Hoofdstuk 48.

194 8 1
                                    

Volgende dag.

Ik werd wakker samen met Femke op de bank. Ik keek om me heen en zag niemand, ik ging naar boven om te kijken of daar iemand was. Ik keek in alle kamers maar zag niemand. Ik ging naar de keuken en zag een briefje "Max en ik zijn sporten, geen idee hoe laat we terug zijn, maar goeienmorgen meiden x." ik ging naar boven om in bad te gaan. Ik deed mijn spotify playlist aan en ging zachtjes meezingen. Ik was klaar en ging naar beneden. 'Luuc, heb je anders zin om weer eens te gaan shoppen?' vroeg Femke, ik lachte 'je word vrolijk van shoppen.' zei Femke voorzichtig, ik ademde in en knikte.

Femke en ik hadden ons een beetje opgemaakt en gingen naar de stad, het zag er niet heel levend uit dus we gingen met de trein naar Alkmaar. Toen we daar aankwamen gingen we naar een koffie tent, Femke en ik bestelde een klein broodje gezond en warme chocomelk. 'Weten Max en Jens wel dat we zijn gaan winkelen in Alkmaar?' vroeg ik, Femke schudde haar hoofd 'dus ze kunnen ons elk moment gaan bellen?' vroeg ik, Femke knikte weer.

We gingen door het winkelstraatje lopen. 'Fem, ik moet nog even naar een make up winkel.' zei ik 'ik moet een nieuwe beautyblender, kwasten en een nieuwe foundation.' Femke keek naar me 'zie je wel dat shoppen helpt.' zei ze, ik glimlachte 'en Luca, het is niet jou schuld dat het een miskraam was, dat gebeurt vaak.' zei Femke 'dat weet ik maar ik was aan het idee gewend om moeder te worden.' zei ik zachtjes, ik zag dat Femke niet wist wat ze moest zeggen 'maar laten we deze dag niet verpesten.' zei ik.

'Gaat ie?' vroeg Femke, ik knikte 'ik word nog een keer moeder.' zei ik, nu kunnen jullie denken dat ik er niet mee zit, maar dat doe ik wel. 'Gaan we naar de Mac?' vroeg ik 'eten Mac of make up winkel Mac?' vroeg Femke 'uh allebei.' zei ik lachend 'eerst make up?' vroeg Femke, ik knikte. Ik wilde kijken welke kleur foundation ik moest. Ik heb alles gekocht wat ik nodig had dus we gingen naar de Mac om iets te eten. Ik koos voor een chili chicken en wat frietjes, Femke koos kipnuggets en ook friet.

We gingen nog even naar de Zara, Cool Cat en de Nike store in. Femke werd gebeld 'Femke waar ben jij?' vroeg Jens 'Luca en ik zijn in Alkmaar.' zei Femke 'iemand moest haar toch opvrolijken?' 'hoe laat komen jullie terug?' vroeg hij 'geen idee.' zei Femke lachend en ze ging de telefoon op 'zomaar.' zei ik lachend 'ja, ze zien ons vanzelf wel.' zei Femke, ik begon weer te lachen.

'Waar gaan we nu heen?' vroeg ik 'geen idee.' zei Femke 'ik denk dat we iets moeten halen voor de jongens thuis.' ik knikte, we gingen naar een snoepwinkel, we haalde 2 hele zakken snoep. Onderweg naar huis gingen Femke en ik het snoep eten, natuurlijk niet alles want we hadden het gehaald voor Max en Jens.

Toen Femke en ik thuis waren zag ik Max op de bank liggen achter zijn telefoon, ik ging heel zachtjes naar hem toe en pakte zijn telefoon 'hey lieverd.' zei hij, ik ging op zijn telefoon, hij zat op instagram te kijken naar de foto's van mij. Ik gaf zijn telefoon terug en ging op zijn buik liggen 'ik hou van je.' zei hij 'ik ook van jou.' zei ik terug 'Luca, ik wil dat je weet dat ik echt van je hou en het maakt niet uit wat er gaat gebeuren.' zei Max, ik voelde mijn wangen rode worden, Max gaf een kusje op mijn voorhoofd.

Paar dagen later.

We moesten weer naar school want het weekend was voorbij. Ik besloot om geen make up op te doen omdat ik daar geen zin in had, toen ik in de les zat, ik keek om me heen, ik zag dat iedereen zich verveelde. We hadden Nederlands en die man nam alle tijd, ik stond op 'meneer.' zei ik 'niemand boeit dit.' en ik wees door de klas, ik zag hem niet bepaald vriendelijk kijken 'iedereen praat hier Nederlands, dus wat is het probleem, iedereen begrijpt elkaar.' ik zag hem boos naar de deur wijzen.

Femke was niet op school, ik besloot haar te bellen 'ja, waar ben je?' vroeg ik toen ze opnam 'ik ben bij de dokter.' zei ze 'en jij laat mij alleen?' zei ik 'wacht, wat heb je?' 'ik ga een spiraaltje laten zetten.' zei Femke droog, ik begon te lachen 'wat ben je toch ook weer leuk hé.' zei ik 'midden in de wachtkamer lekker roepen.' Femke begon te lachen 'het kan gewoon.' zei Femke.

Ik ging Femke op en ging naar het lokaal van meneer van Dijk. 'En Luca hoe is het?' vroeg hij, ik schudde mijn hoofd 'miskraam.' fluisterde ik stond ik naast hem stond, meneer van Dijk keek me geschrokken aan 'wat erg voor je, meissie.' zei hij, zuchtte uit en ging zitten.

Ik bleef een beetje om me heen kijken, het lokaal was zo saai dat je ook nergens naar kón kijken. 'Meneer, waarom is het lokaal zo saai?' vroeg ik, hij haalde zijn schouders op 'vroeger was het nog leuk om hier te komen, maar nu.' zei ik, ik deed mijn jas uit en ging er met mijn hoofd op liggen. Langzaam gingen mijn ogen dicht.

Ik werd wakker op de bank van de directeur 'wat doe ik hier?' vroeg ik geschrokken 'Max moest je hierheen tillen.' zei de directeur 'als ik dat zou doen zou het raar zijn.' zei hij 'ik bedoel waarom ben ik hier?' vroeg ik 'dan kan je zolang slapen als je wilt.' zei hij 'is dit sarcastisch?' vroeg ik, hij schudde zijn hoofd 'waar zijn de camara's?' 'nergens Luca, Max heeft me alles uitgelegd.' zei de directeur 'als u iets door verteld kom ik nooit meer naar school.' zei ik, hij maakte een beweging met zijn handen ik-zal-niks-zeggen-mijn-mond-is-op-slot gebaar.

Doorgaan of beginnen aan ander boek??

Luca.Where stories live. Discover now