Hoofdstuk 43.

232 8 1
                                    

Ik deed papillotten in mijn haar, maar ik wachtte met mijn make up. Max kwam. 'Ik ga naar huis.' zei hij 'ik moet me nog opkleden en me haar doen.' ik lachte 'is goed.' zei ik 'je komt wel mooi, toch?' vroeg hij 'in een jurk waar ik naar je kan kijken.' ik gaf hem een klein duwtje tegen zijn schouder 'doei Max.' zei ik en ik gaf hem een kus.

Terwijl mijn haar aan het opdrogen was waren Femke en Jens beneden taart aan het maken. 'Gaan jullie niet naar de familie van Femke.' vroeg ik 'jawel, daarom maken we nu taart.' zei Femke, ik begon te lachen 'wij vieren kerst met allemaal taarten.' zei Femke, ik vind het leuk hoe iedereen op een andere manier kerst viert.

Ik ging een film kijken "finding nemo" en "finding Dory" ik had nog anderhalf uur om me op te maken, ik deed eerst mijn jurk aan. Het was een strakke zwarte jurk, net boven mijn knieën en met lange mouwen. Ik legde een handdoek op mijn jurk zodat ik niet kon morsen. Toen ik klaar was met mijn make up voelde ik aan mijn papillotten, ze waren nog vochtig dus ik besloot om ze met een föhn droog te maken.

Toen alles klaar was had ik nog een kwartier, ik ging naar beneden en pakte mijn zwarte Vans. 'Ga je serieus die schoenen aantrekken?' vroeg Jens, ik knikte 'je bent zwarte hakken.' zei hij 'trek die aan.' 'ik kan niet op hakken lopen.' zei ik ' dat probeer je het.' zei Femke 'straks ga ik daar vol op mijn plaat.' zei ik 'deze schoenen zijn helemaal zwart, het kan.' Femke rolde met haar ogen.

Ik deed mijn jas aan en ging naar de voordeur, Max stond daar al. Hij had een wit overhemd met een zwarte strik, zijn haar zat super netjes, hij had een zwarte broek aan en ook zwarte gympen. 'Je ziet er mooi uit.' zei ik tegen Max 'dat moet ik tegen jou zeggen.' zei hij, ik gaf Max een kus.

In de auto zat Lieve alleen haar vriendje niet. 'Waar is haar vriendje?' vroeg ik zachtjes aan Max 'het is uit.' zei Max 'waarom?' vroeg ik, Max haalde zijn schouders op 'volgens mij wilde hij dingen waar zij nog niet aan toe was.' zei Max, ik had geen idee wat ik nu moest doen.

We kwamen aan in het restaurant, overal zaten mensen te eten, logisch want daar is een restaurant voor, ik keek naar Lieve die starend naar een jongen keek. 'Ga erop af.' zei ik fluisterend in haar oor, Lieve schrok 'wat, dat kan ik echt niet.' zei ze 'kom op.' zei ik 'anders ben je te laat.' 'hij zit bij zijn familie.' zei ze, voordat ik iets kon verzinnen werden we al naar onze tafel gebracht.

Iedereen wist al wat ze gingen bestellen, ik zat naar de menukaart te kijken en raden wat het zou zijn. 'Kan je kiezen?' vroeg Lieve zachtjes 'wat betekent dit allemaal?' vroeg ik 'de eerste is vis met patat, mijn favoriet, de tweede is een salade met vlees.' zei Lieve, na bijna alle gerechten van de kaart hebben opgenoemd, had ik een keuze gemaakt.

'Ik wil graag nummer 1.' zei ik, omdat Lieve er helemaal enthousiast over was, moest ik het ook proberen, Max nam ook nummer 1. Terwijl ons drinken op de tafel werd gezet had ik een plan voor Lieve en de jongen. Ik stond op en liep naar de tafel toe.

'Sorry, maar mag ik even iets vragen?' vroeg ik, het jongetje knikte, ik denk dat hij 13/14 was. 'Heb jij een vriendin?' hij schudde zijn hoofd. 'als je kijkt naar dat meisje, wat zie je dan?' vroeg ik terwijl ik naar Lieve wees 'een lief meisje.' zei hij, ik legde de nummer van Lieve op de tafel en liep terug naar de tafel.

'Luca, wat zei je allemaal?' vroeg Lieve 'hij zit nu op zijn telefoon.' zei Max '3, 2, 1.' zei ik, Lieve haar telefoon ging af met een berichtje 'Luca, je bent geweldig.' zei Lieve lachend. We kregen ons eten, ik besloot om met mes en vork te gaan eten. 'Kom je weer bij me slapen?' vroeg Lieve aan mij, ik keek naar de ouders van Lieve en Max die aan het knikken waren.

Ik zag Lieve blij kijken. Toen alles op was gingen we weg, je zult nu denken maar nemen jullie geen toetje? jawel, de ouders van Max wisten een lekkere ijs boer met heel veel smaken.

Iedereen wist meteen wat ie nam, alweer, ik was rustig aan het kijken naar de smaken. 'Ik wil wel hazelnoot.' zei ik 'Luca, mag ik eens proeven?' vroeg Lieve, ik knikte, iedereen proefde van elkaar.

'Max, ik heb geen slaapkleren.' zei ik toen we thuis kwamen 'kom, je mag een trui van mij.' zei hij, ik liep met hem mee naar zijn kast. 'Heb je geen gebruikte trui?' vroeg ik, Max keek me verbaasd aan 'maar die zijn vies.' zei hij 'ja maar die ruiken naar jou.' Max begon te lachen en pakte een trui uit de wasmand. 'Deze goed?' vroeg hij, ik knikte 'kan je helpen met mijn jurk?' vroeg ik.

Ik deed de trui van Max aan. 'Ik wil morgen een foto.' zei ik gapend. 'Is goed.' zei Max, hij tilde me op en bracht me naar de kamer van Lieve 'ga maar samen slapen.' zei Lieve, Max nam me weer mee naar zijn kamer en legde me onder zijn deken.

Volgende dag.

Max werd bijna 18, ik kon niet wachten, ik had alleen geen idee wat ik voor hem moest kopen. Maar zoals belooft gingen Max en ik een foto maken, mijn krullen waren weg, mijn make up was eraf, het haar van Max zat iets wilder dan gister maar het is wel een leuke foto.

Zie foto onderaan <3

Terwijl ik met een kop thee op de bank zat, ging Max douche. De vader van Max kwam beneden. 'Weet jij een leuk cadeautje voor Max?' vroeg hij 'nee, eigenlijk niet.' zei ik 'ik vind dat zo moeilijk hé, hoe ouder, hoe moeilijker.' ik begon te lachen 'daar heeft u gelijk in.' zei ik 'maar volgens mij heeft hij ook geen lijstje wat hij wilt.' ik zag de vader van Max nadenken.

Ja, weer een upload en ja dat is 05:19 maar ik heb eens in de zoveel tijd dat ik niet kan slapen, ik kan doen wat ik wil maar ik blijf wakker, daarom voor jullie nog een hoofdstuk :)

Ja, weer een upload en ja dat is 05:19 maar ik heb eens in de zoveel tijd dat ik niet kan slapen, ik kan doen wat ik wil maar ik blijf wakker, daarom voor jullie nog een hoofdstuk :)

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Luca.Where stories live. Discover now