd op!' een mevrouw naast mij, die hoog zwanger was, begon te lachen 'hoeveel weken ben jij?' vroeg ze aan mij 'ik ben niet zwanger.' zei ik 'hoe oud ben je?' vroeg ze '17.' zei ik 'dan hoeft het ook voorlopig niet.' zei ze, ze ging naar de kassa. Ik keek verbaasd naar Max 'ben ik zo dik?' vroeg ik aan hem toen die mevrouw weg was. Hij schudde zijn hoofd.

01-01-2017 stoere datum is het wel, ik weet 100% zeker dat ik de komende tijd 2016 ga op schrijven, maar ik denk de meeste van jullie, hopelijk is alles goed gegaan met vuurwerk <3 ik ga nu slapen 03:07 Hahaha

Luca.Where stories live. Discover now