Hoofdstuk 21.

276 10 0
                                    

We aten alles op en we gingen naar mijn huis 'Luuc, vind je het een probleem als ik bij Jens ga hangen?' vroeg Femke toen we bij de voordeur stonden, ik schudde met mijn hoofd 'waarom zou ik? we waren net de hele tijd samen.' zei ik, ze begon te lachen en ging naar boven.

Ik plofte op de bank neer. Niet veel later pakte ik een deken uit de kast en deed chocomelk in de magnetron, ik hoorde de voordeur open gaan. Ik zag mijn moeder naar binnen komen. 'Ik ga naar boven.' zei mijn moeder uitgeput, maar voor dat ik iets kon zeggen lag mijn moeder al boven. Ik pakte mijn chocomelk uit de magnetron die ondertussen klaar was.

Ik lag op de bank en ik deed de tv aan, ik ging DINO kijken. Ik hoorde Femke en Jens naar beneden komen.

'Is er iets?' vroeg ik, Jens schudde zijn hoofd 'wij gaan uit.' zei Femke 'veel plezier.' zei ik, ik keek op mijn telefoon, maar geen gemist gesprek of berichten van Max 'er is wel iets.' zei Femke 'mijn contact met Max.' zei ik 'hij heeft me al niet meer geappt sinds gisteravond.' 'dat komt door mij.' zei Femke 'ik heb hem verteld dat we weg waren vandaag, dus misschien daarom.' ik keek naar mijn telefoon 'dat hoop ik.' zei ik 'dat weet ik zeker.' zei Femke. Jens pakte de hand van Femke en ze gingen weg.

Ik startte mijn laptop, mijn telefoon ging 'hallo met Luca.' zei ik, ik nam snel op en keek niet naar de naam 'hey lieverd.' zei Max zachtjes 'waarom fluister je?' vroeg ik, maar hij hing op. Ik werd door hem op Skype gebeld 'zo is het beter.' zei hij, ik lachte 'we moeten iets doen samen.' zei hij, ik beet op mijn lip en knikte 'zullen we morgen anders samen met de hond van mijn buurvrouw naar het strand?' vroeg Max, ik keek hem aan en knikte 'lijkt me leuk.' zei ik.

Ik zat ondertussen te kijken naar de tv maar Max zat alleen naar mij te kijken 'je bent schattig.' zei Max, ik begon te lachen 'ik ga even me make up eraf halen.' zei ik, Max lachte en ik ging naar boven.

Toen ik klaar was ging ik naar mijn kamer, ik had mijn laptop op mijn kamer neer gezet. Ik kwam terug en plofte op mijn bed 'hey, daar is mijn beauty queen weer.' zei Max, ik begon te lachen en ging onder de dekens liggen 'Max, ik ben echt moe.' zei ik 'geen probleem, ik hang wel op als je ligt te slapen.' zei hij 'ik wil gewoon dat je bij me komt liggen.' zei ik en niet wetend liepen de tranen van mijn wangen, in zo'n groot huis is het best eng en meestal was of mijn vader of Jens er, die wachtte altijd totdat ik lag te slapen. Mijn moeder is nu zelf ook aan het slapen dus aan haar heb ik niet veel en Jens is uit samen met Femke.

Ik wilde mijn tranen wegwrijven, ik keek op mijn laptop en zag dat Max had opgehangen. Ik deed boos mijn laptop dicht en kroop onder mijn dekens, ik hoorde voetstappen beneden. Het was 11 uur 's avonds meestal waren de kroegen nu een half uur open dus Jens is het niet en me moeder ook niet.

Ik kroop meer onder mijn deken toen ik de voetstappen op de gang hoorde. Mijn deur ging open en er stond een doorweekte Max in de opening 'Max?!' vroeg ik verbaasd 'ja, je had me nodig.' zei hij, ik begon te lachen en sprong mijn bed uit 'kom hier.' zei ik, ik sloeg mijn armen om hem heen en legde mijn hoofd op zijn schouder 'dank je.' zei ik blij 'geen probleem.' zei hij en hij gaf me een kus.

'Kom, we gaan kleren pakken.' zei ik, ik liep naar de kamer van Jens 'hier doe dit aan.' zei ik en ik gooide een nike broek en een t-shirt naar hem toe. 'Thanks mop.' zei hij en hij deed zijn broek naar beneden. Ik schrok en draaide me snel om.

'Ik ben omgekleed.' zei Max lachend 'ik uh..' stotterde ik, hij pakte mijn hand en hij trok me mee naar mijn kamer. Ik plofte op het bed neer en hij ook, hij deed de deken om ons heen en kwam bij me liggen 'zo lieverd.' zei hij toen ik hem aan keek 'ik heb je gemist in de klas.' ik begon te lachen 'ik jou ook.' en ik gaf hem een kusje 'mijn ouders vinden je een knap meisje.' zei hij, ik voelde mijn wangen rood worden 'je bent zo schattig als je rood word.' ik deed mijn handen voor mijn wangen 'ze vinden je echt leuk.' zei Max, ik begon te lachen 'dat is mooi.' zei ik.

Max gaf een kus op mijn voorhoofd 'welterusten prinsesje.' ik ging met mijn hoofd op zijn arm liggen en mijn ogen sloten.

VOLGENDE DAG.

'Ah.' hoorde ik iemand in de deur opening zeggen 'dat is dus Max.' zei Femke, ik deed voorzichtig mijn ogen open en zag dat ze dat tegen mijn moeder zei. Max deed ook zijn ogen open 'moet je me niet voorstellen?' vroeg mijn moeder, ik wreef in mijn ogen 'mam, dit is Max, Max dit is mijn moeder Melissa.' zei ik, ik zag Max ongemakkelijk lachen 'mam!' riep ik 'nou sorry hoor, ik vind het gewoon leuk dat ik je vriendje leer kennen.' zei ze blij, ik zuchtte en liet mijn hoofd vallen op mijn kussen.

Jens en Femke kwamen binnen stormen 'wij gaan game.' zei Jens tegen Max 'en wij gaan al je make up uitzoeken, testen en opruimen.' zei Femke, ik rolde met mijn ogen, Max werd uit mijn bed getrokken en Femke ging naast mij liggen 'hey.' zei ik en ik sprong mijn bed uit 'eerst een kus.' zei ik, Max begon te lachen en gaf me een kusje 'ik hou van je.' zei hij 'ik ook van jou.' en ze liepen weg.


Luca.Where stories live. Discover now