Hoofdstuk 53.

194 8 4
                                    

Volgende dag.

Ik werd wakker, het was half 2, ik keek om me heen en zag dat Max weg was. Ik ging voorzichtig naar beneden. Op de keuken lag een briefje van Max "goedemorgen liefje, mijn zusje is ziek en mijn ouders moesten werken, het spijt me dat ik zomaar ben weggegaan, ik hou van je." ik moest glimlachen. "waarom zou ik hierom boos zijn?" vroeg ik mezelf af, ik ging ontbijt maken en douche, na het douche ging ik mascara op doen en deed ik mijn haar in een knot. Ik deed mijn kleren aan en stapte op de fiets. Ik ging naar Max en Lieve toe.

Ik klopte op het raam, Max deed de deur open. 'Wat doe jij nou hier?' vroeg Max lachend 'ik wou even op ziekenbezoek.' zei ik, Max pakte me heupen en trok me zo naar binnen. Hij gaf me een kus, ik voelde zijn tong naar binnen glijden. 'Luca!' hoorde ik Lieve schreeuwen, ik schrok, ik stopte met zoenen, Max pakte mijn hand en trok me naar binnen, ik zag Lieve op de bank liggen. 'Gaat alles goed, meissie?' vroeg ik, ze schudde haar hoofd 'ik moet de hele tijd spugen.' zei ze 'ik ben blij dat jullie er zijn.' ik ging bij haar op de bank zitten. 'Wil je een leuke film kijken?' vroeg ik, ze knikte. We keken Mr. Bean om heb kan je lachen en ik vind dat lachen helpt als je ziek bent.

Toen de film bijna afgelopen was kwam de moeder van Max binnen. 'Zullen we zo naar huis?' vroeg max, ik begon zachtjes te lachen 'ja.' zei ik, toen de film was afgelopen gingen Max en ik naar huis. 'Wat gaan we zo eten?' vroeg ik enthousiast 'nou eigenlijk.' zei Max 'heb ik gebeld naar een restaurant.' 'echt?' vroeg ik, Max knikte 'hoe laat gaan we?' vroeg ik 'over een half uur.' zei hij, zonder iets te zeggen ging ik naar boven en pakte ik mijn make up. Ik ging mijn make up doen en ik trok een jurkje aan. Ik ging naar beneden en zag Max een overhemd aan trok. 'Sexy hoor.' zei ik 'damn.' zei Max 'jij mag er ook zijn.' ik begon te blozen.

We gingen op de fiets naar een restaurant. 'Hallo, kan ik jullie iets te eten geven?' vroeg de ober, na een tijdje kregen we ons eten 'Luca?' vroeg Max 'ja?' vroeg ik, Max ging staan 'je gaat me niet ten huwelijk vragen toch?' vroeg ik, Max ging weer zitten 'Luca.' zei hij 'wat wou je me echt ten huwelijk vragen?' vroeg ik, hij schudde zijn hoofd 'gelukkig.' zei ik 'ik bedoel ik ben nog veels te jong om te trouwen.' 'ik snap je, lieverd.' zei Max 'ik wou je ook niet ten huwelijk vragen.' ik hield opgelucht adem.

Toen we klaar waren gingen we terug naar huis. Het was rond 11 uur in de avond. 'Max.' zei ik 'Luca.' zei hij terug 'zullen we in bad?' vroeg ik, Max pakte mijn hand en knikte. 'Zou je een kindje willen?' vroeg ik toen we in bad lagen, Max knikte 'tuurlijk wil ik dat.' zei hij 'en als ik nu zou zeggen dat ik zwanger was?' 'zou ik het niet erg vinden, maar ik weet dat het niet zo is, je bent ongesteld.' zei hij 'maar ik wil dat ik dan voor jou en de baby kan zorgen.' 'hoe bedoel je?' 'de vorige keer heb ik het verkeerd aangepakt.' zei hij 'nee, dat heb je niet.' zei ik.

'Jawel, ik deed niks.' zei hij 'je bleef bij me.' zei ik 'je was er voor me.' 'maar stel je nou voor de baby was er wel.' zei hij 'we hadden geen onderdak.' 'Max, het was een miskraam.' zei ik 'daar hoef je geen zorgen om te maken.' 'en toch zou ik er alles aan hebben gedaan om het te houden.' zei Max, ik begon te lachen 'als we nog een kindje krijgen doen we het beter.' zei ik 'zeker.' zei Max lachend, ik gaf hem een kus.

Volgende dag.

Ik werd wakker en besloot om een ontbijtje te maken voor Max, ik liep naar de keuken. Eerst ging ik de katten eten geven, ik ging op we heart it kijken naar een leuk ontbijtje. Ik besloot om maar gewoon een eitje te doen met chocomelk. Ik deed zachtjes de deur open en ging naar binnen. Max zat al op zijn telefoon. 'Luca, dat moest ik voor jou doen.' zei hij, ik schudde mijn hoofd 'Max, je bent er altijd voor mij, je bent het beste vriendje die ik ooit heb gehad.' zei ik 'ik wou zo erg dat mijn vader jou kon ontmoeten en dat hij mij wegbracht bij het altaar.' zei ik met de tranen in mijn ogen. Ik weet niet hoe ik ineens bij het idee van trouwen kwam. Max stond op en sloeg zijn armen om me heen 'lieverd.' zei hij 'ik heb zoveel met je meegemaakt, ik laat je echt niet gaan hoor.' zei hij, soms wil je dat gewoon even horen.

We aten samen rustig het ontbijtje op 'wat gaan we deze zondag doen?' vroeg Max, ik haalde mijn schouders op 'misschien naar haar park?' vroeg ik 'we hebben nog ergens oud brood.' Max knikte 'vraag Lieve anders mee.' zei ik, Max schudde zijn hoofd 'gewoon jij en ik.' zei hij, ik glimlachte.

Ik deed mijn haar in een hoge staart, ik had geen make up op. Max en ik gingen lopend naar het park. 'Zullen we het kleine meisje ook een broodje geven?' vroeg ik toen we daar stonden. Max knikte. Ik pakte een broodje en ging naar het meisje toe 'kijk eens, mag je geven aan de eendjes.' zei ik, het meisje keek me met grote ogen aan 'dank je.' zei de moeder van het meisje. 'Max, gaan we alsjeblieft een ijsje halen in het ziekenhuis?' vroeg ik toen het brood op was 'in het ziekenhuis hebben ze zo lekker ijs.' zei ik, Max glimlachte en knikte. Ik pakte zijn hand en trok hem mee.

Met ons ijsje liepen we rustig naar huis. Toen we thuis waren zag ik mijn moeder op de bank zitten 'alles goed, mam?' vroeg ik 'ik ga naar huis.' zei Max, ik gaf hem een kus en liet hem gaan. 'Ja, alles gaat goed alleen een beetje moe.' zei ze 'zeker weten?' vroeg ik, ze knikte 'oké.' zei ik.

Morgen laatste weekje school en dan kerstvakantie, wat gaan jullie doen in de kerstvakantie?

Luca.Where stories live. Discover now