Hoofdstuk 28.

246 8 0
                                    

Ik besloot om in de kleedkamer te blijven, Femke kwam binnen gelopen 'hey, gaat alles weer?' vroeg ze, ik haalde mijn schouders op. 'Max.' zei ik 'hij blijft maar in mijn hoofd zitten.' ik sloeg een paar keer op mijn hoofd.

'Dat komt goed.' zei Femke 'Jens en ik helpen je.' 'heb je gepraat met hem?' vroeg ik, Femke knikte 'daar ben ik blij mee.' zei ik. Een paar meisjes kwamen de kleedkamer binnen gelopen. 'Zijn we klaar?' vroeg Femke aan de meiden. Hun knikte voorzichtig.

Femke en ik waren klaar met omkleden en we gingen naar buiten. 'Luuc, kunnen we nog ff wachten op Jens?' vroeg Femke, ik knikte. 'Laat hem opschieten ik heb het koud.' zei ik na een tijdje, ik zag Max langs me lopen. We keken elkaar aan, in zijn ogen zag ik een hoop verdriet, spijt maar toch ook weer een sterretje.

Ik wist niet wat het betekende, ik keek weg. Ik had geen idee waar ik heen moest kijken dus ik leek naar de grond. Niet veel later kwam Jens, ik ging weer bij Femke achterop.

'Is de dag bijna voorbij?' vroeg ik 'nee, hoezo?' vroeg Femke 'ik voel me niet goed.' zei ik en ik greep naar mijn buik. 'Gaat het Luca?' vroeg Jens, ik schudde mijn hoofd 'hoeveel uur moeten we nog?' vroeg ik '4.' zei Max ineens, ik keek naar hem, maar hij keek in een strakke lijn naar voren.

'Ik ga naar huis.' zei ik. Ik stapte af. 'Je kan niet alleen.' zei Max 'hoezo niet?' vroeg Femke 'ja, straks valt ze flauw.' ik schudde mijn hoofd. 'Laat haar maar.' zei Jens. Ik deed mijn oortjes in en liep naar huis.

'Hey Grace.' zei ik toen ik thuis was. 'Hey kindje, moet je niet op school zijn?' vroeg ze 'eigenlijk wel, maar ik voel me niet goed.' zei ik 'ga maar zitten, ik maak wel soep voor je.' ik deed mijn schoenen uit en ging onder een deken liggen.

Ik kreeg de soep van Grace in mijn handen. Ik dronk het op daarna ging ik slapen.

Je bent even Max.

Nadat Luca weg was gingen de uren zo langzaam, ik wist niet wat ik moest doen 'gaat ie?' vroeg Jens, ik knikte. 'Kan ik met jou mee?' vroeg ik 'ja tuurlijk man.' antwoordde Jens. Het laatste uur was maatschappijleer.

'Waar is je meisje?' vroeg de docent toen ik binnen kwam 'die heb ik niet.' antwoordde ik boos 'jawel, lu lu Luca!' ik schudde mijn hoofd en ging zitten. 'Oke jongens, ik heb geen zin in deze les dus pak je spullen en ga zachtjes naar buiten.' Jens en ik ging naar huis fietsen.

Toen de deur open ging liepen we meteen naar de keuken 'wil je eten?' vroeg Jens. Ik knikte. Vanuit de keuken kon je naar de woonkamer kijk, ik zag Luca slapen. Ik kon nog steeds niet geloven wat ik heb gedaan, ik liep naar de bank.

Ik zag Luca liggen. 'Je zusje is echt lief als ze slaapt.' zei ik zachtjes, ik hoorde Jens lachen. Ik schudde mijn hoofd, waar was ik mee bezig? ik heb niet met haar dus vergeet haar. Ik liep met moeite weg, het liefste bleef ik naar haar kijken.

Nu ben je weer Luca.

Ik werd wakker van de tv. Ik deed hem uit en wilde me om draaien 'hey zussie!' hoorde ik Jens schreeuwen vanuit de keuken. 'Heeft Grace nog ijs gekocht?' vroeg ik 'ik weet het niet.' zei Jens. 'Ik heb zin in ijs.' ik kwam onder mijn dekens vandaan en liep naar de keuken, ik wreef in mijn oog en zag Max ineens zitten.

'Jens, wat gaan jullie doen?' vroeg ik 'game.' zei hij, ik rolde met mijn ogen. 'En dat moet natuurlijk beneden.' zei ik, Jens knikte 'deze tv is groter.' 'ik wil gewoon slapen!' riep ik. Ik ging terug naar de bank en ging liggen. 'Luca kom op, we willen gamen.' zei Jens. 'Waarom?!' riep ik, ik hoorde niks. Ik kreunde en ging naar boven.

Ik keek naar mijn plafon, ik pakte mijn huiswerk erbij en ging het proberen te maken. Na een half uur hoorde ik de voordeur open gaan. 'Mam?!' riep ik 'ja, eten!' hoorde ik. Ik deed mijn boeken dicht en ging naar beneden.

Ik zag Jens, Max en mijn moeder aan de eettafel zitten. Ik rolde met mijn ogen en ging zitten. Waarom kan niemand rekening met me houden? dat is me ex, je weet wel de gene die mijn hart heeft gebroken?

'Luca, wil je de aardappels aangeven?' vroeg mijn moeder, ik gaf ze aan haar. Na het eten ben ik meteen weer naar boven gegaan. Ik deed mijn ogen dicht.

Volgende dag.

Mijn wekker ging, het was al de zesde keer dat hij ging. Ik werd wakker tussen mijn boeken, ik keek op mijn telefoon en zag dat ik nog 20 minuten had voor school. Ik rende naar mijn kleding kast en pakte een zwarte broek en een grijs t-shirt. Ik pakte me grijze Nike schoenen en rende naar beneden. Ik pakte snel een suikerwafel en rende weer naar boven, ik deed snel wat mascara op.

Toen ik eenmaal aan het lopen was om naar school te gaan zag ik Femke 'hey, ook verslapen?' ik begon te lachen 'ja.' zei ik. 'Spring achterop.' zei ze lachend.

'Meneer het spijt me, ik ben gevallen en toen kwam Luca, die hielp me.' verzon Femke toen we binnen kwamen, ik probeer mijn lach in te houden toen de docent vroeg hoe het met haar ging. We mochten gelukkig zitten, we hadden nog een kleine half uur over, Femke en ik waren gewoon een beetje zachtjes aan het praten.

Na de bel hadden we weer meneer Deenstra, we gingen een klein filmpje kijken over wanneer het een D en wanneer het een T word. 'Femke, dit weet je al toch?' vroeg ik, Femke knikte 'niet te geloven dat we dat nu krijgen, ik kreeg het in groep 8.' zei Femke, ik begon te lachen. 'Luca, ga maar naar meneer de Zeeuw.' zei meneer Deenstra, ik schudde met mijn hoofd.

Luca.Where stories live. Discover now