Hoofdstuk 54.

189 8 6
                                    

'Wil je iets te drinken, mam?' vroeg ik, mijn moeder knikte, ik deed de waterkoker aan en maakte warme chocomelk, ik legde er een koekje bij en ging bij me moeder zitten. 'Mam, ik wil even met je praten.' zei ik 'zit je ergens mee?' vroeg mijn moeder, ik knikte 'vertel.' zei ze 'hoe denk je dat papa over Max denkt?' vroeg ik 'ik denk dat ie het eerst een prutser vond, maar nu hij ziet dat hij echt voor je wilt gaan, geeft ie jullie toestemming.' zei mijn moeder, dat stelde me gerust 'en ik weet zeker dat papa met je mee kijkt.' ik glimlachte 'en ik weet ook zeker dat papa echt wel iets doet als je de verkeerde kant op gaat.' zei mijn moeder, ik stond op en gaf me moeder een knuffel 'je bent echt te gek, mam.' zei ik, ze gaf me een zoen op mijn wang.

'Dus hoe was je weekend?' vroeg mijn moeder 'super leuk, ik ben met Max naar het park geweest en naar een restaurant.' zei ik 'en hoe was jou weekend?' 'veel vergaderd.' zei mijn moeder 'dus ik ben blij dat ik weer thuis ben.' ik knikte 'ik snap het.' zei ik 'ik heb morgen en dinsdag vrij.' zei ze 'lekker.' zei ik lachend 'vraag anders of Max dinsdag komt eten.' zei mijn moeder 'dan moet Femke ook komen.' 'wat bent u van plan?' vroeg ik 'dat zie je dan wel.' zei ze, ik begon te lachen 'mam, ik ga even naar de winkel, we hebben nog kattenvoer nodig.' zei ik, dat kon ik beter niet zeggen, ik kreeg een heel boodschappenlijstje mee.

Toen ik eindelijk alle boodschappen had ging ik naar huis. 'Mam!' riep ik 'ik ben thuis!' ik hoorde niemand iets terug zeggen 'mam!' riep ik weer 'ja, ik lig in bad!' hoorde ik iemand van boven zeggen, de voordeur ging open 'hey Luca.' zei Jens 'hoe was het?' vroeg ik 'super leuk en bij jou?' vroeg Jens 'ja ook super leuk!' zei ik enthousiast 'mam wilt dat Max en Femke blijven eten dinsdag.' zei ik, Jens begon te lachen 'zo ineens?' vroeg hij, ik knikte 'ze zei vraag anders of Max dinsdag komt eten.' zei ik 'en toen zei ze dat Femke ook moest komen.' 'maar dat is leuk.' zei hij 'ja, weet ik en morgen is ze ook vrij.' 'woow.' zei Jens 'mama word wild.' ik begon te lachen.

Jens en ik hebben een bepaalde humor die niet iedereen snapt. Die avond heeft mijn moeder gekookt. 'Aardappels, vlees en spruiten.' zei mijn moeder, Jens en ik keken elkaar vies aan 'jullie hoeven de groeten niet te eten.' zei mijn moeder, Jens en ik hielden opgelucht adem 'als iets echt vies is dan is dat het wel.' zei ik lachend 'als jij moeder bent lust je het wel.' zei mijn moeder, ik rolde met mijn ogen 'oh, ik ben morgen trouwens op jullie school.' zei mijn moeder, ik keek geschrokken naar mijn moeder 'wat waarom?' vroeg ik 'praten over jullie gedrag.' zei mijn moeder 'ons bedrag?' vroeg ik, mijn moeder knikte, ik had geen idee hoe ik hier op moest antwoorden.

Volgende dag.

'Max, kom je dinsdag bij ons eten?' vroeg ik, Max keek me vragend aan omdat hij het hele weekend al bij me was 'mijn moeder wilde iedereen bij elkaar hebben.' zei ik 'jij en Femke horen nu ook bij de familie.' ik zag een glimlach op zijn gezicht komen 'tuurlijk kom ik eten.' zei hij, ik gaf hem een kus. 'Max.' zei ik zachtjes, we zaten in de les 'ja?' zei Max zachtjes terug 'ben ik wel goed genoeg voor je?' vroeg ik 'Luca!' zei de docent 'ga maar-' 'weg.' onderbrak ik docent, ik ging mijn boeken in mijn tas inpakken. 'Shit.' zei ik toen ik de deur uitliep 'wat is er?' vroeg Femke 'mijn moeder is er.' zei ik 'als ze me nu ziet dat ik er ben uitgestuurd ben ik de klos.' zei ik, ik zag dat het de docent weinig kon schelen.

'Best, ik ga al.' zei ik 'maar als u me niet meer terug ziet lig ik in de soep.' zei ik, ik hoorde iedereen hard lachen toen ik het lokaal uit liep. 'Luca.' hoorde ik mijn moeder zeggen 'wat goed dat ik je zie.' zei ze 'ik zoek het kantoor van de directeur.' 'ja, ik moest u even helpen van mijn docent.' zei ik "daar kom ik goed mee weg." dacht ik bij mezelf. 'Hier is het mam.' zei ik 'ik wacht wel in de kantine.' 'is goed.' zei ze, ik liep richting een bank 'Luca.' hoorde ik voor de derde keer 'jou heb ik net nodig.' zei meneer van Dijk 'je bent er uitgestuurd en.' ik maakte met mijn handen gebaren dat ie stil moest zijn, maar hij bleef door praten 'je bent nog niet in mijn lokaal.' ik rende naar meneer van Dijk 'snapt u de gebaren niet?' vroeg ik boos, ik ging het lokaaltje in en zag kinderen allemaal eng naar me kijken. Ik negeerde dat en ging zitten.

'Luca.' hoorde ik een stem achter me zitten 'wat?' vroeg ik met een boze toon, ik draaide me om 'oeps.' zei ik, het was de directeur 'kan je even mee komen?' vroeg hij, ik knikte voorzichtig, al die kinderen keken naar me alsof ik moord had gepleegd. Ik zuchtte en liep door. We liepen naar het kantoortje van de directeur, mijn moeder zat daar. 'Dus Luca hoe vind je zelf dat het gaat?' vroeg hij toen we in het kantoor waren 'ja wel goed.' zei ik 'ik word er vaak uitgestuurd maar dat is niet mijn schuld.' gelukkig gingen ze daar niet verder op in 'je cijfers zijn goed, maar je moet er wel om denken, Luca.' zei hij.

Ik zag dat mijn moeder zich een beetje anders gedroeg, ik kan niet omschrijven hoe maar anders dan normaal kan ik je vertellen en meneer Smit, de directeur, gedroeg zo ook super raar. 'Uh, ik ga denk ik weer.' zei ik toen ik zag dat meneer Smit en mijn moeder elkaar heel lang aan het aankijken waren. Ik liep de deur uit. "Ben ik er wel klaar voor als mijn moeder nu een nieuwe vriend krijgt?" vroeg ik mezelf af.

Hoe denk je dat Max zal reageren op de vraag van Luca? en zal haar moeder misschien iets krijgen met de directeur? laat het hier beneden weten en ja ik ben nu best actief met schrijven omdat ik het super leuk vind, en omdat een vriendin de hele tijd zegt dat ik moet doorgaan en dat ze meer wilt lezen hahah x

Luca.Where stories live. Discover now