Hoofdstuk 57.

181 8 0
                                    

'Nou zullen we beginnen aan te taart?' vroeg zijn oma 'wij moeten maar eens gaan.' zei de tante van Max, niemand zei dat ze nog even moesten blijven zitten. 'Mag je oma haar wel?' vroeg ik aan Max toen zijn oma naar de deur liep, Max haalde zijn schouders op 'ik weet wel dat ze altijd heel blij is al ze weg gaan.' zei hij lachend, ik glimlachte. 'Ik pak de bordjes wel.' zei ik, ik liep naar de keuken, ik kwam terug met een paar bordjes. 'Zo die zijn weg.' zei oma, ik begon te lachen 'ik hoop dat jullie leuker worden.' zei ze 'dat weet ik wel zeker.' zei Max 'en ik hoop dat jullie kinderen ook leuker worden.' zei oma, ik begon te lachen, ik was over de miskraam soort van heen, het was niet mijn schuld en ik kan er ook niks meer aan veranderen.

'Ik wil dan wel oppassen hoor.' zei ze 'dat zien we dan wel.' zei Max 'wacht eens even.' zei ze 'ik blijf gewoon leven hoor, ik wil ze zien opgroeien.' ik merkte aan Max dat hij het gesprek over kinderen snel wou stoppen 'tuurlijk mag u oppassen.' zei ik 'en de haartjes vlechten.' Max kreeg een glimlach op zijn gezicht 'dan ga ik ook kleertjes kopen hoor.' zei ze, ik begon te lachen 'dan moet u dat wel volhouden, oma.' zei Max 'tuurlijk.' zei ze 'ik ga nog gezonder leven.' ik begon te lachen 'maar geniet eerst maar even van elkaar.' zei ze later 'jullie zijn nog kinderen.' 'uh oma.' zei ik 'ik moet u denk ik iets vertellen.' Max en zijn oma keken mij aan.

'Max en ik zijn al zwanger geweest.' zei ik 'oh kindje toch.' zei ze 'maar het was een miskraam.' zei ik 'het ligt niet aan jou.' zei ze 'ik had ook een miskraam, ik was er zo kapot van.' ik zag Max naar zijn oma luister 'je kan er niks aan doen, je lichaam weet niet wat ie er mee moet doen.' zei ze, ik begon te lachen. 'Kom we gaan taart eten.' zei Max. 'Wat gaan we met de rest doen?' vroeg oma toen het op was 'u mag het houden.' zei ik, oma begon te lachen. 'Gaan wij weer?' vroeg Max, ik knikte 'lukt het voor de rest?' vroeg Max, zijn oma knikte 'oh wacht.' zei ze 'Max, kan jij die vaas voor mij pakken?' ze wees op de kast, Max knikte en pakte de vaas 'dank je wel.' zei ze. 'Kunnen we niet naar je moeder?' vroeg ik 'vind ik ook goed.' zei Max.

'Dan nemen jullie de taart lekker mee.' zei oma 'dan gaat u ook mee.' zei Max 'en Boy dan?' vroeg ze 'die mag ook mee.' zei ik. Max liep met zijn fiets aan zijn hand, ik liep met de taart en oma liep met Boy, gelukkig woonde ze niet heer ver van elkaar vandaan. 'Luca!' zei Lieve en ze gaf me een knuffel. We gingen naar binnen en namen weer een stuk taart, toen was de taart gelukkig wel op. Niet veel later gingen Max, Lieve, Boy en ik naar een grasveldje. Daar hebben we denk een half uur gespeelt met Boy. 'Gaan we naar huis?' vroeg ik, Max knikte. We gingen terug naar het huis van de ouders van Max.

We pakte de fiets en gingen terug naar mijn huis. 'Hoelaat is het?' vroeg ik '4 uur.' zei Max, ik rolde met mijn ogen 'ik heb nergens zin in.' zei ik 'we kunnen op Netflix kijken.' zei Max 'welke film?' vroeg ik, Max haalde zijn schouders op, ik startte Netflix op. 'Soul surfer?' vroeg ik 'waar gaat het over?' vroeg Max 'een meisje houdt van surfen en opeens word haar arm eraf gebeten door een haai, maar ze blijft surfen, ondertussen is haar vader alle haaien in de buurt aan het vermoorden om te kijken welke haai haar arm eraf gebeten had, ze krijgt een kunst arm, maar dat hoeft ze niet, dus ze leerde zichzelf surfen met 1 hand.' zei Jens die binnen kwam lopen 'nu hoeven we de film ook niet meer te zien.' zei ik 'Max vroeg waar het over ging dus ik zei het.' zei Jens 'dag Jens.' zei ik.

'12 dates of Christmas.' zei ik 'het is geen kerst.' zei Max, ik begon te lachen en besloot om verder te kijken 'the jungle book?' vroeg ik 'is goed.' zei Max, ik klikte op de film en ging tegen Max aanliggen. 'We hebben popcorn nodig.' zei ik na een tijdje, Max deed de film op pauze en ging naar de keuken. 'Je bent een schat.' zei ik, de film was zo spannend dat ik een paar mijn hoofd tegen de borst van Max aanduwde. Het is wel fijn om een enge film te kijken met je vriendje. 'De film is afgelopen, lieverd.' zei Max 'ik vond hem echt eng.' zei ik 'dan gaan we nog een andere film kijken.' zei Max

'The good dinosaur.' zei ik, Max knikte. Die film moest ik alleen maar huilen, als je denkt dat het echt een kinderfilm is, dat is het eigenlijk ook, maar hij is zo zielig. 'Het komt goed, schatje.' zei Max een paar keer tegen me toen ik helemaal in tranen was. 'Ik kijk voorlopig geen films meer.' zei ik, Max begon te lachen 'ah schatje toch.' zei hij 'ik vond ze allebei niet leuk.' zei ik toen ik mijn tranen weg veegde. het was tegen 8 uur en Max en ik moesten nog eten. 'Wat gaan we eten?' vroeg ik, Max haalde zijn schouders op 'we kunnen pizza bestellen.' zei Jens die naar beneden kwam lopen 'best.' zei ik, toen ik had bestelt ging Jens weer naar boven 'roep me maar als het klaar is.' zei hij 'wat is er?' vroeg ik 'ik ben moe.' zei Jens.

De pizza was er binnen 20 minuten, toen we dat op hadden gingen Max en ik douche. 'Zal ik je haar wassen?' vroeg Max 'is goed.' zei ik. Het eindigde alleen anders, die avond hadden Max en ik het gedaan.

De volgende ochtend.

Ik pakte de morning after pil uit mijn moeder haar la, toen ik zwanger was heeft ze meteen gezegd dat ik die mocht pakken als het nodig was, dus dat heb ik ook gedaan. Toen ik hem doorslikte moest ik denken aan wat de oma van Max zei 'we moeten eerst genieten van elkaar.' zei ik tegen mezelf in de spiegel 'al we er allebei klaar voor zijn komt het goed.' zei ik tegen mezelf.

Oke mensen, dit hoofdstuk heb ik sneller geschreven dan ik dacht, maar dat is natuurlijk niet erg, ik hoor overal al vuurwerk, ik ben zo bang voor knallen!

Luca.On viuen les histories. Descobreix ara