Hoofdstuk 31.

243 8 0
                                    

Femke kwam weer bij me zitten 'wat was dat?' vroeg ik lachend 'Jens en ik vroegen ons zelf af wanneer je Max zou vergeven.' zei Femke, ik keek naar Femke 'wat moet ik doen?' vroeg ik 'ik heb hem afgewezen.' Femke legde haar hand op mijn schouder 'komt goed, als jullie voor elkaar gemaakt zijn komen jullie bij elkaar.' zei ze met een knipoog, ik lachte en schudde met mijn hoofd.

Paar uur later.

'Luca en Femke!' riep Jens ineens 'wat is er?' vroeg Femke, ze liep naar hem toe en sloeg haar handen om zijn middel 'we moeten hier heen.' zei Jens zachtjes 'zoenen!' riep ik, Femke lachte en gaf hem een kus. Ik begon te lachen en liep de kleedkamer in. Ik zag een paar meiden staan die al bijna klaar waren met omkleden, ook zag ik Milly. Zij is net als mij erg veranderd, maar ik heb een reden, zij niet. Een voorbeeld: met gym heeft zij een hemd en een te kort broekje, iemand anders zou denken dat het haar onderbroek is. Maar ik hoef me geen zorgen te maken, ik heb Femke.

'Femke, slik mijn broer niet in hé.' zei ik, Femke lachte en kwam naar mijn toe. 'Tuurlijk slik ik hem niet in.' zei ze lachend. Niet veel later waren Femke en ik omgekleed en we gingen naar de gymzaal. We gingen met een skippybal volleyballen. 'Kijk, nu wil ik wel meedoen.' zei Femke lachend. 'Dan mogen jij en Luca de teams maken.' zei de gymdocent. 'Ik kies Jens.' zei Femke 'ik kies Max.' zei ik, hij keek me verbaasd maar toch ook blij aan.

Er waren nog 3 kinderen over. Milly, Peter en nog een andere jongen. De gymdocent ging de kinderen verdelen, natuurlijk moest Milly weer bij mij komen. 'Maxxie.' zei Milly en rende naar Max. Max negeerde haar.

Na een paar wedstrijdjes stond ik achter. 'Max, zullen wij iets doen zo?' vroeg Milly 'nee.' zei Max kortaf, ik keek naar achter en zag Max naar mij kijken. Ik keek naar Milly die verbaasd naar Max keek, ik begon te lachen.

Milly liep naar me toe en trok aan mijn haar. Ik draaide me om en gaf haar een klap, zo begon er een klein gevechtje. Ik hoorde Femke mijn naam roepen. Ik zat op Milly, Max tilde me op. 'Laat me los!' riep ik 'nee.' zei hij, ik hing stil in de armen van Max. Hij zou me toch niet laten gaan. Ik zag bloed op de arm van Max vallen 'Max.' zei ik 'ja?' vroeg hij 'mijn neus bloed.' zei ik, Max liet mijn voorzichtig los en we liepen samen naar de kleedkamer. 'Gaat het?' vroeg Max toen ik bij de wasbak stond, ik schudde mijn hoofd voorzichtig.

Toen ik gestopt was met bloeden gingen Jens en ik naar huis, omdat ik me ook licht in mijn hoofd voelde. Ik had een bloedneus en een blauw plekje op mijn wang. Milly had een scheurtje in haar lip en een blauw/rood oog.

Zaterdag.

Femke en ik zaten in de trein onderweg naar Alkmaar. 'Luca, we gaan naar een winkel waar veel jurken worden verkocht.' zei Femke 'oh, ben je er dan al eens geweest?' vroeg ik, Femke knikte 'mijn tante is soort van de eigenaar.' zei Femke 'ik heb mijn tante al geappt.' ik lachte.

'Hallo dames.' zei de tante van Femke 'we hebben al een beetje jurkjes gepakt die voor alles kunnen.' zei ze 'de jurken die jullie willen zijn erg duur en die kan je maar 1 keer aan en dat is zonde.' ik en Femke knikte.

Ze kwam met allemaal mooie jurken aangelopen. 'Jullie hebben een mooi figuur en dat mag gezien worden.' zei ze lachend, Femke en ik begonnen te lachen 'wie droeg er zwart?' 'ik.' zei ik. Femke en ik hadden precies dezelfde jurken alleen een andere kleur.

We hadden een topje aan en een lange strakke rok. We zijn allebei niet zo erg van rokjes, maar voor zo'n dag is het dan weer wel leuk. 'Hier dames ook de maskers.' zei de tante van Femke 'Luca, moeten we ruilen?' vroeg Femke, ik haalde mijn schouders op. 'Dat zien we dan wel.' zei ik.

Nu is het weer maandag.

'Donderdag is het feest.' zei ik 'weet Jens welke jurk je hebt?' vroeg Femke, ik schudde mijn hoofd. 'Die jurk heb ik verstopt.' zei ik lachend 'mooi.' zei Femke 'Jens gaat bij Max omkleden omdat wij ons gaan klaar maken bij mij thuis.' zei ik 'dan hoeven we geen rekening te houden dat Jens ons ziet.' Femke begon te lachen.

'We hebben toets hé.' zei Femke 'wat?' vroeg ik 'van welk vak?' 'nederlands.' zei Femke, ik rolde met mijn ogen 'maar het is heel makkelijk.' zei Femke. Max en Jens kwamen aan gelopen 'Femke, ik weet niet hoe ik me moet gedragen bij Max.' zei ik 'doe normaal.' zei Femke 'maar we voelen nog iets voor elkaar hoe kan ik me dan normaal gedragen?' voordat Femke iets kon zeggen waren ze er al.

'En hoe gaan jullie?' vroeg Max 'dat zeggen we natuurlijk niet.' zei Femke 'kijken of jullie ons kunnen herkennen.' ik begon te lachen. We liepen naar het Nederlands lokaal. 'Hallo, ga rustig zitten en pak een pen.' zei meneer Deenstra. Toen iedereen zat kregen we de toets.

'Voor mijn gevoel ging het goed.' zei ik tegen Femke, ze begon te lachen. Na een paar uur hadden we mentor les, ik kwam alleen de les binnen, naja niet echt alleen Femke en Jens liepen voor me en Max achter me.

In die les gingen Femke en ik waren aan het praten over donderdag. 'Ik wil mijn haar stylen.' zei Femke 'dan is het ook langer.' zei ik, Femke knikte 'ik wil grote krullen.' 'dat staat jou ook leuk.' zei Femke. We besloten gewoon om onze make up normaal te doen.

Jens en ik gingen naar huis. 'Luca?' vroeg Jens toen we thuis waren 'ja?' zei ik 'wat vind je van mij en Femke?' vroeg Jens 'jullie zijn schattig samen.' zei ik 'vind je het niet vervelend?' vroeg Jens, ik schudde met mijn hoofd 'je moet haar nog maar zien te vinden donderdag avond, anders hebben we allebei geen relatie meer.' zei ik lachend, ik zag Jens gestrest kijken.


Luca.Where stories live. Discover now